Squier Affinity Strat Special a Fender Frontman 15G (set)?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
marysola

Squier Affinity Strat Special a Fender Frontman 15G (set)?

Příspěvek od marysola »

Dobrý den!
Jsem nováček a chtěla bych začít hrát na elektrickou kytaru. Nejprve jsem zvažovala, jestli bych raději neměla začít u akustické kytary a pak přejít na elektriku, ale rozhodla jsem se s ní začít rovnou. Na začátek bych chtěla něco levného a na internetu jsem našla http://kytary.cz/squier-affinity-strat- ... /HN082741/. Chtěla bych vás moc poprosit o radu. Myslíte, že je pro mě tato koupě dobrá? Vím, že vzhledem k ceně nemohu čekat nic perfektního, ale zase nechci koupit něco, čeho bych potom litovala.
Díky za odpovědi. :)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Re: Co si myslíte o SQUIER Affinity Strat Special+Fender Front?

Příspěvek od Rainmaker »

na začátky stačí, lidi ti tu budou cpát bazaroví věci atd. ale do těch 5k asi nic lepšího nebude(pokud to je limit)
kytara a kombo se da koupit i separatně ale pak ještě je nutný ty blbosto kolo jako ladička, struny , kabel na propojeni trsatka popř. obal na kejtru to da tak cca 1000 celkem

u té kytary ale bude nutný okamžitě vyměnit struny za kovový, ty nikly jsou děs

ja na podobnou sestavu začínal (kytara stag kombo snad to samí) později jsem si dokoupil efektovou krabku na zkreslenej zvuk
ta kejtra ti neudělá nějakej tvrdší zvuk protože ty snimače jsou za1. slabý a za 2. singly ne humbuckery ty maji více hutnější zvuk

jakej druh muziky chceš hrát ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
marysola

Příspěvek od marysola »

Chtěla bych hrát hlavně rock a punk. A daly by se ty singly vyměnit časem za humbuckery? Děkuji za radu o strunách. Vím, že tahle kytara není nic velkého, ale nechci na začátek nic drahého.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kombo Fender Frontman není zrovna výhra, a na hraní v kapele je 15 W tranzistor stejně málo. Na doma je ideální volbou, nejen pro začátečníka, Roland Micro Cube. Stojí běžně 2400 Kč. Pokud by ses potřebovala vejít do zbruba stejné ceny, jako je ten set, příp. pár korun přihodila (dejme tomu do 6000), pak bych se poohlédl po nějakém stratu (superstratu) s humbuckerem u kobylky (ušetříš si tím starosti s případnou výměnou původního singlu), např. Cort z řady G210.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Rainmaker píše: u té kytary ale bude nutný okamžitě vyměnit struny za kovový, ty nikly jsou děs
To by mě zajímalo jak si na tohle přišel :roll:
Rainmaker píše: ta kejtra ti neudělá nějakej tvrdší zvuk protože ty snimače jsou za1. slabý a za 2. singly ne humbuckery ty maji více hutnější zvuk
A to už se tady řešilo asi stokrát, když člověk umí používat clonu a volume tak se dá na singly hrát rock s přehledem
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
poz3n

Příspěvek od poz3n »

Fořt píše:Pokud by ses potřebovala vejít do zbruba stejné ceny, jako je ten set, příp. pár korun přihodila (dejme tomu do 6000), pak bych se poohlédl po nějakém stratu (superstratu) s humbuckerem u kobylky (ušetříš si tím starosti s případnou výměnou původního singlu), např. Cort z řady G210.
já bych ti třeba doporučil http://kytary.cz/squier-affinity-strato ... /HN082782/. Za tu cenu na domácí hraní hraje podle mého názoru slušně.
KLÁVESY: Yamaha portable grand dgx 220
ELEKTRICKÁ KYTARA: Squier Fender Affinity Stratocaster
KOMBO: Fender Mustang II
marysola

Re: Squier Affinity Strat Special a Fender Frontman 15G (set)?

Příspěvek od marysola »

Děkuji moc za rady. Rozhodně je zvážím. Ještě jsem našla set http://kytary.cz/squier-affinity-strat- ... /HN120119/ . Je trochu dražší, než jsem původně očekávala, ale příjde mi celkem kvalitní, co myslíte?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Myslím si, že nejpodstatnější je nevybírat žádné kytarové sety. Vybírej kytaru a zesilovač (kombo) zvlášť. V této sekci je spousta témat od lidí, kteří řešili podobně výběr.

elektricke-kytary/jakou-kytaru-koupit-i ... 15810.html

Zde z FAQ je hezké téma:
elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... 16991.html

A nejlepší rada: vem s sebou do prodejny hudebních nástrojů zkušenějšího kamaráda/-dku, kteří hrají na elektrickou kytaru. Ještě lépe učitele, vybere ti ideální el. kytaru (i kombo).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jakub.kubaaa píše:
Rainmaker píše: u té kytary ale bude nutný okamžitě vyměnit struny za kovový, ty nikly jsou děs
To by mě zajímalo jak si na tohle přišel :roll:
A já měl navíc vždycky dojem, že nikl je kov...

No, k věci - Affinity strat je podle mě dobrá volba, sám jsem na něm začínal. Jedinou slabinou (vzhledem k ceně) jsou asi ty snímače, nicméně i tak bych do něj asi šel.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
sebous

Příspěvek od sebous »

Bacha na to, že subjektivně je ten Cort G oproti strakáčovi od Squieru dost nevkusnej :D Jinak jsem vlastníkem přesně té HSS verze (2010) tak kdyby tě něco zajímalo. Zajímávé třeba je, že snímače jako nic moc, ale když to člověk zapojí do pořádného aparátu (zkoušel jsem VOX AC15) tak třeba krkáč hraje za ty prachy úžasně. :)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
filo01

Příspěvek od filo01 »

marysola píše:Děkuji moc za rady. Rozhodně je zvážím. Ještě jsem našla set http://kytary.cz/squier-affinity-strat- ... /HN120119/ . Je trochu dražší, než jsem původně očekávala, ale příjde mi celkem kvalitní, co myslíte?
No, já si na rozdíl do Wikzena myslím, že pokud máš o kytaře jasno (affinity), tak s tím setem do začátku chybu neuděláš, ale má určitě pravdu s tím učitelem. Příplatek za zbytek setu je 1800,- a pokud se ti G-DEC Junior zvukově líbí, proč ne. Má i efekty, ladičku, metronom, bicí automat (volitelně s basou), můžeš si přes to pouštět MIDI doprovody z PC, na cvičení doma se mi jeví jako dobrá volba. Jinak je teď na bazaru Roland 15X za litr, to by taky za ty prachy šlo.

Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Blamáž001

multiefekt nutný??

Příspěvek od Blamáž001 »

Měl bych jednu otázku... předem upozorňuju, že jsem amatér a s el. kytarou nemám žádné praktické zkušenosti, ale jeden zkušenec mi říkal, že pokud pouze píchnu kytaru do komba, že nebude hrát... že je nutné mezi kytaru a kombo ještě připojit multiefekt, který až dává kytaře elektrický zvuk. Já jsem o tomhle nikdy neslyšel, nikde jsem to nečetl, ani by mě to nikdy nenapadlo a tak se ptám ještě radši třetí strany. Tvrdí, že ve většině komb není zesilovač, který by kytaru rozezvučel do normálního slýchaného zvuku. Já ale vždycky myslel, že kombo je reproduktor a zesilovač v jednom a že co se týče třeba tohoto setu: http://kytary.cz/fender-squier-affinity ... /HN146976/ že prostě skutečně jenom zapojím kytaru do komba a můžu hrát... nikdy jsem neslyšel, že by se mezi kombo a kytaru musel vkládat nějaký multiefekt, aby KYTARA VŮBEC HRÁLA. Neřeknu kytarový efekt pro skreslení zvuku, ok, to jo...

A tak bych chtěl vědět jestli je to pravda. A popřípadě by mě zajímal váš osobní názor na onen kytarový set, zvažuju jeho koupy, a jak je na tom v porovnání třeba s kytarama Ibanez nebo Washburn.

Dík!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Squier Affinity Strat Special a Fender Frontman 15G (set

Příspěvek od Hendrek »

1) slučuji s threadem o podobném kytarovém setu
2) nastuduj si něco o fungování kytary a komba (třeba zde na HF - výběr kytary 1, výběr kytary 2, kytarové aparáty), nebudeš se muset ptát na pitominy a nenaletíš každěmu, kdo si z tebe vystřelí nebo se ti bude snažit nakecat podobné kraviny.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Hrát bude, čistě i zkresleně, i bez multiefektu.
Vzhledem k tvým vědomostem je ten set dobrá volba. Kytara slušná, kombo na domácí cvičení použitelné (jinak na nic). Někomu jinému bych doporučil lepší bazarový nástroj i kombo, ale ty bys v tom teď úplně plaval, a dobře ti asi nikdo blízký neporadí (viz ten tvůj známý).
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Před pár měsíci jsem vybíral novou kytaru do cca. 6t. pro známého, prošel jsem několik velkých hudebnin, držel v ruce desítky kytar a nakonec jsem vybral právě Squier Affinity (byla jako jediná alespoň trochu použitelná). Sice nejsem příznivcem stratů a pro začátečníka bych kytaru s tremolem moc nedoporučil, ale tremolo jsem přitáhl k tělu a bylo- což pak začátečníkům dost usnadňuje věci jako např. ladění :D

Tvůj výběr je určitě OK. Počítej ale s tím, že ideální by bylo kytaru nechat někde řádně seřídit (tím nemyslím tu pár minutovou seřizovací "akci" v kytarách) a dát na ni struny, které dlouho vydrží (třeba Elixir - na tyhle můžeš hrát třeba i půl roku a pořád to bude znát dobře, obyčejné hrají jako nové líp, ale za pár týdnů jsou nepoužitelné). Na těchto levných kytarách je potřeba seřídit (VŽDY!!!) téměř vše (prohnutí krku, výšku strun na kobyle, oktávy, možná i předělat nultý pražec), a to stojí peníze (je to časově docela náročné). Počítej s tím, že investice do seřízení a strun bude min. 1000 Kč - tuto investici ale určitě doporučuju, protože jen tak se ti na nástroj bude hrát fajn a něco se naučíš. Neladící (myšleno neseřízená kytara člověka tak akorát otráví.

Jinak je to docela dobrý nástroj za ty prachy, ideální by bylo vzít někoho schopnýho na nákup (ne toho tvýho známýho - ten vykládá naprosté nesmysly) pro výběr co možná nejlepšího kusu.

Počítej s tím, že elektrika a hardware jsou v téhle cenové relaci dost plonkovní. Tomu mému známému odešel po pár dnech přepínač snímačů, samice na kabel nedrží vůbec kontakt a zvuková kvalita snímačů je prostě kalamita. Jako základ na naučení se ale ta kytara bohatě stačí...
torst

Příspěvek od torst »

qwer píše:Počítej s tím, že elektrika a hardware jsou v téhle cenové relaci dost plonkovní. Tomu mému známému odešel po pár dnech přepínač snímačů, samice na kabel nedrží vůbec kontakt a zvuková kvalita snímačů je prostě kalamita. Jako základ na naučení se ale ta kytara bohatě stačí...
S tím nesouhlasím, ale to je vždy věc osobního přesvědčení. Jedu převážně v levnejch kopiích a když vynechám úplnej spodek (Tenson, Behringer, a další), tak kytary jsou normálně hratelný, nic tragického. Aspoň u mne ne. Tovární snímače bez připomínek, občas jsem měl tendenci měnit, ale už mě to pustilo. A Squier, Epiphone etc., to jsou poměrně slušný alternativy. Neobával bych se.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nu, affinity mají opravdu takový jalový zvuk (díky snímačům). Třeba ty kytary ze setů Behringer (kdysi, to bude nejméně 10 let) měly snímače perfektní.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Na domaci hrani pres maly trandak za litr je to uplne jedno, u kvalitniho zesiku to pak hraje uz dost nepouzitelne, ale to je pro zacatky zbytecny resit. Kdyz mu hrani pujde, tak si stejne casem kouli jiny aparat a tu dvojku na nejaky set snimacu z bazaru uz taky schrasti.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Nevím, odkud jsi, ale pokud bys to neměl daleko do Kladna, tak bych vyzkoušel třeba tohle.
Řekl bych, že je to Squier Standard. Snad to tady někdo potvrdí či vyvrátí, ve Squirech nemám takový přehled. Každopádně jestli to je Standard, tak je to super cena a v rozpočtu ti případně zůstane velmi slušný obnos na kombo. A nebo alespoň ušetříš. Pokud si s sebou na zkoušení vezmeš někoho, kdo se nějak vyzná, tak bych se bazaru vůbec nebál.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“