Před pár měsíci jsem vybíral novou kytaru do cca. 6t. pro známého, prošel jsem několik velkých hudebnin, držel v ruce desítky kytar a nakonec jsem vybral právě Squier Affinity (byla jako jediná alespoň trochu použitelná). Sice nejsem příznivcem stratů a pro začátečníka bych kytaru s tremolem moc nedoporučil, ale tremolo jsem přitáhl k tělu a bylo- což pak začátečníkům dost usnadňuje věci jako např. ladění
Tvůj výběr je určitě OK. Počítej ale s tím, že ideální by bylo kytaru nechat někde řádně seřídit (tím nemyslím tu pár minutovou seřizovací "akci" v kytarách) a dát na ni struny, které dlouho vydrží (třeba Elixir - na tyhle můžeš hrát třeba i půl roku a pořád to bude znát dobře, obyčejné hrají jako nové líp, ale za pár týdnů jsou nepoužitelné). Na těchto levných kytarách je potřeba seřídit (VŽDY!!!) téměř vše (prohnutí krku, výšku strun na kobyle, oktávy, možná i předělat nultý pražec), a to stojí peníze (je to časově docela náročné). Počítej s tím, že investice do seřízení a strun bude min. 1000 Kč - tuto investici ale určitě doporučuju, protože jen tak se ti na nástroj bude hrát fajn a něco se naučíš. Neladící (myšleno neseřízená kytara člověka tak akorát otráví.
Jinak je to docela dobrý nástroj za ty prachy, ideální by bylo vzít někoho schopnýho na nákup (ne toho tvýho známýho - ten vykládá naprosté nesmysly) pro výběr co možná nejlepšího kusu.
Počítej s tím, že elektrika a hardware jsou v téhle cenové relaci dost plonkovní. Tomu mému známému odešel po pár dnech přepínač snímačů, samice na kabel nedrží vůbec kontakt a zvuková kvalita snímačů je prostě kalamita. Jako základ na naučení se ale ta kytara bohatě stačí...