Cedr vs Smrk

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
himself

Re: Cedr vs Smrk

Příspěvek od himself »

Matěji, prd se v tom vyznám, ale toho, že má krásný tón, jsem si všimnul i při poslechu na noťasu... Užívám si jeho superkultivovaný projev :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a mě těší, že tenhle kultivovaný inteligentní borec má takovou sledovanost a ani si pro to nemusí patlat nutelu na hlavu, nebo něco podobného.
výborné je např. video o vývoji kytary s Robem Scallonem (a mnoho dalších)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
accc

Příspěvek od accc »

džetro píše: 8.04.2023 17:41 Já jsem zas těch vyhluchlých cedrovek viděl (slyšel) dost, naposled Furch v úterý.
Pokud jste jich dost viděl nebo slyšel, odhadnete kolik jakých? Myslím, jestli je to stejné u Blue řady i u Yellow řady (v ohledu na poměr prodaných, Blue řady se jistě prodává více)? Nebo u lepšího dřeva (dražší řada = výběrovější dřevo) to tolik nebylo? No a vůbec, kolik vyhluchlých myslíte? třeba každá 3. nebo spíše 10.? A ev. další věci u té degradace jste vypozoroval? Třeba věk nebo nějaké očividné špatné zacházení, skladování...? Samozřejmě chápu, že čím starší, tím pravděpodobnější...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

accc píše: 11.04.2024 11:22
džetro píše: 8.04.2023 17:41 Já jsem zas těch vyhluchlých cedrovek viděl (slyšel) dost, naposled Furch v úterý.
Pokud jste jich dost viděl nebo slyšel, odhadnete kolik jakých? Myslím, jestli je to stejné u Blue řady i u Yellow řady (v ohledu na poměr prodaných, Blue řady se jistě prodává více)? Nebo u lepšího dřeva (dražší řada = výběrovější dřevo) to tolik nebylo? No a vůbec, kolik vyhluchlých myslíte? třeba každá 3. nebo spíše 10.? A ev. další věci u té degradace jste vypozoroval? Třeba věk nebo nějaké očividné špatné zacházení, skladování...? Samozřejmě chápu, že čím starší, tím pravděpodobnější...
Je to rok starý příspěvek, tak si nepamatuju co to konkrétně bylo za model. Kousek níž v dalším příspěvku na předchozí stránce píšu že nevím čím to je. Teď jsem dlouho v dílně cedrovku neměl.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“