Klíčové slovo "multiclient" už se tu v pár vláknech vyskytlo, tohle by mělo sloužit pro přehled, kterou zvukovku lze použít pro souběžné hraní, ať už z DAWu, VST klienta nebo samostatné aplikace a např. mp3 nebo Youtube.
Sháním druhou malou cestovní zvukovku s tímto požadavkem a ani v roce 2020 to není tak jednoduché, jak to vypadá. Všechny, které využívají ASIO4All, můžu škrtnout, protože tenhle driver multiclient neumí.
Pokud máte info o nějaké další, budu rád, když dopíšete.
Behringer - ASIO4All - neumí
Apogee Jam - ASIO4All - neumí
IK Multimedia iRig - ASIO4All - neumí
Alesis (core 1) - ASIO4All - neumí
Mackie Onyx Producer 2x2 - neumí
Steinberg - vlastní driver, umí
Focusrite - vlastní driver, umí
Zvukovky a multiclient (VST a Youtube ve Windows současně)
Pravidla fóra
Zvukovky a multiclient (VST a Youtube ve Windows současně)
Naposledy upravil(a) filo01 dne 11.02.2020 19:30, celkem upraveno 2 x.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvukovky a multiclient (VST a Youtube ve Windows současně)
Já bych to upřesnil - problém není v ASIO4ALL (to není ovladač), ale v tom, že zvukovka je tzv. "USB-compliant", tj. její řekněme audio engine je natolik jednoduchý, že výrobce neuznal za vhodné dávat ještě další síly do programování vlastního ovladače, když postačuje ten generický od OS. No a ten samozřejmě multiclient není.
Zmíněné Steinberg a Focusrite mají ovladač pro celou rodinu zvukovek, takže vzhledem k tomu, že některé jejich modely jsou vybaveny například DSP, tak má smysl udělat vlastní ovladač, který zpřístupní uživateli jen ty možnosti zvukovky, kterými opravdu disponuje.
Je to jen můj pohled na věc a reálný důvod může být samozřejmě úplně jiný. Ale minimálně z velké části se IMHO nepletu
Každopádně uvedení takovéhoto "přehledu v kostce" smysl rozhodně má!
P.
Zmíněné Steinberg a Focusrite mají ovladač pro celou rodinu zvukovek, takže vzhledem k tomu, že některé jejich modely jsou vybaveny například DSP, tak má smysl udělat vlastní ovladač, který zpřístupní uživateli jen ty možnosti zvukovky, kterými opravdu disponuje.
Je to jen můj pohled na věc a reálný důvod může být samozřejmě úplně jiný. Ale minimálně z velké části se IMHO nepletu
Každopádně uvedení takovéhoto "přehledu v kostce" smysl rozhodně má!
P.
Ahoj, moc děkuju za tenhle seznam!
Nevěděl by prosím někdo, jak je to u MOTU M2 a případně u Native Instruments Komplete Audio zvukovek? Předem díky
Nevěděl by prosím někdo, jak je to u MOTU M2 a případně u Native Instruments Komplete Audio zvukovek? Předem díky
Tohle uměla zvukovka Sound Blaster Audigi Live Platinum pro PC, bohužel jen do XP. mám ji v šuplíku.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Presonus Studio 1810 - vlastní driver - umí.
Takže předpokládám že to umí i ostatní zvukovky z řady "Studio" a "Studio C".
Přidávám další, co jsem měl možnost vyzkoušet (W10 x64):
Lexicon Alpha - vlastní driver - neumí
Miditech Audiolink III - vlastní driver - částečně (podpora problematická - někdy se přehrávání zastaví a někdy se změní rychlost přehrávání zvuku z Windows).
Presonus AudioBox iTwo - vlastní driver - umí
Edirol FA-66 - vlastní driver - umí (mám pocit že ve Win XP a snad ani ve W7 to ještě neuměla).
P.S. k tomu prvnímu příspěvku - Steinberg a Focusrite - asi by bylo lepší napsat konkrétní typ než jen výrobce. Třeba ty starší typy to umět nemusely.
Takže předpokládám že to umí i ostatní zvukovky z řady "Studio" a "Studio C".
Přidávám další, co jsem měl možnost vyzkoušet (W10 x64):
Lexicon Alpha - vlastní driver - neumí
Miditech Audiolink III - vlastní driver - částečně (podpora problematická - někdy se přehrávání zastaví a někdy se změní rychlost přehrávání zvuku z Windows).
Presonus AudioBox iTwo - vlastní driver - umí
Edirol FA-66 - vlastní driver - umí (mám pocit že ve Win XP a snad ani ve W7 to ještě neuměla).
P.S. k tomu prvnímu příspěvku - Steinberg a Focusrite - asi by bylo lepší napsat konkrétní typ než jen výrobce. Třeba ty starší typy to umět nemusely.
Naposledy upravil(a) kelley dne 3.04.2020 21:23, celkem upraveno 1 x.
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Takže přidávám další zvukovku.
IK Multimedia AXE I/O - vlastní driver - umí.
IK Multimedia AXE I/O - vlastní driver - umí.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- LUBOSH
Včera jsem měl možnost vyzkoušet, řekněme už starší, zvukovku Steinberg UR12, která byla koupena 6/2016.kelley píše: 2.04.2020 20:25
Výsledek: vlastní ovladač - umí
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- LUBOSH
Další zvukovka/y TASCMA Series 102i/208i
Ovladač - vlastní
Multiclient - umí
Ovladač - vlastní
Multiclient - umí