Jaka je podle vas nejhnusnejsi kytara?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
jastud

Re: Jaka je podle vas nejhnusnejsi kytara?

Příspěvek od jastud »

cherreda píše: 22.09.2020 15:11 Na bazaru jsem zahlédl toto cosi... to mi připadá hodně fuj :D

Squier Vintage Modified Jazzmaster Antigua Baritone
Barva nic moc, ale kytara jako taková se mi líbí, včetně toho vibrata.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
defeldrick

Příspěvek od defeldrick »

cherreda píše: 22.09.2020 15:11 Na bazaru jsem zahlédl toto cosi... to mi připadá hodně fuj :D

Tahle kytara a její černá verze je neskutečně populární a těžko k sehnání, protože byla levná, zvukově flexibilní a hraje na ní kytarista Loathe, který ji zpopularizoval. Sám jsem po ní všude koukal, ale nikde není k dostání, ani na bazarech se jí lidi moc nezbavují. A hnusná teda rozhodně není.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

José

Příspěvek od José »

Jo, ale vzhledem k tomu, že jsoem v tomhle směru vybaven -> vietnamskou variací (subzero), tak upozorňuju, že třicítka menzura není už v prvních polohách úplně pohodlná. A je potřeba basovej futrál. A když máte 0.100 struny, (aby to nějak ladilo,) tak do zkreslenejch zvuků to chce nějakej poměrně brutální HP filtr (ono to jinak dost maže a kytarové repra by asi taky nebyly úplně spokojený). Ladim drop E, ale plním v kapele dominantě fci basy, takže neřežu a kreslím jen do křupava, žádný ultravysoký zisk.. A další upozornění - blbě se shánějí struny. Ovšem tuším, že Loathe ladí malinko výš, takže možná člověk nemusí chodit do 0.100, ale 0.80 by mohly stačit, a tam by to mohly řešit EB na 8 strunu - tuším, že s pevnou kobylkou (se strunama uchycenýma v ní) dosahovaly, s touhle kobylou by se to muselo zkusit (EB custom gauge 0.80 rozměry: celk. délka 113cm, přechod vynutí 79 cm - jenom menzura je tedy 76.2, takže tam jde o každý cm) ..
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

custom struny - https://newtonestrings.com/shop/custom- ... figurator/
skoro jakékoli, cenově dokonce dostupnější než nějaké speciální sady od klasických značek

a taky už zas konečně funguje string calculator dadario (prijde mi nejoperativnejsi ze vsech co jsem zkousel)
tak je možno si to optimalizovat dle libosti
http://web.daddario.com/StringTensionPro/Search
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
José

Příspěvek od José »

Ano, custom je nakonec jediné co lze (ještě labella - taková trošku megapálka a nejblíže thomann), třeba Feder 0.024-0.100 se dělají taky, bohužel nejdou u nás rozumně sehnat. U nás „Kastm“ nabízí třeba Gorčík (Gorstrings), ale u něj struny jednou přijdou, dvakrát nepřijdou (je to pochopitelný, Custom není jeho byznys - dodává základ třeba tuším pro Elixíry a tohle je jen taková službička ze smilování).
A málokdo uvádí délky, což je právě u těch ultrabarytonů trošku problém, páč jeden má takovýhle vibráto, druhý struny zkrz tělo, třetí struny kotví v kobylce, makový má takový průměr a umístění mechanik atd., což jen informace o menzuře neřekne. Třeba právě labella má zvlášť struny na Fander bass VI a na Shecter Hellcat VI.
Dadadrio pěkný, ale stejně mne to nenechá jít na vybranou sadu.. S kytarovou kuličkou prostě končíš na 0.08, a když chceš na 0.100, aby ti nějak ladilo E, máš stejně problém..
Ale, jinak samo velké díky za tipy, snad je neocením jen já (řekl bych že nemůžu být úplně sám koho to trápí).

P.S. Hendreku (nebo jiný mode :D ), nemohl bys, prosím prosím, přesunout tyhle příspěvky někam, kde by je někdo hledal spíše? Třeba do jake-struny-pouzivate-2737, nebo tak? Myslím že by se to někomu mohlo hodit. Předem ď!
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

defeldrick píše: 23.09.2020 11:12

Tahle kytara a její černá verze je neskutečně populární a těžko k sehnání, protože byla levná, zvukově flexibilní a hraje na ní kytarista Loathe, který ji zpopularizoval. Sám jsem po ní všude koukal, ale nikde není k dostání, ani na bazarech se jí lidi moc nezbavují. A hnusná teda rozhodně není.
Zde se hodnotí subjektivně, ostatně jak taky jinak... kouknul jsem se na ni znova i na guglu na víc fotek a pro mě je ošklivá, dokonce (roz)hodně. :) Já holt na retro moc nejsem. Jediné co kvituju, že má P90. Každopádně je to potvrzení, že vkus se různí a každé zboží si najde svoje kupce.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Myslíš tu kytaru nebo ty samolepky? Mě se tedy Explorer na rozdíl od Firebirdu celkem líbí.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

haha, co se ti na ní nelíbí?
klobásovité disproporce?
příli hluboký výřez?
podivně orientované ozvučné otvory odzdobene samolepkou?
Je tak hnusná až je zajímavá :)
torst

Příspěvek od torst »

klobásovité disproporce.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Dostal jsem nápad na covidový projekt, podkroví mám před doděláním a pak se asi budu lehce nudit. Telátek s biscuit rezonátorem jsem už pár viděl, ale tele s tricone rezonátory zatím žádný. No a tím že mám jako hlavní nástroj dobro, kdysi jsem neuváženě prodal celoplechový dobro právě s tricone rezonátorem a na telata jsem zatížený, věc je jasná. Na Alíkovi jsou za rozumný peníz dostupné sady kovů, nebude to kvalita jako National, ale pro hobby projekt bohatě postačující.
Po hrubém nástřelu v Tinkercadu to vypadá že bych potřeboval jen lehce přerostlé tělo klasických tele tvarů, krkový single by se vešel, místo pieza snímat celou tu hliníkovou hrazdu malým humbuckerem. Jaký by byl váš první dojem, hnus nebo koukatelný?
tele_tricone.png
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
himself

Příspěvek od himself »

Já tomu vůbec nerozumím, ale on se dá hliník snímat humbuckerem?
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Samozřejmě zespoda lípnout nějakej plíšek, lepší než míchat piezo a magnet. U Fishmana se to kdysi na banjový snímač používalo, lepík pod blánu.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Na ty s****y co prodávali v kytarach ve dva patnáct? Ty kytary jak vypadaly jako strom :D hrůza. Úplně bych se styděl to prodávat. Kytara za 150 tisíc.
torst

Příspěvek od torst »

jelisek

Příspěvek od jelisek »

Fascinující nástroj. Myslím, že ho dokážu překonat. Zahlédl jsem někde kytaru Gittler (psáno opravdu z "G") viz https://gittlerinstruments.com/gittler-guitar-classic .
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

v rámci kontroverze to šoupnu sem, mě se totiž líbí (předpokladám že někomu vůbec ne)
Navíc má perfektní logo (bez brush scriptu!)
https://www.frontman.cz/nastroje-snu-4- ... nstruments

Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

No...na obrázkách se mi jakože hodně nelíbí. Na videách už to zas tak šíleně nevypadá :)...ale asi bych to nekoupil, i kdybych měl neomezený zdroje :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“