Ty kravoo ..dobre ty
Poloha palce při hraní
Pravidla fóra
- Michalowic
- Kontaktovat uživatele:
Ja ani neivm, ja mam palec pokazdy jinak....byl sem navyklej z hudebky mit ho prolomenej jak blbec, jenze z toho me chytali krece a postupne palec trochua vyrost a zaclo se mi blbe hrat, tak sem ho zacal davat nahoru a v pohode 
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Když hraju bare, tak to chytnu ze spoda, jako mě to učili v hudebce, jinak pořád nahoře a někdy s ním chytám noty na spodním éčku nebo tlumím ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poloha palce při hraní
Záleží na velikosti pazůry.
Hraj tak, ať tě nic nebolí.
Hraj tak, ať tě nic nebolí.
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
já říkám spodní těm vrchním, myslím spodním jako zvukověDirty.Pig píše:ty hrajes palcem na spodnim ecku?Adamz Asah píše:Když hraju bare, tak to chytnu ze spoda, jako mě to učili v hudebce, jinak pořád nahoře a někdy s ním chytám noty na spodním éčku nebo tlumím ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
já si to myslel ale bylo mi to divnýAdamz Asah píše:já říkám spodní těm vrchním, myslím spodním jako zvukověDirty.Pig píše:ty hrajes palcem na spodnim ecku?Adamz Asah píše:Když hraju bare, tak to chytnu ze spoda, jako mě to učili v hudebce, jinak pořád nahoře a někdy s ním chytám noty na spodním éčku nebo tlumím ...
No já to ani moc neřeším. Myslím, že by mělo jít spíše o pohodlí a každý to drží tak, jak je mu to přirozené. Jak říká Honza Homola, každému narostly ruce jinak.
Třeba já jelikož mám "hornické" ruce, tak nezahraji power akord tak, abych měl palec uprostřed hmatníku a naproti prostředníčku. Možná bych to zahrál ale asi by mě bolely ruce a navíc pro mě je to prostě nepřirozené.
A přeci se nebudu nutit do něčeho, co je pro mě nepřirozené ne?
Hraní na kytaru má být přeci o radosti a o dobrém pocitu z hraní a ne o nervech, že tu kytaru ostatní drží jinak než já!
A tím, že každý hrajeme jinak se tvoří originály a ne jen jakési kopie, které drží ruce stejně....
Třeba já jelikož mám "hornické" ruce, tak nezahraji power akord tak, abych měl palec uprostřed hmatníku a naproti prostředníčku. Možná bych to zahrál ale asi by mě bolely ruce a navíc pro mě je to prostě nepřirozené.
Hraní na kytaru má být přeci o radosti a o dobrém pocitu z hraní a ne o nervech, že tu kytaru ostatní drží jinak než já!
A tím, že každý hrajeme jinak se tvoří originály a ne jen jakési kopie, které drží ruce stejně....
Kytara: Squier Strat Affinity
Snímače: SSH Seymour Duncan SSL1 a TB-4
Kombo: VOX AV30
Snímače: SSH Seymour Duncan SSL1 a TB-4
Kombo: VOX AV30
Jen úvaha, nic proti ničemu : Kolikrát jsem si říkal, proč výrobci a kytaristé tak bazírují na tom dohmatovém tvarování - zkosení pod patkou (plechem) u těla, proč jsou LPčka v tomto nešikovné a td. Mě tohle nikdy nepřekáželo. Nedávno mi došlo, že je to tím postavením levačky. Já jsem naučenej na to klasické (ve smyslu klasická kytara) - palec proti krku (a prstům) a čtyři prsty v řadě na 4ech polohách. Takže ten "bazmek" patky tolik nepřekáží. Zatímco rockeři většinou používají "hluboké" držení, s palcem nad hmatník a krkem v celé dlani (s omezeným využitím malíčku). A při tomhle úchopu ta patka samozřejmě překáží víc. Zkusil jsem to, je to tak.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tato slova tesat do kamene!!!
Jde o hlavní zásadu hraní na cokoliv.
(já si zkurvil ruku při přechodu na strata, naštěstí jsem včas přestal "tlačit na pilku", zhojilo se to .... a strat je nejlepší kytara .... a držení neřeším, hlavně, že už nebolí)
A když prvně kopneš do míče, je Ti přirozený to udělat placírkou, nebo špičkou?Maca91 píše: 13.05.2018 21:03 No já to ani moc neřeším. Myslím, že by mělo jít spíše o pohodlí a každý to drží tak, jak je mu to přirozené. Jak říká Honza Homola, každému narostly ruce jinak.
Když plaveš, je Ti přirozený mít obličej nad vodou, nebo pod vodou?
Když sedneš poprvý k pianu, je přirozený hrát nataženýma, nebo ohnutýma prstama?
A přimíchejme k tomu i jakési ovlivnění minulostí - když po pár letech v kanclu nebo ve škole uděláš dřep, máš paty na zemi, nebo ve vzduchu?
Když po letech držení tužek, krumpáčů, vysavačů a všeho možnýho chytneš do ruky kytaru, vážně jí chytneš správně?
"Přirozený" je většinou špatně. Ve hře při držení krku "přirozeně" celou dlaní s palcem přes (asi jako lopata) a technicky správně je, alespoň pro mě, olbřímí rozdíl.
Navíc, to, že Tě to nebolí právě teď neznamená, že nic nepřetěžuješ. A naopak, pokud Tě z něčeho ruce bolí, může to být prostě slabostí nebo nedostatečnou ohebností (obecně chybnou technikou). A když to budeš pořád dělat blbě (neříkám nutně, že děláš), tak to nikdy neposílíš a nezvýšíš ohebnost.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C