TO ZÁKLADNÍ O SNÍMAČÍCH

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

Enty™ píše:možná blbej dotaz, ale dá se udělat rozepínací aktivní EMG 85? :lol: v tomhle se totiž ještě moc neorientuju...
malá rada EMG 89
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Drobák

Příspěvek od Drobák »

tak tak...to máš 81+85 :wink:
karta
Kontaktovat uživatele:

Dotaz: Jak deaktivovat snímání 3 ze 6 strun na humbuckeru?

Příspěvek od karta »

Firma Gretsch před lety vyrobila na zakázku kytaru pro Cheta Atkinse. Ta byla zvláštní tím, že 3 hlubší struny snímal pouze kobylkový snímač a 3 vyšší struny zase jenom ten u krku. Byla to ideální kombinace pro jeho styl hry (doprovod s basovou linkou na tlumených strunách a melodie hraná na čistých strunách e, h. (Teď vyrobil Gretsch signovanou retro sérii s rozepínatelnými cívkami).
Mám kytaru Ibanez AF75 s humbuckery ACH1, ACH2.
DOTAZ: JAK DOCÍLIT PODOBNÉHO EFEKTU NĚJAKOU JEDNODUŠŠÍ CESTOU? Zkusil jsem odstranit nastavitelné pólové nástavce (3 u kobyly a 3 u necku). Zvuk se trochu změnil, ale málo. Navíc jsem tím přidal brum.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Snímače bych nechal ležet a běžet jak jsou, spíd bych si jen pohrál s ekvalizérem a tonovou clonou při zapnutí obou snímačů. A nezapomen, že jeho zvuk nejsou jen snímače, ale i zbytek kytary, aparát a ruce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jen taková čistě teoretická blbost:
Signature basa s 1 strunou. snímač SC pro 4 struny jen položenej o 90°. Jak by to znělo? jako singl nebo jako ultrahumbucker? Popřípadě i s kytarou, ale jednostruná kytara je až moc blbost (basa teda taky...)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Moleek píše:Jen taková čistě teoretická blbost:
Signature basa s 1 strunou. snímač SC pro 4 struny jen položenej o 90°. Jak by to znělo? jako singl nebo jako ultrahumbucker? Popřípadě i s kytarou, ale jednostruná kytara je až moc blbost (basa teda taky...)
Jako ultrahumbucker se urcite chovat nebude. U HB mas dve civky s opacnym vinutim a jejich sinusoidy pak rusi brum.. No nektery vyrobci pouzivaji jeden plochej magnet misto sesti polovych, takze by to teoreticky melo snimat normalne, ale zase kdyz se ta struny chveje v kazdem miste jinak (s jinou fazi) , tak by to melo mit vliv na zvuk.. IMHO to bude znit jako tri humbuckery zapojene paralelne.. Je to ale jenom placani :lol:
Smile

Příspěvek od Smile »

moleek - vis jak bys nejlip zjistil co to bude delat? :-) pokus! pokus! jenom najit nekoho kdo bude ochotnej obetovat basu :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Normálně tak prolízám starý balast ve fóru a našel jsem někde vzádu na x-té stránce tenhle super článek tak jsem ti to zdůležitnil Nero. Ať to je pěkně na začátku
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Moleek

Příspěvek od Moleek »

aivn86 píše:Normálně tak prolízám starý balast ve fóru a našel jsem někde vzádu na x-té stránce tenhle super článek tak jsem ti to zdůležitnil Nero. Ať to je pěkně na začátku
Ou jé.. mám dojem že to už bylo předtim ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

aivn86 píše:Normálně tak prolízám starý balast ve fóru a našel jsem někde vzádu na x-té stránce tenhle super článek tak jsem ti to zdůležitnil Nero. Ať to je pěkně na začátku
Aivne, co si pil? Tohle bylo důležité od té doby, co jsem to napsal... :D Respektive nebyl jako "Důležité" ale jako "Oznámení". Stejně tak jako článek o efektech a hudební teorii...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hej ty jo já si nedělám srandu normálně jsem si projížděl další stránky a kouklo to na mě na druhý nebo třetí stránce. Fakt jsem na to taky čuměl A netuším co to mělo znamenat. Ale jsem to tam opravdu našel
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mno, ono jako oznámení to visí na hořejšku každý stránky, jak ted koukám, narozdíl od Důležitého, které je jen na první stránce... No tohle jsem ani nevěděl, tak jsem zase chytřejší...

PetrPeter 1975 - 2008
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

porovnání zvuku snímačů - před výměnou / po výměně - pro představu co výměna snímačů udělá se zvukem
http://www.youtube.com/watch?v=vv8iYCQpaPo
Stock ibanez V8 bridge pickup nahrazený snímačem Seymour Duncan JB trembucker
Norman ST 40 folk
lada.zastera

Příspěvek od lada.zastera »

Ahoj,když jsem dal hledat seřízení snímačů,tak mně to navedlo sem.
Mám tento problém:Na mé kytaře (kopie telecastra) mám na kobylkovém snímači pólové nástavce na každou strunu zvlášť (snímač Texas fender speciál) a jde mi o to jak mám seřídit jejich výšku.Tyto nástavce nemají zvrchu šroubek.Musím tedy vyndat snímač a štelovat to zespodu?Určitě to musí nějak jít,protože teď jsou nastavené různě vysoko.
Díky za názory.Lada.
Kytary:Stratocaster NBE Guitars,akustika za dva.
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.

"Dobrý muzikant nemůže být špatný člověk"
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

oni jsou ruzne nastaveny naschval. aby se vyrovnal ton.
a objevila se snad nejaka vada na zvuku? pokud to hraje dobre(coz by melo;) ), tak bych to nechal bejt... a pokud ne, tak bych to dal nekomu, kdo tomu rozumi.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

u staggered singlů jako jsou TEXAS apod se nedá nastavit vejška, je to daný od výroby... Třeba SDuncan snímače dělí na staggered a flatten
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
lada.zastera

Příspěvek od lada.zastera »

Re Asanoth a eugeene:
Díky za odpověď,vadu zvuku nemám,akorát se mi zdá,že ty spodní struny E,A,D hrají trochu hlasitěji.Asi to zbytečně moc řeším.Vono to je poznat jen když hraji přes M Audio Jamlab přes comp.Když to ohulím přes combo,tak to nikdo nepozná.Přikládám ještě foto toho snímače.
Lada.
Obrázek
Kytary:Stratocaster NBE Guitars,akustika za dva.
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.

"Dobrý muzikant nemůže být špatný člověk"
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

pokud hrajou 3 tlustý struny hlasitějc, tak snímač na tý straně trošku oddal tema šroubama, co ho držej (ten napravo dole a pak ten nalevo zhruba uprostřed snímače.)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
KouClick

Příspěvek od KouClick »

wdek za pomoc, hladal som presne nieco taketo, WDEK
Calex99

Příspěvek od Calex99 »

nejde..má jen tři vývody..signál,zem a napájení[/quote]

Mužu se zeptat..jak socilim rozapnuti snímáču...myslím prostě jako to udělat:-D nejaký info pls
B.C.Rich Warlock(body art collection)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“