Vyber kytary - opet sorry (Cort X-6)
Pravidla fóra
Vyber kytary - opet sorry (Cort X-6)
Kupuju svou prvni elektrickou kytaru a i kdyz jsem peclive forum prostudoval, tak si porad nejsem jisty.
Rad bych hral punk, rock, metal...takze nejakou univerzalnejsi kytaru.
Zvazoval jsem Cort G250, ale nakonec jsem se rozhodl pro Cort X-6. Myslite, ze je to priblizne nej na dane styly, co za dane penize mohu dostat?
K tomu potrebuji nejake kombo. Hrat hodlam pouze doma a pouze pro zabavu a relaxaci. Je dobra volba Crate V18?
Pokud bych si rad trosku pohral se zvukem, tak bych jeste potreboval nejaky efekt. Vzhledem k ruznorodosti zanru mi prijde zbytecne kupovat spousty krabicek ac jsou vetsinou lepsi. Doporucite nejaky multiefekt?
Diky za odpovedi a omlouvam se za dotaz. Chci si byt jisty, ze penize nevyhodim zbytecne.
Rad bych hral punk, rock, metal...takze nejakou univerzalnejsi kytaru.
Zvazoval jsem Cort G250, ale nakonec jsem se rozhodl pro Cort X-6. Myslite, ze je to priblizne nej na dane styly, co za dane penize mohu dostat?
K tomu potrebuji nejake kombo. Hrat hodlam pouze doma a pouze pro zabavu a relaxaci. Je dobra volba Crate V18?
Pokud bych si rad trosku pohral se zvukem, tak bych jeste potreboval nejaky efekt. Vzhledem k ruznorodosti zanru mi prijde zbytecne kupovat spousty krabicek ac jsou vetsinou lepsi. Doporucite nejaky multiefekt?
Diky za odpovedi a omlouvam se za dotaz. Chci si byt jisty, ze penize nevyhodim zbytecne.
kytara budiz..
kombo - hral jsem nanej, metal ti zneho nepoleze ani kdyby ses na hlavu stavel .) vytahnes ztoho takovy pekny hard rock, me osobne se hodne zamlouva .) a na metal ti klidne staci jedna krabka kuprikladu tady mas ukazku s mxr distortionem http://www.youtube.com/watch?v=Mf24tL6y-zA .. jinak jestli chces kupu efektu, tak bylo by dobre rict cenu .) jinak okolo 3k je dobry line6 pod 2 za chvili ho taky budu mit .)
kombo - hral jsem nanej, metal ti zneho nepoleze ani kdyby ses na hlavu stavel .) vytahnes ztoho takovy pekny hard rock, me osobne se hodne zamlouva .) a na metal ti klidne staci jedna krabka kuprikladu tady mas ukazku s mxr distortionem http://www.youtube.com/watch?v=Mf24tL6y-zA .. jinak jestli chces kupu efektu, tak bylo by dobre rict cenu .) jinak okolo 3k je dobry line6 pod 2 za chvili ho taky budu mit .)
Diky, za odpoved.
Myslis, ze mam tedy vybrat jine kombo? Nebo to staci vyresit efektem?
Ten efekt tak max do 5k. Neco co ma vyhodnej pormer cena/vykon. Krome distorsionu bych chtel nejakej chorus (Small Clone) a vubec bych si chtel s tim zvukem pohrat.
Omluva, ze tu neresim primo kytaru, ale nechtel jsem zakladat zbytecne 3 topicy.
EDIT: Je ten Cort x-6 pouzitelny i na mekci hudbu? Napr. punk, grunge
Myslis, ze mam tedy vybrat jine kombo? Nebo to staci vyresit efektem?
Ten efekt tak max do 5k. Neco co ma vyhodnej pormer cena/vykon. Krome distorsionu bych chtel nejakej chorus (Small Clone) a vubec bych si chtel s tim zvukem pohrat.
Omluva, ze tu neresim primo kytaru, ale nechtel jsem zakladat zbytecne 3 topicy.
EDIT: Je ten Cort x-6 pouzitelny i na mekci hudbu? Napr. punk, grunge
jo tak cort x6 v pohode kytara FR tremolo sem zaspalkoval protoze vykyvy vladeni to po case zaclo delat docela markantni ted uz neni problem zadnej pod 2.0 je dobra volba si myslim ale floorboard k nemu je celkem drahej ale da se udelat za par stovek doma na kolene...
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
V18 ma taky jen jeden kanal, ale V5 nema myslim ani ekvalizer a ten reverb.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
ael eq je vcelku zasadni vec, oproti reverbu..bjjz píše:eq sice nema, ale reverb uz nakroutis na podu ,)
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
tak potom treba http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5.htm .)