Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Nezdá se vám že v tom videu má nějaký hrozně tlustý struny? Takový dráty... :lol:

Dark Axel: Upraven počet citací, UVAŽUJTE A ČTĚTE PRAVIDLA
:lol: :lol: :lol: :lol:
jinak nebylo by snažší třeba udělat že by se automaticky při další citaci ta nejstarší v tom postu prostě neobjevila?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Giof píše:
pupack píše:a je to SlunečnÝ hrob :)
SlunečnÝ hrob je jiná verze ... s houslema a bez zpěvu... Tohle je SlunečnÍ hrob.. a jinak díky.. kámoš to potřeboval vědět a já akorát nevěděl jak se říká tomu efektu :)
Je to Slunečný hrob, a je jedno jaká je to verze. Teda, možná je ta bez zpěvu slunecní, ale ta zakladni se zpevem, co hrala treba v peliskach je s Y.

jinak, k tem citacim: to by sice slo, ale bylo by to zbytecne slozity, myslim, ze bude mnohem jednodussi, kdyz si uzivaele daji trochu prace navic a budou mazat prebytecny citace.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ukončím tento OT slovy - a kdo to podle vás má udělat? :D my, moderátoři, nemůžeme... proto spoléháme na to, že uživatelé budou mít dost rozumu a například když budou citovat příspěvek, ve kterém byl upraven počet citací, tak jednu smažou :D nenaštvals mě ty, Pupacku, ale Ondies :D

a jak říkám - konec OT, kdyžtak SZ :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Jo, tak jsem si to ověřil.. verze se zpěvem je slunečný hrob a bez zpěvu je sluneční hrob...
weselow

Příspěvek od weselow »

Kde sis to ověřil, u Hladíka? (bez urážky) Nepříjde vám to prostě jako překlep? Příjde mi fakt divný, aby jednu písničku, s textem či bez, pojmenovali různě a takhle divně podobně...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Dark Axel píše:ukončím tento OT slovy - a kdo to podle vás má udělat? :D my, moderátoři, nemůžeme... proto spoléháme na to, že uživatelé budou mít dost rozumu a například když budou citovat příspěvek, ve kterém byl upraven počet citací, tak jednu smažou :D nenaštvals mě ty, Pupacku, ale Ondies :D

a jak říkám - konec OT, kdyžtak SZ :wink:
ok soráč no:D jsem lama a nevím co je SZ, takže opět cituji a píšu sem...:D nějakej omezenej počet citací jsem tu viděl prvně, tak se omlouvám že jsem tě naštval :D :D
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

ondies píše:
ok soráč no:D jsem lama a nevím co je SZ, takže opět cituji a píšu sem...:D nějakej omezenej počet citací jsem tu viděl prvně, tak se omlouvám že jsem tě naštval :D :D
1)SZ - Soukromé Zprávy
2)zkus si přečíst pravidla...ono je to občas užitečné :P (citace jsou tam taky!)
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

weselow píše:Kde sis to ověřil, u Hladíka? (bez urážky) Nepříjde vám to prostě jako překlep? Příjde mi fakt divný, aby jednu písničku, s textem či bez, pojmenovali různě a takhle divně podobně...
Samozřejmě že to je překlep, existuje prostě píseň Slunečný hrob od Blue effect, to je oficální název písně. Jelikož je člověk tvor hloupý tak někde někdo jednou napsal Sluneční a už to jelo, ostatně i ve zpěvnících to bývá špatně psané. O pojmenovávání klipů na youtube.com raději ani nemluvím...Dalším problémem je to, že ten song hraje Hladík se svou kapelou, Mišík se svou kapelou a občas ještě také dohromady a těch aranžmá je mraky (housle nehousle atd) a do tu myšlenku dvou názvů ještě víc přiživuje :) Píseň se prostě jmenuje Slunečný Hrob, a tím to hasne :)

edit: přirovnal bych to k písni Kristinka iba spí od P.Nagyho kdy spousty lidí píše Krystinka nebo Krystýnka apod - hnus :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

pupack píše:
weselow píše:Kde sis to ověřil, u Hladíka? (bez urážky) Nepříjde vám to prostě jako překlep? Příjde mi fakt divný, aby jednu písničku, s textem či bez, pojmenovali různě a takhle divně podobně...
Samozřejmě že to je překlep, existuje prostě píseň Slunečný hrob od Blue effect, to je oficální název písně. Jelikož je člověk tvor hloupý tak někde někdo jednou napsal Sluneční a už to jelo, ostatně i ve zpěvnících to bývá špatně psané. Dalším problémem je to, že ten song hraje Hladík se svou kapelou, Mišík se svou kapelou a občas ještě také dohromady a těch aranžmá je mraky (housle nehousle atd) a do tu myšlenku dvou názvů ještě víc přiživuje :) Píseň se prostě jmenuje Slunečný Hrob, a tím to hasne :)

edit: přirovnal bych to k písni Kristinka iba spí od P.Nagyho kdy spousty lidí píše Krystinka nebo Krystýnka apod - hnus :D
Na oficiálních stránkách v diskografii jsou ale použity obě varianty...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to Kamahl: jsou ale nikdy nejsou obě písně na jedné desce....

prostě je to chyba...však to taky píše kdosi kdo jim dělá web a to je také jen člověk, dokonce tam ty názvy pravidelně střídá jednou s "ý" jednou s "í" ;) u různých alb...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Tom49 píše:
ondies píše:
1)SZ - Soukromé Zprávy
2)zkus si přečíst pravidla...ono je to občas užitečné :P (citace jsou tam taky!)
díky díky :-D už jsem zase o něco chytřejší :-)
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

pupack píše:to Kamahl: jsou ale nikdy nejsou obě písně na jedné desce....
Obrázek
weselow

Příspěvek od weselow »

Vzhledem k tomu, co je to za album, mi to ani tak nepřipadá jako nezpochybnitelnej argument...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

weselow píše:Vzhledem k tomu, co je to za album, mi to ani tak nepřipadá jako nezpochybnitelnej argument...
a to proboha proč :-O

kdybyste se třeba někdo podívali na oficiální discorafii blue effect, zjistili byste že existuje i sluneční i slunečný hrob, na albu "meditace" je "sluneční hrob" a nad DVD je "slunečný" a pochybuju že by na vlastních stránkách měli chybu

edit: citace z wikipedie:

Na 2. čs. beatovém festivalu, který se uskutečnil v Lucerně, byla kapela vyhlášena objevem roku, kapelou sezóny, Radim Hladík hudebníkem sezóny a skladba Sunny Grave (později zpívaná v počeštěné verzi Slunečný hrob) skladbou sezóny.

citace z progboard:

22. prosince - triumfální vystoupení v Lucerně na 2. čs. beatovém festivalu. Blue Effect byl vyhlášen objevem roku a kapelou sezóny, Radim Hladík hudebníkem sezóny a Slunečný hrob, první hit skupiny (tehdy ovšem ještě v anglické verzi Sunny Grave) skladbou sezóny.

a ted sem se v tom všem popletl, ale existuje to i měkce i tvrdě
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

ja mam taky doma album Blue Effectu (Meditace) a je tam oboji :wink: . jedna je tusim instrumentalni a druha se zpevem. akorat to nemaji takhle na strankach. moc to nechapu, musim se na to podivat.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

framikoin píše:ja mam taky doma album Blue Effectu (Meditace) a je tam oboji :wink: . jedna je tusim instrumentalni a druha se zpevem. akorat to nemaji takhle na strankach. moc to nechapu, musim se na to podivat.
já se taky někde dočet že je jedna se zpěvem a druhá instrumentálka. ale zavřel sem to a nezapamatoval si která je která, tak sem radši nepsal která je která
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

weselow píše:Vzhledem k tomu, co je to za album, mi to ani tak nepřipadá jako nezpochybnitelnej argument...
Vzhledem k tomu, co říkal je to uplně stoprocentní argument :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ok tak tento offtopic zakončíme tím, že píseň, o kterou se zde jedná (se zpěvem a tu kterou všichni známe z Pelíšků) se jmenuje SlunčNÝ hrob... v rámci hudební muziky tu kratší verzi bez zpěvu která provázela pár scen ve filmu Pelíšky necháme jako Sluneční hrob.

Ale jednalo se o efektu na kytaře pro klasickou verzi Slunečný hrob. Čili tremolo :D howg
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Píše se to "Howgh!" :evil: :evil: :evil: ne, dobrý :lol: díky...

(A aspoň jsme zase o něco chytřejší :D )
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Rozbor toho jak se ta písnička jmenuje mě moc nezajímá, ale spíš by mě zajímalo na jakou to hraje kytaru? Jestli je to nějaká jolana nebo něco jiného :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“