Efekty Pro Co Rat
Pravidla fóra
Efekty Pro Co Rat
Máte někdo zkušenosti s efekty RAT? Jaky je vaše srovnání například s efekty od Bosse? Případně jaký RAT byste si vybrali a proč...
http://kytary.cz/pro-co-kytarovy-efekt- ... 32:0:0:1:0
Jinak chtěl bych s tim hrát punk nebo takovej říznej garážovej rock...něco jako nějaký White Stripes nebo starý The Hives
Jinak chtěl bych s tim hrát punk nebo takovej říznej garážovej rock...něco jako nějaký White Stripes nebo starý The Hives
Tyhle kapely používaj spíš fuzz než distorition, ale na ten punk to nemusí bejt špatná volba... s Bossem srovnání nemám.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Mam RAT 2 a muzu rict ze je to vazne dobrej distortion...je hodne univerzalni a diky pomerne citlivymu filtru se daji nastavit ruzny skaly zvuku..od tahleho a hutneho az po ostry a krupavy...navic RATka si rozumi skoro s kazdym kombem..zatim se mi nestalo ze by z toho lezl spatnej zvuk...s ostatnima zkusenost nemam..vyzkousej, zkus si ruzny nastaveni a uvidis co ti sedne..kazdopadne myslim ze neslapnes vedle..navic uz i ceny sou priznivejsi..tak stastnou ruku;)
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Včera jsem prodal Deucetone RATa, byl to super efekt ale hledám spíš tvrdší metalový zkreslení(jako ne že by se na ratu nedal nakroutit metal, ale spíš jsem chtěl něco co je primárně určený na metal a má velký gainový rezervy). To kaskádový zapojení je vážně super a dá se natom nakroutit fakt hodně zvuků, DOPORUČUJI!;)
ja mel jak turbo rat, tak i rat 2
oba byly skvele...
urcite to byly jedny z nej pedalu, co jsem mel... bohuzel sly zvukove casem tak trochu mimo me potreby a potreboval jsem neco jineho...
to zkresleni je proste chlupate, agresivni, prurazne.. je to brutalita... ale na mekci nastaveni z toho clovek dostane v pohode zvuk treba na blues... pokud se ale potak level nastavi trochu vic doprava, tak je z toho monstrozni zvuk...
proste pedaly jsou to paradni, ale ne kazdemu sednou
kdybych mel srovnat turbo a rat 2 a pak z nich zvolit viteze...
no pokud chces neco na sola, tak urco rat 2... turbo ma totiz sakra kratky sustain... pokud chces neco na rizne doprovody a chces mit proste brutal zvuk, tak turbo... pokud se ale spokojis s takovym normalnim zkreslenim, tak bude rat dvojka naprosto vyhovovat...
kdybych si mel koupit reta znovu, tak by to byla nejspis dvojka - prisla me vic univerzalni
byt tebou, tak spis mrkam na bazar a divam se po tom deuce tone, kde je vsechno v jednom...
oba byly skvele...
urcite to byly jedny z nej pedalu, co jsem mel... bohuzel sly zvukove casem tak trochu mimo me potreby a potreboval jsem neco jineho...
to zkresleni je proste chlupate, agresivni, prurazne.. je to brutalita... ale na mekci nastaveni z toho clovek dostane v pohode zvuk treba na blues... pokud se ale potak level nastavi trochu vic doprava, tak je z toho monstrozni zvuk...
proste pedaly jsou to paradni, ale ne kazdemu sednou
kdybych mel srovnat turbo a rat 2 a pak z nich zvolit viteze...
no pokud chces neco na sola, tak urco rat 2... turbo ma totiz sakra kratky sustain... pokud chces neco na rizne doprovody a chces mit proste brutal zvuk, tak turbo... pokud se ale spokojis s takovym normalnim zkreslenim, tak bude rat dvojka naprosto vyhovovat...
kdybych si mel koupit reta znovu, tak by to byla nejspis dvojka - prisla me vic univerzalni
byt tebou, tak spis mrkam na bazar a divam se po tom deuce tone, kde je vsechno v jednom...
čus mam you dirty rata a je upe bombovej. Hrajem to samí co ty ....doporučuju!!!
Akorat ted bych se chtěl vás všech zeptat.....mam ho 14 dní
První týden hrál uplně normalně a předevčírem sem tam přišel a prostě když sem ho zapojil tak to začalo bzučet hejkat prostě uplně to trhalo uši.....tak sem zkusil dát distr. mín a de to ale jak ho dam víc tak to začne pískat je to normální nebo ne?? jo jinak když pustím struny tak po cca 3vteřinach to začíná taky pískat ale to je myslim normální žejo:D
První týden hrál uplně normalně a předevčírem sem tam přišel a prostě když sem ho zapojil tak to začalo bzučet hejkat prostě uplně to trhalo uši.....tak sem zkusil dát distr. mín a de to ale jak ho dam víc tak to začne pískat je to normální nebo ne?? jo jinak když pustím struny tak po cca 3vteřinach to začíná taky pískat ale to je myslim normální žejo:D
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
neni
zkus jiny kabely a pripadne zkus zkontrolovat kaley jacku u kytary a efektu(nebo u kytary a komba, pokud ti to dela, i kdyz mezitim nemas krabku).
zkus jiny kabely a pripadne zkus zkontrolovat kaley jacku u kytary a efektu(nebo u kytary a komba, pokud ti to dela, i kdyz mezitim nemas krabku).
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
hmmm nebude to třeba zpětná vazba z toho ohulení ?Milerinho píše:čus mam you dirty rata a je upe bombovej. Hrajem to samí co ty ....doporučuju!!!
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Chtěl bych si pořídit krabičku na syrový zvuk a fascinují mě ukázy AC/DC s Plexidrive http://www.indy-guitarist.com/inc/sdetail/94 jenže se k nám asi nedováží na bazru jsem ho nenašel a přes ty prostředníky co jsou na webu mi to připadá komplikovaný a to nemluvím o problémech s případnou zárukou. Proto pošilhávám i po Ratu Deucetone http://kytary.cz/pro-co-kytarovy-efekt- ... 32:0:0:1:0 cenově to nakonec vyjde levnějc a možnosti jsou větší, ale kromě ukázek na netu (beru to vždy s rezervou) nemám žádnou jinou možnost porovnání.
Zajímal by mě proto názor ostatních pro jakou krabku by se rozhodli.
Zajímal by mě proto názor ostatních pro jakou krabku by se rozhodli.
deucetone rat
dokáže deucetone rat udělat zvuk jak třeba system of a down? (myslím starší alba) a když ne, tak jakej efekt doporučujete?
Re: Efekty Pro Co Rat
Docela se mi ty RATy líbí podle videí, co jsem viděl, ale zajímalo by mě, jestli z toho jde dostat i nějaký ostřejší zvuk. Co jsem měl možnost slyšet bylo takové hodně hutné.
Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo přímé porovnání těch starších RATů (80s) a těch, co se vyrábí dneska. Jelikož jsem zjistil, že moje oblíbená kapela sice na konci osmdesátek používala osmikila, ale měla před nimi právě RATy, zajímá mě, jestli má smysl investice do vintage modelu.

Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
po tomhle jsem taky kdysi pátral a něco málo jsem se i dopátral. jde o to, že dnešní raty používají jiný opamp, taky ostatní součástky jsou trochu jiné, ale nejvíc prý záleží právě na opampu - ten se dá u předchozí generace (myslím, že výroba do 2008 ???) vyměnit za ten "původní" a zvukově je to pak nejspíš podobné těm původním krabičkám. Tuhle úpravu dělal třeba Smrčka za pětikilo, takhle upravovaný RAT měl myslím Wikxzen, tak se jej můžeš zeptat, jak se ta úprava projevila. úplně nové Raty jsou myslím dělané už trochu jinak a výměna čipu není tak jednoduchá. Osobně bych šel do nějaké té upravené nové verze, na bazaru se objevují poměrně často a cena je do 2t. Původní RAT totiž bude stát asi trochu jiné peníze.Bummer píše:Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo přímé porovnání těch starších RATů (80s) a těch, co se vyrábí dneska. Jelikož jsem zjistil, že moje oblíbená kapela sice na konci osmdesátek používala osmikila, ale měla před nimi právě RATy, zajímá mě, jestli má smysl investice do vintage modelu.