tvrdost strun na westernovce
Pravidla fóra
tvrdost strun na westernovce
Zdravim.Byl jsem kupovat nove struny na westernovku chtel jsem desitky ale prodavac mi rekl ze to pry neni na westernovky dobre....ze maji nejak serizeny krk na tvrdsi struny a ze by se krk ohnul...tak bych rad vedel jestli si ze me dela srandu protoze s jedenactkama se mi nekdy hraje spatne. Dik za odpovedi 
Re: tvrdost strun na westernovce
Blbost. Krk má výztuhu nastavitelnou. Jediné, čemu to vadí, je zvuk.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Přesně tak. pod rezonančním otvorem směrem ke krku bys měl najít imbusovej šroub(snad? ) a tím lze seřídit výztuhu krku právě proto, aby se krk neohýbal důsledkem měnění strun. Pokud si na to nevěříš(že bys to třeba neodhad), udělaj Ti to v každejch dobrejch hudebninách(Huml, Lídl... NE velký obchody!!).woro90 píše:Blbost. Krk má výztuhu nastavitelnou. Jediné, čemu to vadí, je zvuk.
Zhorší se ale zvuk. Já hraju na dvanáctky a v pohodě
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
mam hlavne problem chytnout bare....nektere struny proste nedomacknu
Prostě to cvič a ono to půjde - já jsem se je učil na bulharce s tlustým krkem, placatým hmatníkem, jedenáctkami strunami a dost vysokým dohmatem - a když jsem se to naučil, zahrál jsem to už na libovolné kytaře. I když pokud máš dreadnoughta se smrkovým vrškem, možná by desítky fosforky nezněly špatně - mělo by to trochu měkčí zvuk, ne tak průrazný.Zejus píše:mam hlavne problem chytnout bare....nektere struny proste nedomacknu
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.