Cort 70NS a 100NAT

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
DL
Kontaktovat uživatele:

Cort 70NS a 100NAT

Příspěvek od DL »

Zdarec,
mohl by mi nekdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi těmahle dvěma ? :)

Kód: Vybrat vše

http://www.musiccenter.cz/Cort-Earth-100-NAT/Akustické-kytary-EARTH-serie/:3:28413

Kód: Vybrat vše

http://www.musiccenter.cz/Cort-Earth-70-NS/Akustické-kytary-EARTH-serie/:3:35166
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Asanoth

Re: Cort 70NS a 100NAT

Příspěvek od Asanoth »

Podle toho, co tam píšou je zásadní rozdíl v tom, že E100 je celomasiv. To znamená mnohem živější a kvalitnější zvuk a mnohem náročnější údržbu a vyšší náchylnost k poškození v důsledku vnějších podmínek(jako je počasí, nemylsím, když to vemeš sekerou přes krk ;) )
Pak je tam ještě frajeřinka, že E100 má vykládanou rozetu, ale to se na zvuku a hře asi nijak neprojevuje.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Takže za tu cenu bys volil kterou? Kdyžtak navrhni i jinou v týhle ceně :idea:

BTW: "mnohem náročnější údržbou" myslíš jmenovitě co?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Někde tu je topic Péče o akustiku, najdi s ito v něm. Například se musíš trochu starat o kytaru ohledně vlhkosti.

Pokud chceš dobrej zvuk a neni ti líto peněz, jdi do celomasivu. Pokud to chceš na tramp, celomasiv bys akorát zničil.
Já mám komplet překližka a uplně mi to stačí. A hraje to srovnatelně jako levný masivy(samozřejmě přední deska, ne celomasiv).

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Jo chci to právě k ohni :wink: ale ne do ohně :idea:

Takze právě vybírám něco co vydrží třeba i dva tři roky a nezkroutí se pod tahem strun, neutrhne se tomu lepená kobylka a podobný srandy.

Takže ten 70NS by to splnil?
woro90

Příspěvek od woro90 »

DL píše:Jo chci to právě k ohni :wink: ale ne do ohně :idea:

Takze právě vybírám něco co vydrží třeba i dva tři roky a nezkroutí se pod tahem strun, neutrhne se tomu lepená kobylka a podobný srandy.

Takže ten 70NS by to splnil?
K ohni překližku. I pitomá Stamar KA-120 postačí, i když kvalita není zrovna vyrovnaná - najdeš výborný kus, kterému se ale začne odlepovat kobylka, a když to reklamuješ, přijde ti nová, zdravá, ale s průměrným zvukem. To se stalo mně. Ale mám ji rád a nosím ji všude s sebou. A je levnější než Stagg, který se proti ní nechytal :lol:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

70tka v pohodě.
Co jsem se tak bavil s lidma, když má masiv jen přední desku, neměl by to být problém ohledně údržby a sedání k ohni.
Nedávno jsem vybíral akustiku do 3000, kdyžtak na to koukni :) Viz. odkaz v mojem podpisu, Nashville.
Jo, a na bazaru je už asi půl roku Epi PR-100 C, taky by mohla stát za úvahu.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nevim proč ale chci aby ta kytara byla nová :wink:
Zajdu do kšeftu a uvidim
Rendy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendy »

Zdravím. 100ka není celomasív, 70ka a 100ka jsou v základu materiálově totožné, tz.přední deska masív, záda a luby překlížka, mají rozdílnou rozetu, mechaniku (100ka černá mat.) atd. Jinak 100ka se dělá ve více kombinacích dřeva - předek smrk masiv (cedr), záda a luby např. bubinga, eben, mahagon, palisandr... Já, když vybíral, chtěl jsem 70ku, nakonec jsem přihodil a koupil 100ku, lépe zněla. Ale asi to nemělo nic společného s typem, možná to byl jen lepší kus. Jo, a NS (matný lak), NAT(lesklý).
Rendy - Cort E100
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak v tom případě maj na musiccenter chybu, a to dost ošmelskou chybu :)
• Zadní deska a luby: mahagon - masiv

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Rendy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendy »

Asanoth píše:Tak v tom případě maj na musiccenter chybu, a to dost ošmelskou chybu :)
Tak to se každopádně někdo "upsal"... Za ty prachy celomasiv je utopie. Nicméně, kytara je to moc příjemná.
Rendy - Cort E100
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

No ,nevím přečetl jsem si celý popis a tam je zase napsáno,že earth serie je u všech modelů plomasív.
Každopádně ta 100NAT není celomasív,ale pouze polomasív.A rozdíl mezi oběma je,že 100NAT má přední desku ze sitky,což je velmi kvalitní smrk s hustou strukturou dřeva.
Rendy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendy »

miraslozil píše: Každopádně ta 100NAT není celomasív,ale pouze polomasív.A rozdíl mezi oběma je,že 100NAT má přední desku ze sitky,což je velmi kvalitní smrk s hustou strukturou dřeva.
Přesně tak, na to bych úplně zapomněl, americký smrk sitka.
Rendy - Cort E100
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Rendy,nevěděl jsem koho mi připomínáš,ale už jsem si vzpoměl,na fotce vypadáš jako Eddie z Iron Maiden.
Ta podoba!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rendy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendy »

miraslozil píše:Rendy,nevěděl jsem koho mi připomínáš,ale už jsem si vzpoměl,na fotce vypadáš jako Eddie z Iron Maiden.
Ta podoba!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BINGO... :D :lol: :D :lol:
Rendy - Cort E100
Barbar!

Cort earth 100

Příspěvek od Barbar! »

ahoj, chtěla bych se zeptat na nějaké Vaše zkušenosti odledně této kytary http://www.humlmusic.cz/5/akusticke-kyt ... 0-nat.html. Ohledně značky Cort jsme zatím slyšela jen to dobré, ale zajímá mě samozdřejmě názor i na značku. Děkuji za odpověď již nějaký pátek hraji na španělku a ráda bych nějakou kytaru k táboráku kolem 5000 kč, která bude trochu hrát.
Naposledy upravil(a) Nero dne 6.02.2013 13:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno se starším threadem, příště použij funkci Hledat
...EDGE...

Re: Cort earth 100

Příspěvek od ...EDGE... »

Kytary jsou to fajn. Zkus i kytary Washburn, maji je treba na kytary.cz.
Trainzak

Příspěvek od Trainzak »

Nemohl jsem si nevšimnout, že Cort 70NS se teď prodává za 4200, přitom před rokem byl k dispozici jen za 3700...

Ta pětistovka už je v této levné kategorii dost rozdíl, nemyslíte? Má stále nejlepší poměr cena/výkon, nebo už je lepší dívat se po jiném modelu, nebo dokonce jiné značce?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V téhle cenové kategorii stejně skončíš s doporučením typu "na krámě vyzkoušej Corty, Washburny, Dowiny (...) a uvidíš, co z toho ti sedne nejlíp" - pětikilo sem, pětikilo tam.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“