Vintage V99 vs. Ibanez GRG170

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Re: Vintage V99 vs. Ibanez GRG170

Příspěvek od simonwalker »

steenyxxx píše:JJ, asi opravdu počkám, chci to kupovat v brně v hudebním ráji, je to v rámci mých možností, chci to osobně ozkoušet, ne něco objednávat na slepo, ale zas je mě blbé říct prodejci at donese 5 kusů že si vyzkouším který je nejlepší :D :D :D
Hele, ja se muzu zeptat meho ucitele on tam zna cloveka, ktery mu vzydcky vybira ty nejlepsi kousky. A v hudebnim raji jsou na to zvykli, klidne se zeptej, je to opravdu v pohode, oni to chapou.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
loos

Příspěvek od loos »

steenyxxx píše:JJ, asi opravdu počkám, chci to kupovat v brně v hudebním ráji, je to v rámci mých možností, chci to osobně ozkoušet, ne něco objednávat na slepo, ale zas je mě blbé říct prodejci at donese 5 kusů že si vyzkouším který je nejlepší :D :D :D
to máš dobrý že aspoň budeš vybírat v brně...nikdy jsem sice v jejich prodejně nebyl ale myslim že by tam mohly mít víc kusů(sice třeba jiný barvy...ale to je fuk) a nebo prostě sebrat odvahu a říct mu "hele chlape tenhle kus se mi nějak nezdá neměli byste tady eště jinej?"
Jo a ještě jsem si všiml žes napsal že budeš možná hrát i metal...Snímače jsou sice Humbuckery a docela dobrý ale nějakej Hi-gain to už moc nesnáší...ale jestli budeš hrát jen metal a ne nějakej trash tak by to mělo bejt OK...ale radši si to v prodejně vyzkoušej :!:
OT: Nechtěl by sis koupit místo černý radši Honeyburst? :D Kdybych nechtěl P90(ty se dělaj jen v Goldtopu) tak bych si koupil honeyburst...je prostě skvostnej! :mrgreen:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
loos

Příspěvek od loos »

simonwalker píše:
Hele, ja se muzu zeptat meho ucitele on tam zna cloveka, ktery mu vzydcky vybira ty nejlepsi kousky. A v hudebnim raji jsou na to zvykli, klidne se zeptej, je to opravdu v pohode, oni to chapou.
Jen tak čistě náhodou není tvuj učitel Roaman Hampacher?...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
woro90

Příspěvek od woro90 »

mycountry píše:woro... snímače a sustain nejsou všechno, to si uvědom... Proč jinak hraje (super)strat s PAFem (což není úplně rarita) a LP s PAFem (taky se najde...) úplně jinak?
Já netvrdím že zvuk je daný jen tím. Vím že roli hraje použité dřevo a tloušťka těla (i když tloušťka těla ovlivňuje spíš sustain), což částečně mění frekvenční spektrum tlumením určitých frekvencí. Proto také netvrdím, že to hraje úplně stejně. Může se to ale k sobě zvukově celkem přijatelně přiblížit, rozhodně dost na to, aby se zvukem "imitující" kytary dal nahradit zvuk "imitované" kytary, i když ne s takovým efektem. Je efektní hrát u táboráku na dvanáctistrunku, ovšem velmi podobně to bude znít, pokud si vezmu normální šestku a kamarádovi vrazím do ruky šestku v nashville ladění, přičemž budeme dobře sehraní a budeme hrát to samé. Křídlovka má mohutnější zvuk než trubka a nechá si vnutit oktávu pod základním tónem trubky, trubka má zase jasnější, průraznější zvuk. Barva zvuku se dá do jisté míry ovlivnit výběrem nátrubku. Budu hrát jak trubku, tak křídlovku. Koupím si obojí nebo si koupím jen křídlovku a trubku budu imitovat křídlovkou s ostřejším nátrubkem? Koupím si kytaru s HB a kytaru se singly nebo si koupím HSH? Superstrat nemůže plně nahradit vlastnictví více kytar, ale nějak mi pořád nejde do hlavy že ty singly nikomu nechybí.

...ne, skutečně nejsem fanatický zastánce superstratů, jen mi přijde že rock nejsou jen humbuckery a tuna gainu. Co se týče vzniku superstratů, máš bod. Tohle jsem nevěděl, považoval jsem je vždycky za "měkčí", technologicky vyspělejší a univerzálnější nástupce HM strata a (double) fat strata určené na rozdíl od nich nejen pro metal.

Ale už tady přestanu překážet, vidím že volba padla na lespaulku, ke které nemám moc co říct - tuhle jsem zrovna v ruce neměl.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Já samozřejmě děkuju za všechny názory, a vyzkouším všechno co pujde :)
Nechci je v hudebim raji nějak zbytečně otravovat, ale myslím že je potrápím :D :D :D ale na to už budou asi zvyklý.......doufám :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hele, Ty seš zákazník, takže oni by Tě měli obskakovat. Řekni si o co cchceš a vyzkoušej toho co nejvíc.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

hrál sem na obě a ta ibanezka je hodně pozadu....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Taaal a LP mám doma, musím říct........ dobrá práce, ještě nemám kombo ale brzo bude, co jsem ji zkoušel na prodejně tak zvuk perfektní, spokojenost :) :) :) kdyby byl zájem o foto stačí napsat :-)
loos

Příspěvek od loos »

steenyxxx píše:Taaal a LP mám doma, musím říct........ dobrá práce, ještě nemám kombo ale brzo bude, co jsem ji zkoušel na prodejně tak zvuk perfektní, spokojenost :) :) :) kdyby byl zájem o foto stačí napsat :-)
a jaký LP? Pochlub se :!:
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

steenyxxx píše:Taaal a LP mám doma, musím říct........ dobrá práce, ještě nemám kombo ale brzo bude, co jsem ji zkoušel na prodejně tak zvuk perfektní, spokojenost :) :) :) kdyby byl zájem o foto stačí napsat :-)
Jo chceme foto :)
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Vintage V100 v černém provedení :) foto udělám zitra, ted jdu spat, dobrou noc :)
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Taaak tady sou ty fotky, prosím omluvte kvalitu, máme docela šitovní foťák, ve skutečnosti se nádherně leskne :D :D
Přílohy
DSCN2168.JPG
DSCN2165.JPG
DSCN2163.jpg
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Jinak tuto kytaru vřele doporučuji, na jakekoliv dotazy se klidně ptejte, je to radost na ni hrát, a ten nekonečný sustain. Kdybych jenom tak brnkl Géčko tak si mužu jit udělat kafe, vrátím se s poloprázdným hrnek a ještě pořád to bude zníít :lol: :lol: :lol:
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Hezka, je super ze si stastnej. :) Gratuluji.
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Dííky, dííky :) :) :)
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Zdarec, zrovna jednu z kytar vintage prodávám, je to černý les paul (Vintage V100BB), v případě zájmu se můžeš klidně ozvat (samozřejmě nezávazně) :):) Rád zodpovím jakýkoliv dotaz :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Od toho tu je trziste/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“