Hele, ja se muzu zeptat meho ucitele on tam zna cloveka, ktery mu vzydcky vybira ty nejlepsi kousky. A v hudebnim raji jsou na to zvykli, klidne se zeptej, je to opravdu v pohode, oni to chapou.steenyxxx píše:JJ, asi opravdu počkám, chci to kupovat v brně v hudebním ráji, je to v rámci mých možností, chci to osobně ozkoušet, ne něco objednávat na slepo, ale zas je mě blbé říct prodejci at donese 5 kusů že si vyzkouším který je nejlepší![]()
![]()
Vintage V99 vs. Ibanez GRG170
Pravidla fóra
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vintage V99 vs. Ibanez GRG170
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
to máš dobrý že aspoň budeš vybírat v brně...nikdy jsem sice v jejich prodejně nebyl ale myslim že by tam mohly mít víc kusů(sice třeba jiný barvy...ale to je fuk) a nebo prostě sebrat odvahu a říct mu "hele chlape tenhle kus se mi nějak nezdá neměli byste tady eště jinej?"steenyxxx píše:JJ, asi opravdu počkám, chci to kupovat v brně v hudebním ráji, je to v rámci mých možností, chci to osobně ozkoušet, ne něco objednávat na slepo, ale zas je mě blbé říct prodejci at donese 5 kusů že si vyzkouším který je nejlepší![]()
![]()
Jo a ještě jsem si všiml žes napsal že budeš možná hrát i metal...Snímače jsou sice Humbuckery a docela dobrý ale nějakej Hi-gain to už moc nesnáší...ale jestli budeš hrát jen metal a ne nějakej trash tak by to mělo bejt OK...ale radši si to v prodejně vyzkoušej
OT: Nechtěl by sis koupit místo černý radši Honeyburst?
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Jen tak čistě náhodou není tvuj učitel Roaman Hampacher?...simonwalker píše:Hele, ja se muzu zeptat meho ucitele on tam zna cloveka, ktery mu vzydcky vybira ty nejlepsi kousky. A v hudebnim raji jsou na to zvykli, klidne se zeptej, je to opravdu v pohode, oni to chapou.steenyxxx píše:JJ, asi opravdu počkám, chci to kupovat v brně v hudebním ráji, je to v rámci mých možností, chci to osobně ozkoušet, ne něco objednávat na slepo, ale zas je mě blbé říct prodejci at donese 5 kusů že si vyzkouším který je nejlepší![]()
![]()
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Já netvrdím že zvuk je daný jen tím. Vím že roli hraje použité dřevo a tloušťka těla (i když tloušťka těla ovlivňuje spíš sustain), což částečně mění frekvenční spektrum tlumením určitých frekvencí. Proto také netvrdím, že to hraje úplně stejně. Může se to ale k sobě zvukově celkem přijatelně přiblížit, rozhodně dost na to, aby se zvukem "imitující" kytary dal nahradit zvuk "imitované" kytary, i když ne s takovým efektem. Je efektní hrát u táboráku na dvanáctistrunku, ovšem velmi podobně to bude znít, pokud si vezmu normální šestku a kamarádovi vrazím do ruky šestku v nashville ladění, přičemž budeme dobře sehraní a budeme hrát to samé. Křídlovka má mohutnější zvuk než trubka a nechá si vnutit oktávu pod základním tónem trubky, trubka má zase jasnější, průraznější zvuk. Barva zvuku se dá do jisté míry ovlivnit výběrem nátrubku. Budu hrát jak trubku, tak křídlovku. Koupím si obojí nebo si koupím jen křídlovku a trubku budu imitovat křídlovkou s ostřejším nátrubkem? Koupím si kytaru s HB a kytaru se singly nebo si koupím HSH? Superstrat nemůže plně nahradit vlastnictví více kytar, ale nějak mi pořád nejde do hlavy že ty singly nikomu nechybí.mycountry píše:woro... snímače a sustain nejsou všechno, to si uvědom... Proč jinak hraje (super)strat s PAFem (což není úplně rarita) a LP s PAFem (taky se najde...) úplně jinak?
...ne, skutečně nejsem fanatický zastánce superstratů, jen mi přijde že rock nejsou jen humbuckery a tuna gainu. Co se týče vzniku superstratů, máš bod. Tohle jsem nevěděl, považoval jsem je vždycky za "měkčí", technologicky vyspělejší a univerzálnější nástupce HM strata a (double) fat strata určené na rozdíl od nich nejen pro metal.
Ale už tady přestanu překážet, vidím že volba padla na lespaulku, ke které nemám moc co říct - tuhle jsem zrovna v ruce neměl.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Já samozřejmě děkuju za všechny názory, a vyzkouším všechno co pujde
Nechci je v hudebim raji nějak zbytečně otravovat, ale myslím že je potrápím
ale na to už budou asi zvyklý.......doufám 
Nechci je v hudebim raji nějak zbytečně otravovat, ale myslím že je potrápím
Hele, Ty seš zákazník, takže oni by Tě měli obskakovat. Řekni si o co cchceš a vyzkoušej toho co nejvíc.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hrál sem na obě a ta ibanezka je hodně pozadu....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Taaal a LP mám doma, musím říct........ dobrá práce, ještě nemám kombo ale brzo bude, co jsem ji zkoušel na prodejně tak zvuk perfektní, spokojenost
kdyby byl zájem o foto stačí napsat 
a jaký LP? Pochlub sesteenyxxx píše:Taaal a LP mám doma, musím říct........ dobrá práce, ještě nemám kombo ale brzo bude, co jsem ji zkoušel na prodejně tak zvuk perfektní, spokojenost![]()
![]()
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Jo chceme fotosteenyxxx píše:Taaal a LP mám doma, musím říct........ dobrá práce, ještě nemám kombo ale brzo bude, co jsem ji zkoušel na prodejně tak zvuk perfektní, spokojenost![]()
![]()
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Vintage V100 v černém provedení
foto udělám zitra, ted jdu spat, dobrou noc 
Taaak tady sou ty fotky, prosím omluvte kvalitu, máme docela šitovní foťák, ve skutečnosti se nádherně leskne

Jinak tuto kytaru vřele doporučuji, na jakekoliv dotazy se klidně ptejte, je to radost na ni hrát, a ten nekonečný sustain. Kdybych jenom tak brnkl Géčko tak si mužu jit udělat kafe, vrátím se s poloprázdným hrnek a ještě pořád to bude zníít

-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Hezka, je super ze si stastnej.
Gratuluji.
Dííky, dííky

Zdarec, zrovna jednu z kytar vintage prodávám, je to černý les paul (Vintage V100BB), v případě zájmu se můžeš klidně ozvat (samozřejmě nezávazně)
:) Rád zodpovím jakýkoliv dotaz 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Od toho tu je trziste/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008