údržba snímačů
Pravidla fóra
údržba snímačů
Ahoj toto temá jsem nikde nenašel.
Chci se zeptat jak udržovat snímače a pokud jsou na povrchu od rzi, co s tím, dají se něják zachránit. Nemám s tím zkušenost tak díky za každý tip.
Chci se zeptat jak udržovat snímače a pokud jsou na povrchu od rzi, co s tím, dají se něják zachránit. Nemám s tím zkušenost tak díky za každý tip.
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 15.07.2009 21:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto
Důvod: Přesunuto
Re: údržba snímačů
co blázníš ??
máš "aged pickups" - a nic tě to nestálo

máš "aged pickups" - a nic tě to nestálo

I´m wheels... movin´wheels
no já spíš myslel rez na magnetech
ale dík za názor
me se tam tvori taky na singlech takova rez
takove oranzove malinke tecky
normalne to seskrabu nehtem a mam od toho pokoj
ale nevim jsetli na to existuje nejaky pripravek fakt nevim
takove oranzove malinke tecky
normalne to seskrabu nehtem a mam od toho pokoj
ale nevim jsetli na to existuje nejaky pripravek fakt nevim
aha no já přemýšlel vzít to kartáčkem na zuby 
ale bude se to právě dělat určitě znova. Myslel jsem právě nějáky lak nebo tak něco.
Každopadně díky za odpověď.
ale bude se to právě dělat určitě znova. Myslel jsem právě nějáky lak nebo tak něco.
Každopadně díky za odpověď.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je vcelku jedno, že to tam je. Zvukově to nebude mít žádný vliv. A jak píše Tonda - mnozí zašlý vzhled naopak preferují a vyhledávají... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ja zase preferuju ze se ty magnetky na snimaci budou lesknout 
nechápu, co máte za snímače, že vám reznou, já se to pokoušim na svejch dělat uměle a nejde to 
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Tak si vyměňte kytary a všichni budou žít šťastně až do smrti 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
no ja bych taky raděj právě lesklé
mám SD sh1 a sh4 a mám na magnetech rezavý povlak.
Vzal bych to lihem ale bojím se že to bude mít vliv na zvuk.
Taky netušim, co s tim děláte
Docela by mě to zajímalo, jak se dá to Alnico nebo co zreznout
Já myslel, že máš nějaký hodně hodně low-end, ale seymoury, jo?
To je prapodivný
Já myslel, že máš nějaký hodně hodně low-end, ale seymoury, jo?
To je prapodivný
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Treba to bude tim, ze v Cesku je momentalne vysoka vlhkost (az 90%)? Pekne me zrezively...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nesmíte ty kytáry nechávat v sauně a ve vinném sklepě.a mám na magnetech rezavý povlak.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Žádnej vliv to mít nebude, nicméně pochybuju o tom, že by líh nějak rozkládal rez.Bobes_lj píše:no ja bych taky raděj právě lesklémám SD sh1 a sh4 a mám na magnetech rezavý povlak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Fender
For eugeene. Já vím ze strojírenství, že když se dělalo s louhem, muselo se daleko od kovovejch předmětů, protože to reagovalo jako prase. Takže brutální rada. Namíchej v trochu teplý vodě perličky hydroxidu sodného, pozor dávej perličky do vody ne obráceně, jinak bude výbuch
. Vezmi malej modelářskej stěteček a potři. Tak 30 - 60 sekund nech reagovat a pak hadříkem setři. Já tak děla jiný věci, ne zrovna snímače, ale výsledek super. Jen by to chtělo zjistit, jestli se ty magnety pak nerozpadnou. Klasika keramický asi ne, ale bál bych se reakce Al NiCo, protože zas tak dobrej chemik nejsem. Všem zdar 
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
Tak jsem z kvalitního zdroje zjistil že se na to dá použít silichrom. Vyzkoušeno a pecka.
Jenže jak je téměř pravidlem u silichromu, za chvíli ti to nejspíš zmatníBobes_lj píše:Tak jsem z kvalitního zdroje zjistil že se na to dá použít silichrom. Vyzkoušeno a pecka.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
co to je vubec za srackuworo90 píše:Jenže jak je téměř pravidlem u silichromu, za chvíli ti to nejspíš zmatníBobes_lj píše:Tak jsem z kvalitního zdroje zjistil že se na to dá použít silichrom. Vyzkoušeno a pecka.
a kde to koupim:D
Vyjadřuj se trochu civilizovaně.bucenec píše:co to je vubec za srackuworo90 píše:Jenže jak je téměř pravidlem u silichromu, za chvíli ti to nejspíš zmatníBobes_lj píše:Tak jsem z kvalitního zdroje zjistil že se na to dá použít silichrom. Vyzkoušeno a pecka.
a kde to koupim:D
Hledej. Google ti to najde. Nebo zkus uvažovat co se tím podle názvu asi čistí a kde je toho nejvíc
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.