Struny na Fender
Pravidla fóra
Struny na Fender
Ahoj,
Dneska mi praskla struna takze budu muset koupit novy a rikal jsem si ze bych trochu zaexperimentoval dotet jsem kupoval tyto http://www.kytary.cz/fender-standard-bu ... /HN084185/ no a chtel bych zkusit tyto http://www.kytary.cz/daddario-nickel-wo ... /HN004944/ nebo tyto http://www.kytary.cz/ernie-ball-classic ... /HN107594/ nebo proste ktere podle Vas slusi teto kytaru http://www.kytary.cz/fender-standard-fa ... /HN082942/
DIKY
Dneska mi praskla struna takze budu muset koupit novy a rikal jsem si ze bych trochu zaexperimentoval dotet jsem kupoval tyto http://www.kytary.cz/fender-standard-bu ... /HN084185/ no a chtel bych zkusit tyto http://www.kytary.cz/daddario-nickel-wo ... /HN004944/ nebo tyto http://www.kytary.cz/ernie-ball-classic ... /HN107594/ nebo proste ktere podle Vas slusi teto kytaru http://www.kytary.cz/fender-standard-fa ... /HN082942/
DIKY
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
Re: Struny na Fender
Tohle patří do příslušenství, témat okolo strun je tu milion, když chceš poradit s koupí strun tak napiš do toho tématu a nezakládaj kvuli tomu novej...kdyby každej kdo chce vyměnit struny na svojí kejtru založil novej topic tak tu neni nic jinýho...
Ale k tématu, struny se nevybíraj podle toho který by slušeli, Hraješ asi ve standartu co?
Jaká ti vyhovuje tloušťka? hodil si sem odkaz na 9tky, ty používáš?
Ale k tématu, struny se nevybíraj podle toho který by slušeli, Hraješ asi ve standartu co?
Jaká ti vyhovuje tloušťka? hodil si sem odkaz na 9tky, ty používáš?
Prosim admina k presunuti do spravne sekce ladim standart a ano hraji na 9 
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
- ...EDGE...
No nevim, co vim tak D'Addaria ktere jsem mel na sve elektrice sly za chvilu nekam, tyden a uz rezaveji, a uz te to reze do ruky, s ostatnimi nemam zkusenosti.
Muzes zkusit toto: http://www.kytary.cz/ghs-boomers-nickel ... /HN073578/
Muzes zkusit toto: http://www.kytary.cz/ghs-boomers-nickel ... /HN073578/
- Regular John
Vyzkoušel jsem už hodně značek a na tydle se dá spolehnout: D'addario, Yamaha, Fender, Ernie Ball, Ken Smith, Elixir (ty už jsou ale dražší, na druhou stranu ale vydrží fakt dlouho)...
Zkusim asi ty Ernie Ball a koupim i sadu tech dadario...
Moje pořadí oblíbenosti (10ky na Gibson, 9 na Fender):
Max:
-DR - Pure Blues /nikl/
-GHS Boomers, Ernie Ball 10-Slinky
-Gibson Vint.RI (struny pro Gibson ale údajně vyyrabí D´Addario)
-Fender
-Dean Markley Blue Steel
..
-D´add. , Carl Martin ... nejmíň
Max:
-DR - Pure Blues /nikl/
-GHS Boomers, Ernie Ball 10-Slinky
-Gibson Vint.RI (struny pro Gibson ale údajně vyyrabí D´Addario)
-Fender
-Dean Markley Blue Steel
..
-D´add. , Carl Martin ... nejmíň
I´m wheels... movin´wheels
Addario - Plechovej hrnec
Ernie ball - Nic zvláštního, navíc když je natáhneš, zněj jako by byly už tejden starý
Fender - neznám.
Elixír - Hrajou jak harfa, někomu se to může líbit, vydržej věky.
Arcay - V pohodě.
GHs - Ty bych chtěl zkusit
Ernie ball - Nic zvláštního, navíc když je natáhneš, zněj jako by byly už tejden starý
Fender - neznám.
Elixír - Hrajou jak harfa, někomu se to může líbit, vydržej věky.
Arcay - V pohodě.
GHs - Ty bych chtěl zkusit
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
ernie ball - tupe blato
d'addario - dobry tah, pekne zvoni, nulova vydrz
dean markley blue steel - skvele zvoni, mala vydrz
GHS - skvela vydrz, supr tah. zvoni min nez treba DM nebo d'addaria ale ty ostatni vlastnosti to plne vyvazujou.
fender - hrajou tupeji, docela dobry tah, celkem vydrzi a jsou levny (pred casem jsem je kupoval v mistnim krame za 120kc ale ted uz je nemaji)
jeste jsem zkousel dalsi znacky ale na ty si ted nevzpomenu. vsechno vyzkouseno na tvrdosti 10-52
d'addario - dobry tah, pekne zvoni, nulova vydrz
dean markley blue steel - skvele zvoni, mala vydrz
GHS - skvela vydrz, supr tah. zvoni min nez treba DM nebo d'addaria ale ty ostatni vlastnosti to plne vyvazujou.
fender - hrajou tupeji, docela dobry tah, celkem vydrzi a jsou levny (pred casem jsem je kupoval v mistnim krame za 120kc ale ted uz je nemaji)
jeste jsem zkousel dalsi znacky ale na ty si ted nevzpomenu. vsechno vyzkouseno na tvrdosti 10-52
DR jsou v pohodě, to určitě, Elixir jsou jiná kategorie cenová, maj speciální povrchovou upravu která odolává potu, čimž vydržej déle....takovejch značek je více....bohužel si je teď nevybavim ale zakládla sem tu topic tak před rokem kde sem se na jednu z nich ptal....
Ernie používám 10tky a nemam s nima problém....
Ernie používám 10tky a nemam s nima problém....
No nevím já podobnýho strata mám ale ještě jsem nezkoušel tam cpát struny s ball end zakončením. Vždycky jen bullety tak nevím jestli to vůbec jde. Zkoušel někdo ?
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Jde to tam dát... Ale je to nic moc. Bullety mi sedly více...
- 60'Rock_N'_Roll
to sotva...Kinx píše:ernie ball - tupe blato
ale jo, nejsou zdaleka tak zvonivé jako např. GHs, případně D'Addario, teď jsem je natáhl po Boomers a sice nejsou špatné a moc se neopotřebovávají, ale zní jako by na kytaře byly o týden či dva déle, žádný výrazný twang krátce po natažení se nekonal.60'Rock_N'_Roll píše:to sotva...Kinx píše:ernie ball - tupe blato
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hodně zvonivé používám já a sou to Rotosound
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
A jak dlouho vydrží? Chtěl jsem je zkusit ale vždycky jsem nakonec koupil něco jiného...panedge píše:Hodně zvonivé používám já a sou to Rotosound
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
To právě nevím,dřív sem hrál na Ernie Ball a tyhle mám teď měsíc takže nemůžu sloužitworo90 píše:A jak dlouho vydrží? Chtěl jsem je zkusit ale vždycky jsem nakonec koupil něco jiného...panedge píše:Hodně zvonivé používám já a sou to Rotosound
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Rotosound jsem měl na akustice... pak jsem musel z finanšních důvodů dát Martinky... Měl jsem tenkrát fosforbronzový, ale i tak měly takovej pěknej, decentně zvonivej tón. Krásnej (původní) zkuv jim zůstal něco přes dva týdny, ale pak nebyl taky k zahození. Měl bych je tam něco přes tři měsíce urřitě, ale asi pět dnů před vystoupením jsem přetrhnul éčko a to by u těch dva a půl měsíce starých strun chtělo vyměnit celou sadu (asi 250 Kč), ale to jsem momentálně dát nemohl, takže jsem vzal na doporučení bronzový martinky. Ty taky měly pěknej cinkavej zvuk, ale nezůstal jim tak dlouho jako těm Martinkám.panedge píše:To právě nevím,dřív sem hrál na Ernie Ball a tyhle mám teď měsíc takže nemůžu sloužitworo90 píše:A jak dlouho vydrží? Chtěl jsem je zkusit ale vždycky jsem nakonec koupil něco jiného...panedge píše:Hodně zvonivé používám já a sou to Rotosound
Každý má ty své struny..... Co je lepší Rama, nebo Perla? Já mám Elixíry a jiné nechci, snad v nevyší nouzi Fender ale jen do výplaty....Petr
Nástroje: Fender Precision Bass, Peavey Millenium BPX5
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy
Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy
Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
maji suverenne nejmensi tah z mnou jmenovanych strun a zaroven po natazeni nejmin zvoni. doporucuju vyzkouset nejaky jiny znacky60'Rock_N'_Roll píše:to sotva...Kinx píše:ernie ball - tupe blato