Skříňové piano do 20000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Verca

Skříňové piano do 20000

Příspěvek od Verca »

Ahoj,chtěla bych si pořídit piano(ne keyboard!),do 20000,-Jsem začátečník,tak se v tom nevyznám a nemám nějak náročné požadavky,jen bych chtěla,aby byl zvuk podobný koncertnímu křídlu a byl tam výstup na sluchátka.
Ještě bych chtěla objasnit rozdíl mezi kladívkovou a úhozovou mechanikou,předpokládám,že kladívková má blíž klasickému klavíru.
ále bych se chtěla zeptat na ladění,jak často ladit?Četla jsem jednou za rok,stačí to?Když mi dovezou nové piano domů,musím ho hned dát naladit?
Díky
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

bud si koupis piano, a ta mvystup na sluchatka mit nebudes, protoze tam hrajou kladivka na struny a to se proste neztlumi(maximalne utlumi), nebo si koupis nejakou elektrickou sracku, na kterou se, kdyz uz trochu pokrocis, hraje jak na kopu bahna, kde zvuk ve vyskach nema zadnej "drive"(jsme na kytarovym foru, tak co :) ) a kde je minimalni kontakt s nastrojem(on to ani nastroj neni) a ten vystuo na sluchatka mit bude. takovy nemusis ani ladit. protoze nema struny.
Je sice fakt, ze od ty doby, co se i do tech levnejch clavinov(tzn digitalni piano) davaj kladivkovy mechaniky, o dost se to zlepsilo, ale pocit kontaktu se strunou ti to proste neda :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Verca

Příspěvek od Verca »

Tak to s těma sluchátkama jsem nepochopila.Je mi jasný,že zvuk piana neztlumím,ale když to tam má výstup pro sluchátka,tak jsem z toho pochopila,že si nasadím sluchátka a můžu hrát v 10 v noci a uslyším to jen já,nebo to chápu špatně?
Co říkáš na tohle piano? http://www.nadobicko.cz/nadobicko/s65/K ... --EG2180BK
nebo tohle?
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=5199
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ale tohle neni piano.

http://www.petrof.cz/upright-pianos-petrof.html
tohle jsou piana.

v clavinove(coz je to, co tady panve prodavaci drze nazyvaji "digitalni piano") nenajdes treba struny. Pocit ze hry na klavir je o dvou vecech: o zvuku a o kontaktu se strunou. Na clavinove treba neudelas nikdy vibrato.

Pokud chces piano, a tim myslim fakt PIANO, coz bych Ti vrele doporucoval, jsou ruzny shopy, ktery prodavaj renovovany nalazeny piana za 30 i min litru.
Nebo pak koukat po inzeratech, postup jsem popsal o par topicu niz :)

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
polik

Re: Skříňové piano do 20000

Příspěvek od polik »

Nikdo, kdo se učil na klasickém piánu ti asi to digitální nepochválí už z principu. :roll: i když na žádném lepším dig. třeba ani nikdy nehrál. :) Pro mě je dig. dost dobrá alternativa. Lehčí, menší, nemusíš ho nikdy ladit, možno propojit s počítačem a nahrávat, můžeš hrát jen do sluchátek třeba i o půlnoci,hezky vypadá, má i pedály :) ... Už mají celkem dobré mechaniky s dinamikou úhozu, či přímo kladívkovou mechanikou... Pokud ti tedy nejde o "kontakt se strunou" :D ...
Vsadím se, že žádný kdo dig.piána haní by z kvalitní CD nahrávky hrané profíkem nepoznal, na co je skadba hraná. V Superstar co teď beží na Nově hráli doprovod taky na dig. :) Ale to byla asi mašinka s šestimístnou cenou. :D Kdo by tam taky tahal 1oo kilovou krávu a ladil podle teploty a vlhkosti. A na ozvučení větších prostor by se zvuk z klasického piána musel stejně nějak sejmout, digitalizovat a pak reprodukovat. 8)
Fox_25

Příspěvek od Fox_25 »

To křídlo yamaha byl digitál? Já myslel že je to klasika.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

polik píše:Nikdo, kdo se učil na klasickém piánu ti asi to digitální nepochválí už z principu. :roll: i když na žádném lepším dig. třeba ani nikdy nehrál. :) Pro mě je dig. dost dobrá alternativa. Lehčí, menší, nemusíš ho nikdy ladit, možno propojit s počítačem a nahrávat, můžeš hrát jen do sluchátek třeba i o půlnoci,hezky vypadá, má i pedály :) ... Už mají celkem dobré mechaniky s dinamikou úhozu, či přímo kladívkovou mechanikou... Pokud ti tedy nejde o "kontakt se strunou" :D ...
Vsadím se, že žádný kdo dig.piána haní by z kvalitní CD nahrávky hrané profíkem nepoznal, na co je skadba hraná. V Superstar co teď beží na Nově hráli doprovod taky na dig. :) Ale to byla asi mašinka s šestimístnou cenou. :D Kdo by tam taky tahal 1oo kilovou krávu a ladil podle teploty a vlhkosti. A na ozvučení větších prostor by se zvuk z klasického piána musel stejně nějak sejmout, digitalizovat a pak reprodukovat. 8)
Já se učil první tři roky z naprosté většiny, další tři pouze a dalších pět opět z většiny na digitál. A proto doporučuju piano. To prostě nenahradíš nikdy a ničím. Jistě, že má spousty výhod, ale piano je piano a každej konzervatorista ti řekne totéž.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Olihen

Příspěvek od Olihen »

no jako levny digi piana se od klaviru liší dost.ale u takovejch tech rolandu za 500 000 nepoznaš že to neni realny piano :-)
ono totiž ty levny digi piana nemaj kladivka ale pružiny kladivka se myslim davaj až do tech od 50 000+
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“