Hlava do 15 tisíc

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bucenec

Hlava do 15 tisíc

Příspěvek od bucenec »

Zdravím
chci si pořídit nový celolampový zesilovač (nejlíp asi tak 50 nebo 100W - to by mělo stačit i do zkušebny)
a vůbec nevím do čeho jít
někdo nějaké návrhy?
nejde mi tak ani moc o to jaké efekty,boostery,reverby a ostatní ptákoviny tam budou, ale spíš to potřebuji čistě jako lampový zesilovač
používám mulťák G2.0 od Zoomu, prozatím jsem s ním spokojený
někdo tvrdí, že ten tranzistorový efekt ničí ten zvuk, který ta lampa zesílí, někdo naopak, že lamp. efekt a lamp. zesák k sobě je ještě horší tak nevím :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlava do 15 tisíc

Příspěvek od Stanley06 »

to jsem zvědavej jak dlouho to tu vydrží :roll:

vůbec jsi neřek co chceš za zvuk a možnosti, takhle ti sem můžem naházet všechno do 15 tisíc a to ti v ničem nepomůže
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
bucenec

Příspěvek od bucenec »

mám strata
hraju víceméně rock, takže spíš hlavu na rock
a myslím že je to tak jedno, zesilovač jako zesilovač ne?
kdybych chtěl různé možnosti, tak vybírám podle zkreslení jaké ta hlava umí
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak když je to jedno tak vem první na co v krámě nebo na eshopu narazíš a bude to do 15 tisíc :roll:

přece musíš mít nějaké požadavky na zvuk a ovládání zesilovače ne?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Chlape skoč do hudebnin a zkoušej. Tady ti těžko někdo poradí když nejspíš sám nevíš co od toho chceš. Kdyby byl zesík jako zesík tak asi jeden nestojí 10 a druhej 60k. Něco počti, najdi kandidáty když tu o nich nic nebude tak potom se ptej.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Jednokanál, dvoukanál, efektová smyčka neefektová smyčka..?

Na bazaru se válí celkem dost Orange TH30 tak na ně mrkni kraválu to udělá dost...
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

Nebo si zahraj na Laney GH5O, GH1OO, monster amp kterýmu je jedno jakou máš kytaru a na jakou to posadíš bednu. Sežere elky i 6L6, zvuk od Hendrixe po Cannibal Corpse, podle mě ve svý cenový třídě nemá konkurenci. Ani ten Orange neni tak zvukoversatilní :wink:

edit: sorry, já si nevšiml žes psal nový, tak to nic :lol:
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mozna s tim budu trochu trapnej, ale Dalabuv ENGL Savage 60 :-) Pokud ho jeste ma.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj,
nabízím Ti svojí Laney TT-50H, pokud chceš něco na rock, naprosto ideální, dá se s tím aj tvrdší metal(má to gain booster a pak je to docela pila v rámci charakteru zvuku, i když to jistě není primární zaměření...) a clean to umí pěkně, má to takovej ten Marshallovskej teplej zvonivej zvuk(hovořím o Cleanu). 3 kanály, boost na sóla, každej kanál všechno separé od ekvalizéru po reverb, pár dalších vymožeností navíc. Oproti GH míň agresivní zvuk(ale zkoušel jsem s jinym boxem) a asi 15x víc možností :)
Kdyžtak napiš SZ, můžeš zajet vyzkoušet, na ceně bychom se dohodli... :)
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=3772

http://www.youtube.com/watch?v=DKQlD2Z1j0Y

edit: Jinak je ta hlava jako nová :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
sebous

Příspěvek od sebous »

To je tak na LOCK, každej hází co se líbí jemu a tazatel má guláš, pošli jakej zvuk tím chceš dosáhnout. Jestli celá tvá představa o zvuku je "Rock" tak vážně vem první na co narazíš a půjde do toho strčit kytara :roll:
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tohle http://www.audiotek.cz/product-34968-laney-lh50 je rockovka jak vyšitá a akorát se vejdeš do patnáctky. Jinak určitě bych na tvým místě zvážil tu TT50. Další varianta jsou Blackstary viz http://www.audiotek.cz/product-50501-bl ... ub-50-head . Je X variant a otázka je, co ti sedne víc. Nejlepší je vyzkoušet.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pred nedavnem tu nekdo resil hlavy od jet city amps, 100W nebo 50W, kde ta 100W je kolem 10k a 50W o 1500 levnejsi. Oboji se vyborne hodi na vsechno od rocku po metalek. Vlakno najdes nekde nize.

edit: tady je to vlakno ....
komba-zesilovace-reproboxy/jet-city-jca ... 32279.html
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

sebous píše:To je tak na LOCK, každej hází co se líbí jemu a tazatel má guláš, pošli jakej zvuk tím chceš dosáhnout.
Jo, pritom normalne maji lidi doporucovat aparaty, co se jim nelibi. Hrozny, ty dnesni thready.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za těch 15 tisíc chceš jen zesilovač, nebo i box? Případně jaký box už máš, pokud máš?

Chce to fakt napsat trochu víc, co chceš. Požadavky na zvuk, počet kanálů, technickou vybavenost. Na co si hrál, a líbilo se ti, a co naopak ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Szarpydrut

Hlava do 30 watt

Příspěvek od Szarpydrut »

Zdarec
chtěl bych si koupit nějakou hlavu o výkonu do 30. watt za rozumné peníze (cca 15 000). Nejvíce mě zaujaly hlavy dual terror 30 a tubemeister 18. Poradili byjste mi prosím, prosím, klidně dejte návrh i jiný, co a jak bych si měl vybrat.

Charakterizoval bych svoje hledání tvrdým stylem s dostatkem gainu, dvoukanálem, malou hmotností a přepravitelností, zkušebnou, ale i pódiem.

Známý má TH 30 a dělá to pškný kravál, tak si myslím, že to bude stači. Záleží či bude stačit 15 nebo 18 watt na pódia. Samo, že ne stadiony :D

Díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 17.12.2014 13:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Osobně bych šel radši do bazaru a koupil třeba nějakýho engla a něco co má trochu víc watů alespoň 50 w všichni tvrdí že lampu musíš vytavit ale já mám stovku a i na třetinu to hraje dobře.
http://hudebnibazar.cz/engl-fireball-60 ... dohodou=on

8)
Szarpydrut

Příspěvek od Szarpydrut »

Právě ze bych chtěl něco malého, přenosného, protože k ze Hlavě mám naplánovanou bednu 1x12... Na záda kytaru, do jedné ruky hlavu a do druhé bednu. Nechcu dvoumetrovou stěnu. Až budu mít tři bedňáky, tak potom :D a za druhé, třicet watťáků si myslím, ze stačí.
José

Příspěvek od José »

Napiš např. Stanleymu06..
simiruz

Příspěvek od simiruz »

daimondia píše:alespoň 50 w všichni tvrdí že lampu musíš vytavit ale já mám stovku a i na třetinu to hraje dobře.
Velice zvláštní názor...

Já třeba moc nemusím vytavený zvuk lampy. Zní to pak pořád stejně... Hraju na 20W hlavu v zábavové kapele a na čistý zvuk stačí... Když těch 20W vyhulím ke znatelnému zkreslení konce, nedá se v té místnosti vydržet.

Dual terror jsem si zkoušel. Čisté a crunchové zvuky jsou takové typicky rockové, tady asi nešlápneš vedle. Ale když se více přidá gainu, tak je tam moc výšek (často se to popisuje jako když se sype písek :) ). Na tvrdší zvuky to chce spíše nějakou krabku. Rockový zvuk nejčastěji dokresluje tubescreamer, ale otázka co je pro tebe tvrdší. Pokud má tvůj oblíbený styl ve svém názvu "death", "core", apod., tak se poohlídni jinam než na Orange.
torst

Příspěvek od torst »

Přikláním se k bazarovýmu Englu. Konkrétně Thunder 50W. Mám ho a max. spokojenost.
Nevím, proč se limituješ 30W výkonu. 50W můžeš ztlumit bez ztráty kvality zvuku a když budeš potřebovat uhrát větší pódium, je rezerva.
TH je malej, skladnej, přenosnej. To oceňuju. Navíc 3 kanál, nastavíš co potřebuješ. Momentálně ho používám jen jako koncák k mulťáku, no problem.
Ještě levněji bys pořídil neco podobného od Randall, ale Engle je Engl.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“