Porucha komba
Pravidla fóra
Porucha komba
Moje kombo Laney před časem začalo nějak chrčet a praskat. Stává se to jenom při větší hlasitosti nebo když přidám hodně basů a středů. Předpokládám, že je reproduktor těsně před smrtí (uvolněné vinutí)???? Myslíte, že může být něco i se zesilovačem? Je to tranzistor... Dík za jakýkoliv nápad
Re: Porucha komba
Zkus, jestli se to víc ozývá při bouchání do komba nebo do krytek potenciometrů - jestli jo, tak je to jen studený spoj
Popřípadě zkus jestli to nereaguje na točení potenciometrama (mohl by v nich byt bordel)
, nebo zkus připojit jiný reprák, jestli to dělá to samé - múže být i basový, stačí když neshoří
- myslím, že v repru problém nebude, já bych hladal spíš problém v zesilovači (o kytaře a kabelu nemluvím, to bys už měl mít přezkoušené) 
LANEY LX65R - chrčení/vibrace
Zdravím,
mám toto kombo dva roky a nedávno mi v něm začalo při hlubokých basových tónech podivně chrčet nebo spíš vibrovat. Celé jsem ho rozebral, ale důvod jsem neobjevil. Vyndal jsem i reverb pružinu, ale stále nic. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Napadá mě jedině, že už dosluhuje.
Díky moc, Petr.
mám toto kombo dva roky a nedávno mi v něm začalo při hlubokých basových tónech podivně chrčet nebo spíš vibrovat. Celé jsem ho rozebral, ale důvod jsem neobjevil. Vyndal jsem i reverb pružinu, ale stále nic. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Napadá mě jedině, že už dosluhuje.
Díky moc, Petr.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 10.05.2013 11:03, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno, zdá se, že jde o podobný problém.
Důvod: Sloučeno, zdá se, že jde o podobný problém.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Možností může být vícero, chrčet není to samé, co vibrovat. Pokud chrčí (prdí), může být poškozený reproduktor. Pokud vibruje (rezonuje, drnčí), může jít o vibrace nějaké uvolněné součásti.
Zdravím, dneska na zkoušce mi najednou během hraní zcela ztichlo kombo...absolutně nic, ani šum....zkusil jsem připojit externí reprobox a hrálo zcela normálně...takže zcela určitě repro, ale je možný že takhle odejde ráz na ráz ? Jedná se o letitější kousek Peavey studio pro s původním reprem...docela to bylo vyhulený asi na 14ti hodinách, ale origo repro by to mělo snést vpohodě ne?
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75
Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Bez problémů může takhle repro odejít a ani se nerozloučí
. Ikdyž ty repra jsou většinou dost dimanezovaný a měly by to vydržet, tak po letech se to prostě stát může.
OT
To schválně řekni nějakýmu Amíkovi
. Já si vždycky myslel, že pro označování polohy se používá jen 1-12 (případně 0), že to vzniklo od Amíků, protože ty používají jen 12ti hodinový formát času a ještě to jejich udávání polohy nepřátelských letadel viz. veleúspěšný film Pearl Harbor
.
OT
docela to bylo vyhulený asi na 14ti hodinách
OT
asi se používá spíš 0-12
, příště radši použiju 7/10 
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75
tak jsem dneska přidělal poslední část (madlo) svého homemade šasi na zesík Peavey Studio Pro a najednou to hraje hrozně potichu (na úrovni kytary na sucho).... jinak všechno funguje a reaguje....zkoušel jsem různé kabely i reproboxy, včetně low a high vstupu... nějaký nápad co s tím ? Mám podezření že odešel koncový stupeň, ale zas tak se v tom nevyznám a nevím jak se chová zesík když koncák odejde....
Nemáš v boxu obráceně zapojená repra?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
ne ne box je ok... nedalo mi to a šel jsem to ještě zkusit a ze začátku to hrálo hodně potichu, ale už o něco víc a pak chvílema přeskočila hlasitost na normální...nakonec se to rozehrálo úplně a odehrál jsem na to teď hodinu a ok... tak asi někde špatnej kontakt možná?
Vynechávání komba
Zdravím. Potřeboval bych radu. Kombo (tranzistor) mi žačlo při hraní vynechávat. Zní to jako nějaké hodně pomalé tremolo. Objevuje se to až kolem třetinové hlasitosti. Kombo teď bylo asi měsíc ve zkušebně, kde se netopí a bylo dost promrzlé. Mohlo by to být tím? Prosím poraďte čím to může být a co by se s tím dalo dělat.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 24.11.2013 12:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
- Alternátor
Tohle mi dělal starej trandovej Marshall. Vzniknul tam studeňák. Po nakopnutí (doslova) se většinou vzpamatoval. Nakonec jsem se s tím ani nezaobíral, neb jsem přešel na lampu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Problém s kombem?
Zdravím.
Potřebuju se zeptat jestli neznáte někdo odpověď na můj problém. Nedávno jsme měli s kapelou vystoupení a když jsme hráli písničku, kde mám na kombu (lampa) zapnutej zkreslenej zvuk, tak výslednej zvuk zněl příšerně. Nemyslím tím barvu tonu, ale ta intonace. Měl jsem pocit, jako bych byl oproti kapele rozladěnej jak prase. Kontroloval jsem si jak od spoluhráčů, tak z papíru jestli hraju všechno dobře a hrál. Všichni jsme zkontrolovali naladění, ale všechno OK.
Pak mě napadlo, že na čistej zvuk nebyl absolutně žádnej problém, tak jsem na kombu nechal zapnutej clean a zkreslenej tahal jen přes multi-efekt (kterej normálně používám jen jako volume pedál, protože ty zvuky jsou hrozný). A ejhle, už žádnej problém.
Tak se tedy ptám, zda je možný, že se mi nějak vysral zkreslenej kanál na kombu. Na zkoušce jsem hrál pouze přes něj a nikdy problém nebyl.
Ještě mě tak napadlo, že když jsem jel z poslední zkoušky před koncertem domů, tak mi kombo ošklivě spadlo v autě na zem. Může to bejt tím?
Jen připomínám, CLEAN je v pohodě a já jsem si 100% jistej, že ve mě, ani v okolních spoluhráčích problém nebyl.
EDIT : Jedná se o lampáč, Peavey Valveking 112
Potřebuju se zeptat jestli neznáte někdo odpověď na můj problém. Nedávno jsme měli s kapelou vystoupení a když jsme hráli písničku, kde mám na kombu (lampa) zapnutej zkreslenej zvuk, tak výslednej zvuk zněl příšerně. Nemyslím tím barvu tonu, ale ta intonace. Měl jsem pocit, jako bych byl oproti kapele rozladěnej jak prase. Kontroloval jsem si jak od spoluhráčů, tak z papíru jestli hraju všechno dobře a hrál. Všichni jsme zkontrolovali naladění, ale všechno OK.
Pak mě napadlo, že na čistej zvuk nebyl absolutně žádnej problém, tak jsem na kombu nechal zapnutej clean a zkreslenej tahal jen přes multi-efekt (kterej normálně používám jen jako volume pedál, protože ty zvuky jsou hrozný). A ejhle, už žádnej problém.
Tak se tedy ptám, zda je možný, že se mi nějak vysral zkreslenej kanál na kombu. Na zkoušce jsem hrál pouze přes něj a nikdy problém nebyl.
Ještě mě tak napadlo, že když jsem jel z poslední zkoušky před koncertem domů, tak mi kombo ošklivě spadlo v autě na zem. Může to bejt tím?
Jen připomínám, CLEAN je v pohodě a já jsem si 100% jistej, že ve mě, ani v okolních spoluhráčích problém nebyl.
EDIT : Jedná se o lampáč, Peavey Valveking 112
Naposledy upravil(a) matte27 dne 2.12.2013 14:23, celkem upraveno 2 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Co třeba napsat o jaké kombo se jedná? Myslím, že tu nejsme nikdo jasnovidec. Je velmi pravděpodobné, že to bude způsobeno tím pádem. Je to lampové kombo? Pak by mohly být v háji lampy na zkresleném kanále.
Jedná se o lampáč, Peavey Valveking 112. Pokud by byla špatná ta lampa, jde to nějak poznat pohledem?
zkreslený kanál začal hrát potichu
Zdravím. Mám kombo Peavey bandit 112 sheffield a onehdy na zkoušce mi v něm najednou luplo a zkreslený kanál začal zčistajasna hrát příšerně potichu. Clean je přitom stále stejně hlasitý, ale lead hraje tak potichu, že bych ho mohl v noci v baráku klidně osolit naplno a nikdo by si toho ani nevšiml. Zkusil jsem kouknout dovnitř, jestli není nic vyhořelé, ale všechno se zdá být v pohodě (nikde žádná černota a ani pojistky nevypadají poškozeně) a nenašel jsem ani nic co by se mohlo podobat studeňáku. Tak vás chci požádat o radu, jestli byste někdo nevěděl co s tím, případně nějaké tipy a rady, za všechno budu moc rád. Dík.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 19.12.2013 16:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. U tranzistoru je to komplikované, v případě lampových komb je na vině většinou vadná elektronka, ale tady to může být cokoliv v obvodu zkresleného kanálu. Pokud nejsi elektrotechnik vybavený osciloskopem, tak to nech vyřešit radši někoho v servisu.
krys96: odkud jsi?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Jsem z chrudimi, proč?