Podivně levná sluchátka Superlux

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Podivně levná sluchátka Superlux

Příspěvek od Latam »

Ahoj, vybírám sluchátka na cvičení k HX stomp. Výběr mi poměrně zužuje výrobncem doporučená vysoká impedance (100ohm a víc), se sluchátky s nižší impedancí už stomp (i velký helix) citelně kreslí. Proto mi padly do oka poměrně vychvalované HD660. Ale chvály bylo asi tolik, že už pár měsíců nejsou nikde dostupná. Co si myslíte o HD 330? Zkoušeli jste je někdo? Jak velké očekávat to avizované zvíraznění v basech? Jak moc poleze zvuk ven z polootevřených sluchátek? Nepředpokládám, že by to mělo být hlasitější, než kytara nasucho. Máte případně jiné tipy na levná sluchátka s vysokou impedancí? Předem díky moc!

https://kytary.cz/superlux-hd330/HN157481/
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Hele trochu asi mimo, ale jestli mas sluchatka se kterejma si spokojenej, co jenom sehnat nejakej předzesilovač / prevodnik impedance, to pak muzes vyuzit i jinde, nez mit jedny sluchadla na tohle a jiny zas na tamto..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
ekvb

Příspěvek od ekvb »

HD 330 som nejakú dobu používal, zvuk slušný za tú cenu. Extrémne basy nečakaj. Čo mi na nich vadilo, boli koženkové náušníky, potili sa mi pod nimi uši. Inak som bol spokojný. Momentálne používam 681EVO, majú väčší priemer a velurové náušníky, zvuk je ale o niečo horší, taký zahuhlanejší.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Ahoj, díky za reakce.

Trevore, žádná obstojná sluchátka teď bohužel nemám. Navíc jsem se chtěl vyhnout dalším periferiím, budu je používat i s tím bateriově napájeným pedalboardem. Čím míň kabelů, tím líp :)

Ekvb, díky moc! Takže charakteristika je +- rovná? Chtěl bych na nich alespoň orientačně nastavit zvuk, který pak použiju do PA. Vím, že to bude jen hodně zhruba, ale lepší než přes Jabra headset co mám na volání, muziku a mluvené slovo.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

To sa mi nejak nezdá, že by nejaký multiefekt nutne potreboval až tak špecifické slúchadlá. Mrkol som do návodu toho HX - nič o >100ohm slúchadlách som tam nenašiel...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
marekmarus

Příspěvek od marekmarus »

Zdravím, vlastním dlhodobo HD 330 a som spokojný. Ako referenci mám AKG K701 a tieto superluxy sa nemajú za čo stydět. Mne zase tie náušniky až tak moc nevadia, ale nikdy som ich nemal na hlave dlhšie než hoďku-dve. Ich prednes mi príde relatívne rovný, nič zásadne nevyčnieva ani nechýba. Pozor na konkrétny kus, ja som musel 2x reklamovať (pokaždé špatné zapojenie). Takže pravdepodobne minimálna vystupná kontrola, preto zrejme tak nízka cena. Dnes už je to možno lepšie. Hrajú ale veľmi dobre. Určite môžem doporučiť.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Díky za reference. HD330 už jsou doma. Zvuk se mi líbí, ač nemám nějaké větší srovnání. S HX stomp fungují super. Jsou polootevřená, takže zvuk samozřejmě leze ven. Ale není to hlasitější, než kytara nasucho, takže to za účelem večerního cvičení funguje dobře. Jsou použitelné i s obyč sluchátkového výstupu z noťasu, hlasitost je i přes 150ohm dostatečná. Časem možná dodám víc.

Jinak Ivane, tady je vysvětlená ta impedance, stomp to má stejně.
https://musicgearzone.com/4-best-headphones-for-helix/
José

Příspěvek od José »

Ja mam doma uzavrena HD660 a HD662b a ty druhe jsou vyrazne pouzitelnejsi - prijdou mi frekvencne vyrovnanejsi a hlavne takove vzdusnejsi - podobnejsi bednam, takze i pohodlnejsi pri delsim poslechu. Ty HD660 maji takovy spunt vibe/in you face pocit. A spousta nahravek zni jako byste meli ucho hned u virblu, plus ten motany kabel je pro pouzivani s kytarou a efekty taky dobry peklo. Po chvili to prizvedava cely board. Zas kvuli tomu a lepsimu tlumeni do metra beru radeji ty. Ale nastesti ani jedny netrpi tim basovym boomem, ktery fakt nemam rad..
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Otestoval jsem pár Superluxů ve vedlejším tématu:
Asanoth píše: 29.11.2020 16:18 Tak jsem to nakonec otestoval a objednal SRH440 a AKG K271.

Testováno bylo rovnou ze Studiologic Numa Piano a hudba z řetězce Dell 7510 - M-audio Fast Track Pro.¨

Co se týče AKG, fakt nevím, co kdo řeší ohledně zdroje, řvou hodně, přímo z notebooku řvou jako prase. Nicméně, basy jim skutečně trochu na můj vkus chybí: Při poslechu hudby je tam všechno, co by tam mělo být, basy jsou perfektně slyšet všechny, ale je to takové.. málo basové :D . Zvuku piana taky chybí hloubka a basy. AKG skvěle podává jemné akustické pasáže (Opeth - Persephone), člověk má pocit, jako by fakt seděl u kytary.
Shure hraje piano docela slušně a skladby dobře, všechno super čitelné a basů tak akorát. Jenže, heh, je k nim jenom kroucený kabel 3m a ten je při hře na klávesy naprosto nepoužitelný. Chtělo by to tak o dva metry víc... :-/ Zároveň je, jak se psává na fórech, hlavový most skutečně trochu tvrdý. Nicméně bych si je asi nedal, nebýt toho kabelu. A rovnej kabel je pětikilo navíc a to sorry jako, to fakt ne.

Tak jsem rozčarován objednal několik Superluxů: Původně jsem fakt chtěl nějakou spolehlivou zavedenou značku s vlastním vývojem, kterou bych podpořil atd. bla bla bla... No, ale nemáte chtít za kabel pětikilo ;) .

Objednal jsem modely 681evo, 662evo, 668b a 660.
Řetězec byl stejný poslechově jsem zkoušel Magic Pie - Circus of Like, Magic Pie - Suffering Joy, Opeth - Sorceress, Beethoven - S5/I a Beethoven smyčcový kvartet 9 op. 53 (všechno flac).

Co se týče Studiologicu, tam 681evo a 668b zní skoro stejně, 681evo má trochu větší hloubku, obojí zní každopádně mnohem líp než AKG a i o něco lépe než Shure, zvuk má trochu větší tělo. S jiným nástrojem nebo s VST by to samozřejmě mohlo dopadnout jinak. 662evo hraje jako AKG, chybí mu hloubky a basy a 660 má už hodně prázdný zvuk.

U poslechu hudby už jsou rozdíly mezi 681evo a 668b větší, 681evo má na můj vkus až příliš basů a nejsou tak dobře čitelné, to "větší telo" se zde projevuje spíše negativně a skladbě trochu chybí jas. 668b je úplná bomba, v rocku skvěle rozlišené nástroje, ale zní to pořád jako celek, zpěv vystupuje do popředí a basy pumpují, ale zároveň jsou velmi zřetelné. Ve vážné hudbě je rozdíl ještě zřetelnější, 668b dává slyšet každé nasazení smyčce, úplně před sebou vidíte toho hráče... Jak říkám, bomba. A ani ne za 6 kil?? :-O Přijde mi, že to hraje hodně podobně jako ten Shure, na vážnou hudbu je možná Shure trochu lepší, hlavně v basech např. u toho smyčcového kvartetu, dechy zase zní lépe ze Stuperluxu.
662evo hraje hodně podobně jako AKG, skvěle zřetelné, basy jsou slyšet, ale chybí jim tělo a na poslech to není tak zábavné. Nemíchám, ale kdybych míchal, asi bych si vybral tyhle sluchátka.
660 pak už bas vyloženě chybí, jako by na masteru byl high pass filter. Chybí i ve vážné hudbě, nějaké cellové prominentní pasáže nejsou teda moc prominentní.

Ještě to poslechnu zítra, ale myslím, že si nechám ty edit: 668b... To asi bylo poznat :D

Na konec: O dobrym zvuku nic nevím, nikdy jsem neměl pořádný sluchátka a vlastně ani pořádný bedny k počítači :) (mám nějaký ty levnější Creative). Takže leckdos povolanější by to mohl vidět dost jinak.
Naposledy upravil(a) Asanoth dne 30.11.2020 7:51, celkem upraveno 1 x.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dík. Dávám 668b na wishlist pro případ, že bude zapotřebí pořídit nová sluchátka. Teda pokud to jsou ty, které si necháváš. V závěru máš myslím chybně uvedeno označení.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Jo, máš pravdu, opraveno :D .
Akorát mají ty 668b o poznání tvrdší náušníky. S brýlemi to trochu může tlačit, ale možná to ještě nějak vymyslím, nebo obejdnám velurové (a úplně změním ten zvuk :D ). 681evo má náušníky o poznání měkčí.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Jo, máš pravdu, opraveno :D .
Akorát mají ty 668b o poznání tvrdší náušníky. S brýlemi to trochu může tlačit, ale možná to ještě nějak vymyslím, nebo obejdnám velurové (a úplně změním ten zvuk :D ). 681evo má náušníky o poznání měkčí.

Ještě jsem zkusil, když už to mám doma, jak to hraje s velurovými náušníky z 681evo. No, hraje to o trošičičku líp a je to O HODNĚ příjemnější na hlavě. Zvuk je takový kultivovanější, výšky a středy hladší. Úbytku basů jsem si nevšiml. Tak jsem si řekl, no sakryš a zkusil velurové náušníky z AKG K271. A teda ten zvuk byl najednou ještě o něčem uplně jiném. Mnohem barevnější, mnohem živější. Za mě naprostá bomba bomby :D .
Oboje velurové náušníky jsem zkoušel jen přiložené, nenatahoval jsem je na sluchátka (když to budu vracet, že), nevím, jak moc velký vliv to může mít na zvuk.
Rád bych se ale zeptal: 668b mají náušníky přetahovací, kdežto AKG má zakládací:
Obrázek

Obrázek
Je vidět, že AKG to má (stejně jako třeba 681evo) "obtažené" za nějakou hranu, kdežto 668b jenom tak nějak rovně natažené.

Tušíte někdo, jestli by tam ty AKG šly nasadit?
Díky :) .

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Placka

Příspěvek od Placka »

na kytarách mají v akci Superlux sluchátka, tak obnovím téma:
Máte zkušenosti s modely HD687, HD688 a HD668B? Mám doma Sennheisery HD598 a docela bych za ty prachy koupil nějakou zálohu, zrovna minulý týden jsem opravoval přervaný hlavový most (děti, to je přece radost, že?:-)). Chápu, že jsou to rozdílný konstrukce, ale nechystám se na tom mixovat něbo dělat studiovou práci, Nejčastější použití je cvičení na kytaru - hraní s podklady
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Placka píše: 15.06.2022 11:20 na kytarách mají v akci Superlux sluchátka, tak obnovím téma:
Máte zkušenosti s modely HD687, HD688 a HD668B? Mám doma Sennheisery HD598 a docela bych za ty prachy koupil nějakou zálohu, zrovna minulý týden jsem opravoval přervaný hlavový most (děti, to je přece radost, že?:-)). Chápu, že jsou to rozdílný konstrukce, ale nechystám se na tom mixovat něbo dělat studiovou práci, Nejčastější použití je cvičení na kytaru - hraní s podklady
Mám HD668B a HD662 a k tomu Senheiser DT990 Pro. Ty Superlux používám jenom na monitoring při nahrávání, protože kvalitativně (zvukově) je to úplně jiná liga.

Ale na to tvoje použití, cvičení na kytaru s podklady, je to asi v pohodě - tedá já bych v tom problém neviděl.

Třeba ty HD668B jsou dobře "tiché" pro okolí, když je máš na hlavě - oproti těm ostatním, co mám. Tzn. navenek jsou slyšet mnohem méně, než ostatní zmíněné (potvrzeno testem :-)). Takže je používám na monitoring pro zpěváky.

Co se týká zvukové kvality těch konkrétních modelů - nemůžu posoudit, ale pokud jde o ty moje, tak moje srovnání:

HD662 - spíš "hi-fi" zvuk, příjemnější na uších
HD668B - rovnější zvuk, ale přijdou mi trochu moc "ostré", na uších nejsou tak příjemné
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“