Hra na kytaru s bluetooth sluchátky
Pravidla fóra
-
tomasberan218
Hra na kytaru s bluetooth sluchátky
Ahoj,
chtěl bych se vás zeptat, zda je možné nějakým způsobem propojit PC, el. kytaru (resp. kytarový zesilovač) a bluetooth sluchátka, tak, aby tam nebyla latence - nejde mi ani tolik o kvalitu zvuku, ale potřeboval bych to využít na domácí cvičení.
Aktuálně mám výstup ze zesilovače (XLR) propojený s externí zvukovou kartou (Roland UA-55 Quad-Capture) a drátová sluchátka zapojená do výstupu (Phones). Takto můžu využívat zvuky ze zesilovače a zároveň si z počítače pustit podklad, aniž bych rušil spolubydlící, ale rád bych k tomu využil svá bluetooth sluchátka, abych se u toho mohl trochu pohybovat. Mám obyčejné QCY T2S, ale měly by podporovat bluetooth 5.0. Předpokládám ale, že když koupím nějaký obyčejný bluetooth přijímač a zapojím ho do "Phones" tak tam bude latence a nebude to použitelné. Byla by nějaká možnost, jak to vymyslet?
Díky za vaše nápady.
chtěl bych se vás zeptat, zda je možné nějakým způsobem propojit PC, el. kytaru (resp. kytarový zesilovač) a bluetooth sluchátka, tak, aby tam nebyla latence - nejde mi ani tolik o kvalitu zvuku, ale potřeboval bych to využít na domácí cvičení.
Aktuálně mám výstup ze zesilovače (XLR) propojený s externí zvukovou kartou (Roland UA-55 Quad-Capture) a drátová sluchátka zapojená do výstupu (Phones). Takto můžu využívat zvuky ze zesilovače a zároveň si z počítače pustit podklad, aniž bych rušil spolubydlící, ale rád bych k tomu využil svá bluetooth sluchátka, abych se u toho mohl trochu pohybovat. Mám obyčejné QCY T2S, ale měly by podporovat bluetooth 5.0. Předpokládám ale, že když koupím nějaký obyčejný bluetooth přijímač a zapojím ho do "Phones" tak tam bude latence a nebude to použitelné. Byla by nějaká možnost, jak to vymyslet?
Díky za vaše nápady.
-
tomasberan218
Re: Hra na kytaru s bluetooth sluchátky
Dobře díky. Co vše by bylo potřeba k tomu, abych zvuk s bezdrátovými sluchátky rozchodil? Skrze výstup na zesilovači a počítač na podklady?
Pusť to z hlavy. Není to použitelné. Velká latence
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Tak jeste jednou - vykasli se na bezdrat a porid si prodluzovaci kabel ke sluchatkam. Pri cviceni stejne nebudes skakat salta ani behat 50m.
Hraju výhradně na šrot.
-
tomasberan218
Dobře díky za info. Obecně nemám rád kabely a vzhledem k uspořádání pracovního stolu a místnosti bych ten bezdrát ocenil, ale co se dá dělat 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tady sis našel řešení: boss-waza-air-47011?sid=07a6a410bea9550 ... 4d3dc0ba60
Chtěl jsem je tu zmínit už včera, ale nedostal jsem se k tomu. Zkoukni recenze, myslím, že to bude umět to, co potřebuješ, tedy pustit podklad z PC přes Bluetooth a do toho bez lazence hrát přes vysílačku.
Chtěl jsem je tu zmínit už včera, ale nedostal jsem se k tomu. Zkoukni recenze, myslím, že to bude umět to, co potřebuješ, tedy pustit podklad z PC přes Bluetooth a do toho bez lazence hrát přes vysílačku.
-
tomasberan218
Ano, založil jsem to jako nový topic, aby to nebylo matoucí a lépe dohledatelné i pro ostatní
. V recenzích se právě řeší jen zvuk kytary a kytarových zvuků, ale nikde nepíšou jak obstojí na poslech hudby 
Jde použít sluchátka s radiovým vysílačem, Sony je třeba dělá, ale chytají hodně ruchů a šumí. Latencí ale netrpí
.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Bezdrát nerovná se Bluetooth.tomasberan218 píše: 23.11.2020 21:53 Dobře díky za info. Obecně nemám rád kabely a vzhledem k uspořádání pracovního stolu a místnosti bych ten bezdrát ocenil, ale co se dá dělat![]()
Když chceš bezdrát, tak něco vybrat půjde, ale BT určitě ne.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
-
stepan.dusek
Proc by bt nemelo byt reseni? Mam sony wh 1000xm2, ktery jsou naprosto super reseni a naprosto dostacujici na vsechny blbosti, co si clovek muze vymyslet. Aktualni verze je m4, ktera bude predpokladam vychytanejsi...
Prakticky zadnej lag, dosah jak svina, anr a ano, jsou to hifi sluchatka, zadnej monitor, ale to je pro tenhle use case asi uplne u ritsona.
A zesilovac v boss waza by mel bejt dobrej na cokoli (chci na vanoce, ale zatim mi ho jezisek neslibil) ), ale to budu moct posoudit doufam pristi rok
Prakticky zadnej lag, dosah jak svina, anr a ano, jsou to hifi sluchatka, zadnej monitor, ale to je pro tenhle use case asi uplne u ritsona.
A zesilovac v boss waza by mel bejt dobrej na cokoli (chci na vanoce, ale zatim mi ho jezisek neslibil) ), ale to budu moct posoudit doufam pristi rok
Prakticky zadnej lag? Co jsem se docetl, tak jenom samotnej algorithmic delay (LDAC kodek) je 30 ms a s tím už se hraje blbě. Hrajes s tim na kytaru?
-
stepan.dusek
Vyzkousim zapojit kytaru a uvidim. Kazdopadne esport hraci je pouzivaj a ti jsou ohledne latence srovnatelny princezny jako kytaristi 
Koukám, že jsi to sice nezkusil, ale máš v tom dost jasno 
30 ms? To je dost hrozný.José píše: 2.12.2020 0:16 Prakticky zadnej lag? Co jsem se docetl, tak jenom samotnej algorithmic delay (LDAC kodek) je 30 ms a s tím už se hraje blbě. Hrajes s tim na kytaru?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Latece BT je min. 34ms, a to v ideálním případě. Běžně se pohybuje až do 100ms, a může být klidně 300ms.stepan.dusek píše: 30.11.2020 23:22 Proc by bt nemelo byt reseni? Mam sony wh 1000xm2, ktery jsou naprosto super reseni a naprosto dostacujici na vsechny blbosti, co si clovek muze vymyslet. Aktualni verze je m4, ktera bude predpokladam vychytanejsi...
A zesilovac v boss waza by mel bejt dobrej na cokoli (chci na vanoce, ale zatim mi ho jezisek neslibil) ), ale to budu moct posoudit doufam pristi rok![]()
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
-
stepan.dusek
Nejakej napad jak to zmerit v domacich podminkach? Ja nikdy nemel dojem, ze bych se vyznamne zpozdoval a ted mi to funguje pripojeny ke spravny zvukarne, ale jeste jsem nehral. A fakt jste ve mne probudili zvedavost. Treba se o sobe dovim, ze jsem zpomalenej ukaz prirody, co si nevsimne tretiny vteriny lagu!
30 ms je desetkrát méně než třetina a i to je problém.
Já mám dojem, že dost dobře netušíš, o čem to celé je.
Já mám dojem, že dost dobře netušíš, o čem to celé je.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Zmerit latenci libovolnyho systemu, na jehoz obou koncich je neco analogoveho, lze v domacich podminkach bez jedinyho problemu a bez jakehokoliv specialniho vybaveni. Staci necim nahrat zaroven vstup a vystup, neco poslat na vstup a podivat se, kdy se to objevilo na vystupu. V tom nejpunkovejsim provedeni staci zapnout nahravani zvuku na telefonu, vedle nej polozit sluchatka a kytarovej jack a pres kytarovej jack prasknout nejakou kovovou veci - telefon uslysi ciknuti kovu o kov a o chvili pozdeji zvuk, jak se vybil naboj z cloveka do predzesilovace.
Pak uz jen staci odecist pocet samplu mezi pocatkem a koncem a vydelit ho vzorkovaci frekvenci a vyjde latence v sekundach.
Hodně budem někde...
-
stepan.dusek
Olrajt, zkusim to!