Hra na kytaru s bluetooth sluchátky

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
tomasberan218

Hra na kytaru s bluetooth sluchátky

Příspěvek od tomasberan218 »

Ahoj,

chtěl bych se vás zeptat, zda je možné nějakým způsobem propojit PC, el. kytaru (resp. kytarový zesilovač) a bluetooth sluchátka, tak, aby tam nebyla latence - nejde mi ani tolik o kvalitu zvuku, ale potřeboval bych to využít na domácí cvičení.

Aktuálně mám výstup ze zesilovače (XLR) propojený s externí zvukovou kartou (Roland UA-55 Quad-Capture) a drátová sluchátka zapojená do výstupu (Phones). Takto můžu využívat zvuky ze zesilovače a zároveň si z počítače pustit podklad, aniž bych rušil spolubydlící, ale rád bych k tomu využil svá bluetooth sluchátka, abych se u toho mohl trochu pohybovat. Mám obyčejné QCY T2S, ale měly by podporovat bluetooth 5.0. Předpokládám ale, že když koupím nějaký obyčejný bluetooth přijímač a zapojím ho do "Phones" tak tam bude latence a nebude to použitelné. Byla by nějaká možnost, jak to vymyslet?

Díky za vaše nápady.
Čavli

Re: Hra na kytaru s bluetooth sluchátky

Příspěvek od Čavli »

Bluetooth = ztrátový kodek + latence
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
tomasberan218

Dobře díky. Co vše by bylo potřeba k tomu, abych zvuk s bezdrátovými sluchátky rozchodil? Skrze výstup na zesilovači a počítač na podklady?
kunec

Příspěvek od kunec »

Pusť to z hlavy. Není to použitelné. Velká latence
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Tak jeste jednou - vykasli se na bezdrat a porid si prodluzovaci kabel ke sluchatkam. Pri cviceni stejne nebudes skakat salta ani behat 50m.
Hraju výhradně na šrot.
tomasberan218

Dobře díky za info. Obecně nemám rád kabely a vzhledem k uspořádání pracovního stolu a místnosti bych ten bezdrát ocenil, ale co se dá dělat :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tady sis našel řešení: boss-waza-air-47011?sid=07a6a410bea9550 ... 4d3dc0ba60
Chtěl jsem je tu zmínit už včera, ale nedostal jsem se k tomu. Zkoukni recenze, myslím, že to bude umět to, co potřebuješ, tedy pustit podklad z PC přes Bluetooth a do toho bez lazence hrát přes vysílačku.
tomasberan218

Ano, založil jsem to jako nový topic, aby to nebylo matoucí a lépe dohledatelné i pro ostatní :). V recenzích se právě řeší jen zvuk kytary a kytarových zvuků, ale nikde nepíšou jak obstojí na poslech hudby :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Jde použít sluchátka s radiovým vysílačem, Sony je třeba dělá, ale chytají hodně ruchů a šumí. Latencí ale netrpí :) .
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Čavli

Příspěvek od Čavli »

tomasberan218 píše: 23.11.2020 21:53 Dobře díky za info. Obecně nemám rád kabely a vzhledem k uspořádání pracovního stolu a místnosti bych ten bezdrát ocenil, ale co se dá dělat :)
Bezdrát nerovná se Bluetooth.
Když chceš bezdrát, tak něco vybrat půjde, ale BT určitě ne.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
stepan.dusek

Příspěvek od stepan.dusek »

Proc by bt nemelo byt reseni? Mam sony wh 1000xm2, ktery jsou naprosto super reseni a naprosto dostacujici na vsechny blbosti, co si clovek muze vymyslet. Aktualni verze je m4, ktera bude predpokladam vychytanejsi...

Prakticky zadnej lag, dosah jak svina, anr a ano, jsou to hifi sluchatka, zadnej monitor, ale to je pro tenhle use case asi uplne u ritsona.

A zesilovac v boss waza by mel bejt dobrej na cokoli (chci na vanoce, ale zatim mi ho jezisek neslibil) ), ale to budu moct posoudit doufam pristi rok :)
José

Příspěvek od José »

Prakticky zadnej lag? Co jsem se docetl, tak jenom samotnej algorithmic delay (LDAC kodek) je 30 ms a s tím už se hraje blbě. Hrajes s tim na kytaru?
stepan.dusek

Vyzkousim zapojit kytaru a uvidim. Kazdopadne esport hraci je pouzivaj a ti jsou ohledne latence srovnatelny princezny jako kytaristi :)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Koukám, že jsi to sice nezkusil, ale máš v tom dost jasno :roll:
jastud

Příspěvek od jastud »

José píše: 2.12.2020 0:16 Prakticky zadnej lag? Co jsem se docetl, tak jenom samotnej algorithmic delay (LDAC kodek) je 30 ms a s tím už se hraje blbě. Hrajes s tim na kytaru?
30 ms? To je dost hrozný.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

stepan.dusek píše: 30.11.2020 23:22 Proc by bt nemelo byt reseni? Mam sony wh 1000xm2, ktery jsou naprosto super reseni a naprosto dostacujici na vsechny blbosti, co si clovek muze vymyslet. Aktualni verze je m4, ktera bude predpokladam vychytanejsi...

Prakticky zadnej lag, dosah jak svina, anr a ano, jsou to hifi sluchatka, zadnej monitor, ale to je pro tenhle use case asi uplne u ritsona.

A zesilovac v boss waza by mel bejt dobrej na cokoli (chci na vanoce, ale zatim mi ho jezisek neslibil) ), ale to budu moct posoudit doufam pristi rok :)
Latece BT je min. 34ms, a to v ideálním případě. Běžně se pohybuje až do 100ms, a může být klidně 300ms.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
stepan.dusek

Nejakej napad jak to zmerit v domacich podminkach? Ja nikdy nemel dojem, ze bych se vyznamne zpozdoval a ted mi to funguje pripojeny ke spravny zvukarne, ale jeste jsem nehral. A fakt jste ve mne probudili zvedavost. Treba se o sobe dovim, ze jsem zpomalenej ukaz prirody, co si nevsimne tretiny vteriny lagu!
Čavli

Příspěvek od Čavli »

30 ms je desetkrát méně než třetina a i to je problém.
Já mám dojem, že dost dobře netušíš, o čem to celé je.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

stepan.dusek píše: 2.12.2020 21:42Nejakej napad jak to zmerit v domacich podminkach?
Zmerit latenci libovolnyho systemu, na jehoz obou koncich je neco analogoveho, lze v domacich podminkach bez jedinyho problemu a bez jakehokoliv specialniho vybaveni. Staci necim nahrat zaroven vstup a vystup, neco poslat na vstup a podivat se, kdy se to objevilo na vystupu. V tom nejpunkovejsim provedeni staci zapnout nahravani zvuku na telefonu, vedle nej polozit sluchatka a kytarovej jack a pres kytarovej jack prasknout nejakou kovovou veci - telefon uslysi ciknuti kovu o kov a o chvili pozdeji zvuk, jak se vybil naboj z cloveka do predzesilovace.

Pak uz jen staci odecist pocet samplu mezi pocatkem a koncem a vydelit ho vzorkovaci frekvenci a vyjde latence v sekundach.
Hodně budem někde...
stepan.dusek

Olrajt, zkusim to!
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“