stavba přepínače

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Namklov

stavba přepínače

Příspěvek od Namklov »

zdravíčko, pořídil jsem si konecne overdrive, kterej je skvělej i na basu i na kytaru (zkoušel jsem už asi13 ruzných) má to jediný problém, na basu zní dobře, když je jeho hlasitost daná poměrně dost. takže když hraju je příliš velký rozdíl mezi cleanem a overdrive soundem. to není zas takový problém - chci to vyřešit loopovou smyčkou s return volume nobem. ale ..
chci udělat ještějednu věc a na tu se potřebuji zeptat . chtěl bych aby v té loop krabičce byl ještě jeden 3pdt switch s ledkou napojenej na stejnej power supply, kterej by měl jen jeden output a to do toho stejnýho efektu je tam možnost přepínání externě více modu. (vždy mezi dvoumy) zapojí se do zdířky remote a přepíná ''kanály'' děkuju za radu, idealne schema jako posílám, myslím, že by to mělo být něco podobnéhojako tap tempo neko killswitch ale jak ho udělat s ledkou a 3pdt switchem na stejné napájení?? díky
Přílohy
02September-07-2017.jpg
c14c6c3a4bee64d3a329facdfdb31a22.gif
Namklov

Re: stavba přepínače

Příspěvek od Namklov »

pro představu, krabička by obsahovala 1x připojení pro proud, 2x led diodu, 2x 3pdt switch (jeden na zapnutí efektu a druhý na výběr kanálu 1x volume potenciometr a 5x jack (mozná 4 mono a jeden stereo?) byly by to téměř 2 oddělené obvody jen jestli jde použít je v jedné krabičce
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

nejsem si jistý jestli to vyřeší tvůj problém - potenciometr hlasitosti většinou bývá umístěn až na úplném konce signálového řetězce efektu - tzn v tvém případě hlasitost už možná malinko přebuzuje zesilovač a to ti dělá ten dobrý zvuk...

k řešení:
boss FL-5L který se tam podle internetů má připojit je jen jeden mono jack - nepotřebuješ ani 3pdt.
se signalizací stačí buď dpdt a nebo dpst.
zapojení je jednoduché -dva dráty z jacku zapojíš na jeden spínací kontakt a odpor od ledky a zem zapojíš na druhý kontakt. druhou stranu ledky zapojíš na plus stejně jako druhou ledku z tvého obrázku výše...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
volfi

Příspěvek od volfi »

Nemáte tip na koupení trochu větších kovových krabiček? Chci si udělat TB lištu, bude obsahovat 6 tlačítek.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Placka

Příspěvek od Placka »

když jsem tohle řešil, poohlédl jsem se ve svém okolí, jestli někdo nepracuje v nějaké blízké kovovýrobě (zaručeně nějakou v okolí máš, třeba jen malou). Stačí známej známýho:-). A ten mi svařil z nerezu perfektní krabici přesně na míru
už si nepamatuju, jestli to bylo zadarmo nebo za flašku...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Japhy

Příspěvek od Japhy »

volfi píše: 5.01.2022 19:31 Nemáte tip na koupení trochu větších kovových krabiček? Chci si udělat TB lištu, bude obsahovat 6 tlačítek.
Duralový větší jekl, jeden mi na tb lištu leží už rok v dílně a furt se nemůžu dokopat. Spáchám a hodím fotky.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Tak jak píše Placka, také jsem si vyráběl custom footswitch k Mesa Dual Caliber. Nechal jsem si dle svého návrhu vyříznout na laseru a naohýbat. Doma jsem si už jen svařil rohy zabrousil, nalakoval a zkompletoval.
Na fotce to moc není vidět, ale pod nápisy vypálené skrz plech jsem ještě z vnitřní strany vlepil kontrastní zrcadlový plech. Pokud jsi schopný udělat si elektronický výkres a máš v okolí nějakou firmu co zpracovává plech, tak tě to nejspíš vyjde i levněji než kupovat už hotovou krabičku a máš to přesně tak jak potřebuješ.
20190905_153344.jpg
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Placka

Příspěvek od Placka »

Ale to je pěkná práce! To by ses mohl v příslušném tématu (třeba vaše krabičky) rozepsat - jak jsi kreslil a v čem, kde sis nechal dělat vypalek a kolik tě to stálo, čím a jak jsi lakoval.
Jaké je zapojení s aparátem a s dalšíma krabkama. Postnout nejakou fotku vnitřku atd.
Myslím že takovejhle obsah je zde na fóru mnohem víc žádoucí než politika a covid a nemalému množství uživatelů by to mohlo docela pomoct...
volfi

Příspěvek od volfi »

Kreslit to mám v čem, ohýbačka a laser není problém, ale říkal jsem si jestli není nějakej zdroj větších krabičkek. Bude to jen "prototyp" sice jsem psal TB lištu, ale bude to normální "programovatelnej" switcher. Mám zdroj relátek, tak bych toho využil. Ale nejdřív to chci zkusit v menším.
Tady je pár věcí co jsem zatím dělal komplet svejch, konkrétně to byla stavba racku s FS na míru a podsvíceným logem.

FS: Ovládá HK Grandmaister, roland ladičku. Popisky jsem pak dodělal průmyslovejma štítkama. Je to klasickej plech a počerněnej barvou na zbraně, povrchovka i po 2 letech stále drží. Konektor je DIN8. Tlačítko 1: CLEAN/Crunch; 2: LEAD; 3:REVERB; 4:FLANGER (fx loop); 5: MUTE (ladička)
IMG-1925.JPG
Záslepka do racku: Zase plech, počerněnej, jsou tam otvory na dva ventilátory, logo které je také podsvícené a připravené otvory na konektory.
IMG-1926.JPG
Podsvícené logo na reprobox: Plexisklo a plech, do plexiskla vyvrtané otvory a vloženo asi 8 led diod.
IMG-1927.JPG
A tady komplet
unnamed (1).jpg
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Volfi pěkná práce, je vidět že jsi si s tím vyhrál.

Placka: nějaké další fotky pedálu dohledám, je to už delší doba, dám to pak s popisem do sekce krabiček.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
fantomasxxx
Kontaktovat uživatele:

Našel jsem nějaké podklady z výroby pedálu. Jelikož to je vlastně jen nožní přepínač, může to zůstat tady. Krabička je vyrobena z plechu 1,5mm, nalakovaná obyč matným autosprejem a bezbarvě přelakovaná pro větší odolnost. Jako návrh byl 3d model, ze kterého jsem vytvořil dxf výkres pro laser. Je to dělané na míru pro Mesa Dual Caliber.
Přepíná kanály, zapíná a vypíná EQ a reverb. Spínač FX je baypas efektové smyčky (konektory AMP se připojí na efektovou smyčku aparátu, z boční strany se připojí řetězec efektů). Přidal jsem tam ještě volume pot., kterým se dá vybalancovat hlasitost mezi vypnutou a zapnutou smyčkou. Dioda spínače chanell je napájená z aparátu, zbytek zdrojem 9V, zbylé výstupy 9V pak slouží pro napájení efektů.
kaliber_3d.JPG
vykres.JPG
20190831_203410.jpg
20190905_153344.jpg
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
volfi

Příspěvek od volfi »

Potřeboval bych poradit s výrobou FX loop.
Mám představu, že si do malé krabičky udělám 2x Fx loop, ale chci použít dvě relátka, abych tu krabičku mohl ovládat přes Foot Switch. Rád bych tu krabičku napájel 9v, koukal jsem, že axicom dělá relé na 9v, takže by to šlo celý setrojit. Ale mám otázku k FS, potřebuji indikaci led diodama a nevím jak to udělat, jelikož ty relátka jsou 2PDT. Říkal jsem si, že by ta leddioda byla na ovládacím kontaktu relé, ledka musí být s odporem a to mi vznikne značný úbytek napětí a relé nesepne. Jak to správně udělat? Kdyby to relé bylo 3PDT, tak je to jasný.

EDIT: Jsem blbec, už mi to došlo. Obrácená logika, když je relé rozepnuto, bude sepnutá smyčka, tím pádem dám paralelně Led na FS a bude svítit. Když relé sepnu, led zhasne a smyčka se rozepne.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“