Čau, no pravdupovediac, ja sa až tam moc neorientujem v tých jednotlivých modeloch, lebo je ich fakt fúra. Vždy si vyberiem niečo, čo chcem koupit a o tom si pozisťujem detailné informácie.
Likviditu a aktíva berem
Čo sa týka CS snímačov to je velké +
Zvlášť, keď máš originály, lebo toto nechápem, že keď pozerám inzeráty, pomenia tam mechaniky, snímače a kadečo. Ja tomu nerozumiem, že potom tie origo veci nemajú, aj napr. doklady a nálepky, kartičky, krabice
Ten môj Strat 54 " som dal ako príklad, lebo tie s odznakom, potom núkajú ako nejakú raritu, mimochodom, ten odznačik je dizajnovo fakt otrasný, špatí to celú gitku, môj názor.
Za tú 54-ku mi v inzeráte, keď so tam mal dohodu núkal jeden exot 1200 Euro a ešte mi skoro nadával a vypisoval hovadiny

Tá gitka má teraz 31 rokov a je skoro nehraná. Som rád inak, že som ju nepredal, aj keď mi leží v kúte a iba si sem tam na nej zahrám.
Hrám na PRS SE a teraz Vintage V100 CS, ktorú riešim v treadoch.
V mojom prípade sú zamykacie mechaniky -
Jedine, že sú aj origo k tomu, na výmenu, do pôvodného stavu.
To vieme, že každý si dá nejakú cenu a je to jeho vec. No len potom to na bazároch visí 2-3-4 roky a iba tie inzeráty mažú, aby tam bol nový dátum

Že to nepredajú je ich vec.
Ja nikdy nepredávam kvôli peniazom, ale že koupím niečo nové a tie veci mi zavadzajú.
Takéto nástroje, keď nie sú finančné suchoty, nech sú radšej v kúte

No a keď sú, tak sa tomu musí prispôsobiť cena, aby sa to rýchlejšie predalo, to vieme.
Pre porovnanie cien, zhruba
https://www.mjguitars.de/gitarren-baess ... n=24&s=142
https://guitarplace.de/en/electric-guitars/fender/
Ešte dopíšem, keď som sa rozbehol.
Cenu teraz ovpyvňujú hlavne lacné kópie, ktoré sa kvalitou spracovania zlepšili.
Podstatnejší moment trebárs aj pre mňa je ten, že začali aj na lacnejšie gitary osadzovať pečený Javor na krky. Niekto to možno nerieši, ale ja keby som kupoval nejakú drahšiu gitku nad 1000 Euro, tak jedine s pečeným Javorom na krku.
Netreba zabúdať ani na to, že dopyt je viac po SuperStratoch, štýl Petrucci, Steve Vai a takíto vypalováci a to si pýta modernú gitku. Basistov syn si teraz presadzuje Explorer
Myslím, že éra klasických Stratov a Gibsonov je na ústupe. Do popredia vystupujú vzhľadom a komfortom hrania metalovejšie gitky.
Ja, ale teraz pátram po US Gibsone a basák po Mex Strate

len už sme starí fotri.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.