Stav a likvidita trhu s použitými nástroji

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
petrxyz

Re: Stav a likvidita trhu s použitými nástroji

Příspěvek od petrxyz »

Čavli píše: 28.02.2025 8:41 Naprosto potvrzuji, na tyhle inzeráty už ani nereaguji. Většinou je to idiot.
Naposled to probíhalo asi následovně, a to jsem ani žádnou cenu nenabízel, a žádné snížení ceny nechtěl:

Dobrý den. Jaká je Vaše představa o ceně?
- Dobrý den. Nepůjdu pod 23 000,-
Zatím děkuji za informaci, zvážím to.
- A co teda, máte zájem?
Děkuji, ale prohlížím bazar co a za kolik je momentálně k mání.
- A kolik byste si teda představoval?
Zatím si nic nepředstavuji, zvážím Vaší nabídku. Děkuji
- To si jako myslíte, že to prodám za 20 000,- ?
Ne to si nemyslím, jen mě zajímala Vaše nabídka, tak jsem se zeptal.
- No to mám nejradši, takový co by to chtěli za 15 000,-
Já to nechci za 15 000,-, já chtěl jen vědět cenu, protože v inzerátu nebyla.
- Víte co, jděte do prdele.
Vzhledem k tomu, že prodávající ti sdělil cenu, ale ty jsi nebyl schopný se vyžvejknout, jestli to chceš a kolik jsi ochotný zaplatit a místo toho se vykrucoval na sondování trhu, tě ten člověk docela oprávněně poslal někam. Pokud mu takových "sondujících chytráků" volalo pět denně, nedivím se.

Na inzeráty dohodou holt volat v případě, kdy člověk věc opravdu chce a zároveň zná reálnou hodnotu, kterou je případně ochotný i zaplatit. Zkoušet, jestli na druhé straně není náhodou někdo, kdo to dá skoro zadarmo, je naivní a zákonitě vede ke konfliktu.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

petrxyz píše: 28.02.2025 20:31
Čavli píše: 28.02.2025 8:41 Naprosto potvrzuji, na tyhle inzeráty už ani nereaguji. Většinou je to idiot.
Naposled to probíhalo asi následovně, a to jsem ani žádnou cenu nenabízel, a žádné snížení ceny nechtěl:

Dobrý den. Jaká je Vaše představa o ceně?
- Dobrý den. Nepůjdu pod 23 000,-
Zatím děkuji za informaci, zvážím to.
- A co teda, máte zájem?
Děkuji, ale prohlížím bazar co a za kolik je momentálně k mání.
- A kolik byste si teda představoval?
Zatím si nic nepředstavuji, zvážím Vaší nabídku. Děkuji
- To si jako myslíte, že to prodám za 20 000,- ?
Ne to si nemyslím, jen mě zajímala Vaše nabídka, tak jsem se zeptal.
- No to mám nejradši, takový co by to chtěli za 15 000,-
Já to nechci za 15 000,-, já chtěl jen vědět cenu, protože v inzerátu nebyla.
- Víte co, jděte do prdele.
Vzhledem k tomu, že prodávající ti sdělil cenu, ale ty jsi nebyl schopný se vyžvejknout, jestli to chceš a kolik jsi ochotný zaplatit a místo toho se vykrucoval na sondování trhu, tě ten člověk docela oprávněně poslal někam. Pokud mu takových "sondujících chytráků" volalo pět denně, nedivím se.

Na inzeráty dohodou holt volat v případě, kdy člověk věc opravdu chce a zároveň zná reálnou hodnotu, kterou je případně ochotný i zaplatit. Zkoušet, jestli na druhé straně není náhodou někdo, kdo to dá skoro zadarmo, je naivní a zákonitě vede ke konfliktu.
Cože? Vždyť prodávající si to rozjel sám. Stačilo, aby tu první odpověď vzal jako normální člověk a dál to neeskaloval s fantaskními domněnkami. Kupující nenapsal nic, z čeho by mohl prodávající cokoliv usuzovat.
affordano

Příspěvek od affordano »

Souhlas s HoSI. Myslím, že Čavli žádný zločin nespáchal, aby s ním někdo takhle jednal, ani vykrucování jsem tam nikde nenašel. Mluvím jako někdo, kdo toho na HB prodal a koupil celkem dost a konverzací jsem tam absolvoval mnoho - zatím nebyl důvod, abych naskočil do takovéhoto módu...
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

To petrxyz - Nesouhlasím s tebou, pokud něco prodávám, tak snad vím jak si tu věc cením a není problém to v inzerátu uvést, tedy kupující není "sondující chytrák" ale naopak prodávající tak trochu vyčůraný chytrák, který sám čeká nabídky a není schopný si stát za svým. Sám taky inzeráty bez ceny ani nečtu a na druhé straně nemám problém se na férovku prodávajícího zeptat, jestli je cena k jednání, např. alespoň cena dopravy zdrarma, oplátkou platba předem, nemám s tím problém a hodně často se sprodávajícím domluvím.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Chtěl jsem napsat, že "petrxyz" je IDIOT.
Nechce se mi ale hledat jestli to snad není proti pravidlům fóra, tak to nenapíšu.
Místo toho si to budu jen myslet. To by snad nemělo vadit.
Nebo jó?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Cena dohodou nemusí byť hneď ojebávanie a špekulácie. Minule predávala nejaká micka na HB asi 5 krkov, dohodou. Jeden chalanisko jej brnkol a bola to pozostalosť a ona sa vôbec nevyznala. Tak jej navrhol rozumnú cenu za jeden krk a prišiel mu v origo krabici, komplet s dokladmi Mex Strat parádny krk.
Ja som mal už asi mesiac zmazaný inzerát na Squier CV China za 160 E, on sa mi ozval ( asi si ten inzerát uložil ) a dohodli sme sa na 130 E. Ešte sa ho pýtam, že či to bude pasovať, on že 100% áno. Aj pasovalo.
Fakt som pomerne vela vecí predal a kúpil aj cez HB a Bazos a niektorí kupujúci doslova trvajú na tom, že pošlú prachy dopredu na účet. Ja s tým tiež nemám pri kúpe problém.
Niekto zas, jak počuje o čísle účtu, tak sa cukne, lebo sa bojí, že mu ho asi vybielia, keď to teda neni nejaký dezolát a má vôbec nejaký účet, lebo Bankstři a vrahové z Volstrýt :)
Pre mňa je aj nepochopitelné, keď niekto napíše len osobný odber a to v nejakom zapadákove.
Tovar tu behá po celom svete a niekto sa bojí poslať Packetou, alebo kuriérom pár 100 km. Alebo, že neposiela na Slovensko, však cez zaslat.cz zaslat.sk DHL-ku mi nikdy nič neprišlo poškodené z Ćiech - Moravy.
Mne sa raz stalo, že som poslal mechaniky Grover a vypadla osička, neviem, ako sa to mohlo stať, ale vyriešili sme to k spokojnosti.
Nový Bare Knuckle z obchodu mi prišiel bez Rotosound strún, ktoré tam mali byť. Tak ojebávajú aj obchodníci v obchodoch a na bazáre môže byť kopec serióznejších predajcov, ktorí predávajú dohodou.
Jasné aj kopec podvodníkov :!: :D
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Jak píšeš, jsou i podvodnici. Já takhle jednou přišel o dva tisíce za věc na dobírku. Pošta mi prachy nevrátila, policajty tohle jen zdržuje...
Hernejs, ten Squirt CV jsem musel nějak minout, ta ty peníze bych si pro něj i dojel. 😃
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ten CV bol taký Relic, ale bol úplne v poriadku, no a mal som tam asi 15 inzerátov a nejak som si chcel dat chvílku pokoj a som všetky inzeraty zmazal.
Lebo, se mi to už v hlavě pletlo.
Ale je to super gitka a jelšové telo a lahké, mechaniky super, neni im čo vytknúť tým gitkám.
Parádny pohodlný krk, pritom ziadne poleno.
Velice podarená gitka.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
vintager

Příspěvek od vintager »

Tak sa podelim o svoju cerstvu skusenost s kupou gitary. Nemal som uplne presnu predstavu, ale chcel som nejaku humbuckrovu gitaru do stajne. MOHOL som si kupit novu z obchodu, ale tak radsej nieco usetrim a niekomu druhemu POMOZEM tym, ze ho ZBAVIM gitary (s takym mindsetom som do toho isiel).

Tri tyzdne som nevedel kupit ziadnu inzerovanu gitaru :D. Skusal som nove inzeraty aj leziaky, fakt som to myslel v dobrom, vysledok bol, ze ludia bud neodpisovali, alebo nechceli poslat postou, alebo sa im nepacila ani dobierka ani platba vopred (riziko iba na mojej strane), alebo v skutocnosti nechceli gitaru predat a len tak ju inzerovali (aj ked som chcel kupit za ich navrhovanu cenu). V jednom pripade predavajuci nechcel predat ani ked som mu ponukol viac :). Niektori maju nespravnu predstavu o cene (pytali ako za novu v obchode alebo aj viac), nepoznaju pomery na trhu. Jednemu, ktoremu som ponukol za leziak menej ma vysmial, a tak ma leziak dalej.

Uz som bol fakt frustrovany a len som cakal, kym sa jedna gitara u Thomanna doskladni a nakoniec sa mi predsalen jednu podarilo kupit. Musel som ale prist k predavajucemu fyzicky domov, v case, ktory si stanovil on. Normalne by som sa na toto vykaslal, ale mal som volno a nachadzal som sa v jeho meste a povedal som si, ze ta gitara za to nemoze. :) Predavajuci bol nakoniec fajn, len trochu svojsky introvert.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

HoSl píše: 11.03.2025 7:47 Jak píšeš, jsou i podvodnici. Já takhle jednou přišel o dva tisíce za věc na dobírku. Pošta mi prachy nevrátila, policajty tohle jen zdržuje...
Hernejs, ten Squirt CV jsem musel nějak minout, ta ty peníze bych si pro něj i dojel. 😃
Nasere :evil:
Preto si myslím, že je najlepšie buď záloha, alebo nejak riešit cez účet, lebo sú tam kontakty a banka. Malé veci tak do 20 Eur som riešil tak, že som zaplatil dopravu - Packetu a keď to dotyčnému prišlo si to pozrel a potom mi poslal prachy na účet.
Ja nerád riešim dobierku, lebo stále neviem, ako sa to rieši a kto to zaplatí, keď to dotyčný nepreberie a kedy to príde naspäť.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Mirostrat: nevím, jak na Slovensku, ale když jsem posílal něco dobírkou (už je to taky pár let) tak jsem při zaslání zaplatil cca 100 Kč, což bylo něco jako "vratná záloha". Kupující odebral, zaplatil, a já dostal cenu dobírky plus onu zálohu. Kdyby neodebral, dostal bych balík zpět, ale bez té necelé stovky (což by byl poplatek za cestu tam i zpět).
Edit: to jsou ceny pošty, proto má Česká pošta ty dobírky relativně drahé. Jak je to u jiných dopravců, kde je dobírka výrazně levnější, netuším.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

No ja som posielal Packetou a iba som zaplatil tú dopravu a tuším raz, alebo 2 x som to dal na dobírku. Len tam som čakal, kedy mi prídu na účet prachy, to je tuším do 10 dní. O to mi ale nešlo o tie love. Mne išlo o to, že to si može hocikto meno vymyslet a neprebere tú zásilku.
Ja som totiž volal do banky, že keď niekomu niečo pošlem, alebo pošlem prachy, tak či mi dajú jeho údaje. Keby to bol ojeb a ja zaplatím celú sumu, alebo zálohu.
No a že dajú a on keď dá zálohu na moj účet, tak ja mám jeho údaje, samo, aj on moje.
Tým, že som zaplatil dopravu Packeta, kurýr a s kupujúcim som sa dohodol, nech si to omrkne a potom mi pošle prachy na účet, odpadla tá dobírka, lebo on si to iba vyzdvihol.
Kuriérom to je tiež super, cez to zaslat.cz alebo zaslat.sk je to aj dokonca najlacnejšie, oni zastrešujú tie kuriérske spoločnosti, tam sa dá vybrat, ja vyberám GLS.
Minule som to jednému 3 x hovoril a aj písal, otvorit zaslat a tam vybrat GLS a on pošle rovno cez GLS :mrgreen:
Nemírtemba :)
Ja poznám toho chalaniska z GLS, ktorý má náš rajón, tak to je vždy super, že si brnkneme, kedy to prinese, alebo prebere cez okno, keď je to malý balík :shock: :D
Cez klasickú Slovenskú Poštu zásadne už nič neposielam, to bol vždy menśí horor.
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Čavli píše: 10.03.2025 22:06 Chtěl jsem napsat, že "petrxyz" je IDIOT.
Nechce se mi ale hledat jestli to snad není proti pravidlům fóra, tak to nenapíšu.
Místo toho si to budu jen myslet. To by snad nemělo vadit.
Nebo jó?
Ne, nevadí, hlavně buď v pohodě. Lidem, kteří trpí pocitem, že je pronásledují idioti, se zpravidla doporučuje, aby se tak často nedívali do zrcadla. Tak to zvaž.:-)

A ještě zkus alespoň na čas omezit používání internetu:

„Dokud jsem nezačal používat internet, nevěděl jsem, že je na světě tolik idiotů.“ Stanisław Lem (1921–2006) polský autor sci-fi
:D
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

stenly67 píše: 7.03.2025 13:21 To petrxyz - Nesouhlasím s tebou, pokud něco prodávám, tak snad vím jak si tu věc cením a není problém to v inzerátu uvést, tedy kupující není "sondující chytrák" ale naopak prodávající tak trochu vyčůraný chytrák, který sám čeká nabídky a není schopný si stát za svým. Sám taky inzeráty bez ceny ani nečtu a na druhé straně nemám problém se na férovku prodávajícího zeptat, jestli je cena k jednání, např. alespoň cena dopravy zdrarma, oplátkou platba předem, nemám s tím problém a hodně často se sprodávajícím domluvím.
Nesouhlasit je samozřejmě každého právo. A zrovna tak je právo prodávajících neuvádět do inzerátů cenu. A nemusí být kvůli tomu potenciálními kupci označováni za idioty, což je evidentně libůstka místního uživatele "Čavli". Osobně na inzeráty bez ceny taky moc nekoukám, ale nikoho bych kvůli tomu za idiota neoznačil.
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Já jsem ve svém příspěvku slovo idiot nepoužil, tak nevím proč to zmiňuješ v odpovědi směřované mě. Samozřejmě že má každý právo si inzerovat způsobem jaký se mu líbí to jsem taky nezpochybňoval. Já jen reaguji na tvé poměrně kategorické odsouzení kupujícího, který se jen zaptal na cenu (co taky měl dělat když není uvedena) a kterého si nazval sondujícího chytráka. To že by měl volat ohledně ceny pouze ten kdo chce věc koupit neberu. Ty si taky čteš inzeráty které chceš hned koupit?, já ne, prostě projíždím zajímavé věci a některá mě padne do oka ačkoliv jsem tuto věc původně ani nehledal ale líbí se mi (ať už stav, cena atd.) a rozhodnu se okamžitě. Pokud je inzerát bez ceny tak vlastně nevypovídá o ničem, jen o tom že majitel vlastně neví na kolik si tu věc cení.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Pawlik píše: 13.03.2025 19:17 Mirostrat: nevím, jak na Slovensku, ale když jsem posílal něco dobírkou (už je to taky pár let) tak jsem při zaslání zaplatil cca 100 Kč, což bylo něco jako "vratná záloha". Kupující odebral, zaplatil, a já dostal cenu dobírky plus onu zálohu. Kdyby neodebral, dostal bych balík zpět, ale bez té necelé stovky (což by byl poplatek za cestu tam i zpět).
Edit: to jsou ceny pošty, proto má Česká pošta ty dobírky relativně drahé. Jak je to u jiných dopravců, kde je dobírka výrazně levnější, netuším.
Já dávám do inzerátu klauzuli "dobírka=300Kč předem na účet, cena dobírky bude o tuto částku ponížena"+doprava Zásilkovnou zdarma nebo drobná sleva za platbu předem. Filtr proti vyčuránkům, ti se zřejmě vůbec neozvou. Mám 30 kladných hodnocení, z 90% dostanu peníze předem a pokud dobírka, nikdy jsem ta tři kila nechtěl, protože zájemce vystupoval slušně, případně měl též dobrá hodnocení. O lidech tady z fóra ani nemluvím - vždycky peníze předem, druhý den odeslání, ani se nečekalo na peníze. Prodej nebo nákup jedno bylo.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to: jbiker
Sry som si nevšimol, že si písal. No, aj v tej komunikácii väčšinou vidím, cez mail, či to je nejaký exot.
Lebo, keď je niekto zásadne proti posielaniu cez účet, tak je asi niekde chyba.
Ked som predával Eleven Rack, ja som ho mal nový s krabicou s papiermi 12.2019 kúpený vu Thomanna. Nejaká baba to mužovi kúpila a ja som to kúpil, lebo on ho nechcel, nevhodný darček proste.Ja som ho iba doma používal.
Tak nejak to bolo, že vtedy som Fractal kúpil a zavadzalo mi to doma, to bola veľká krabica.
Jeden sa mi ozval a taký dosť drzý a ja som chcel zálohu a on, že on nikdy zálohu nedáva a bla, bla, bla a fakt bol nejaký hustý.
A že buď bez zálohy, alebo nič. On bol vlastne urazený, že od neho chce niekto zálohu, ale ja som nevedel kto to je. Možno nejaká miestna hviezda.
No tak ja jasné, že tak nič :D Len to je aj tak také, že ja netrvám na tej zálohe, ale aspoň vidím, či to je vážny záujemca a tú komunikáciu.
Inak som ho za chvílku predal a ten chalanisko mi to chcel zacvakať celé a ja že ne až keď si to vyskúša a poslal aj tak 200 E.
Keď mu to kuriér priniesol, tak za 10 minút volal, že OK a poslal zbytok a ja som mu dal zľavu ešte 30 Euro a dopravu nejakých 10 som zaplatil. To bol nejaký majiteľ štúdia.
Tak na kadekoho som natrafil pri predaji a kúpe.
Minule ma tiež jeden ojebával s SX-kou, ktorú som chcel kúpiť.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

vintager píše: 12.02.2025 10:22 Dalsia vec je rarita danej gitary, jej atraktivita a prevedenie inzeratu.
No nevím, můj poznatek teď je, že lidi chtějí hlavně klasiku, tj. Std Straty jdou docela rychle, ale mám třeba ten Framus, to je unikátní nástroj a hráčsky parádní, a tam se moc lidí neozývá.
Taky mám japonskýho Strata z roku 87, a na ten taky lidi moc neberou: Jsou v tom mnohem lepší snímače než původní, ale to potvrzuje Josého zkušenost, že nejlíp se prodává původní stav.
Obě tyhle kytary jsou parádní na hraní a ten japonec je za 22 lepší než většina Amerik, co jsem kdy držel v ruce.
Ještě jsem předevčírem hodil na bazar HS Tele (ne SH), těch bude podle mě v Evropě jen pár, opět se jedná o raritu, tak uvidím, ale podle mě to lidi moc nepotáhne.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
starypard

Příspěvek od starypard »

Ehm, za kolik bych prodal Yamahu dvanáctku FG-312 z roku 1982? Za kolik bych prodal Yamahu dreadnought celobambus!!!!! FG-B1? NIKDO to nechce. Já jo, tedy jsou neprodejné, protože je JÁ neprodám.
Nebo třeba Electone B-55 z roku 1975.
Co bych asi získal?
Pár tisíc?
Ale přišel bych o hudbu.
Tak fungují staré věci.
vintager

Příspěvek od vintager »

Asanoth píše: 28.10.2025 10:09
vintager píše: 12.02.2025 10:22 Dalsia vec je rarita danej gitary, jej atraktivita a prevedenie inzeratu.
No nevím, můj poznatek teď je, že lidi chtějí hlavně klasiku, tj. Std Straty...
Ano, ale. :)

Jasne, urcite sa z mojej skusenosti najlahsie predavaju Epiphony a mexicke Fendre, vzhladom na ich pomer ceny, vykonu a brand. Najpomalsie sa predavaju bud tie ultralacany alebo drahsie modely „horsich“ znaciek (trebars LTD, Framus, FGN atd.)

Raritky sa vedia tiez predat velmi rychlo, len musi byt ten ozajstny zaujemca v presnom casopriestore :) Ja som trebars vyhodil inzerat na stary americky Schecter strat, bola to gitara typu „znalci vedi“, zvukovo na urovni 60s vintage stratov, a 99 % ludi islo oblukom okolo toho inzeratu a to 1% sa predbiehali, kto skor kupi. Ta gitara bola v lavorukom prevedeni doslova myticky jednorozec, 1 z 1.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“