STAVBA REPROBOXU

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: STAVBA REPROBOXU

Příspěvek od vasekh »

Tak hlavně zesilovač za prdelí je technicky nesmysl ze všech myslitelných důvodů, a nemá jiný přínos než ten vizuální.
Podle mě to je prostě pozůstatek z dob, kdy se kytarový aparáty nesnímaly mikrofonem, takže musely mířit do lidí.
Jenže většina lidí chce vypadat jako jejich vzor, takže to tak musí být, no...
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Je to tak. Tento způsob stavění aparátů je přesně z dob, kdy vytavené aparáty šly do lidí, často bez dalšího zvučení. Mě nejvíce vyhovuje odposlech z boku, umístěný na zemi případně lehce podložený. Zajímalo by mě, jestli taková domácí výroba boxu, pokud nechci něco co nelze běžně sehnat má vůbec ekonomicky smysl. Např. nákup celého formátu desky na výrobu, doprava, případně nechat někde naformátovat. Příslušenství atd.... Z mého pohledu se to kusově doma nevyplatí vyrábět. Pár boxů jsem postavil, ale to bylo v dobách kdy byl dost omezený výběr nebo to stálo ranec peněz.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
volfi

Příspěvek od volfi »

Upřímně mě tahle diskuze trochu nakopla k tomu vyzkoušet si takový zkosený 2x12. :mrgreen:
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“