Kytary s neobvyklým osazením

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
lt.dan

Re: Kytary s neobvyklým osazením

Příspěvek od lt.dan »

dik za input ... jeste se nejak rozhodnu na posledni chvili ... krk mam (drahej jako prase), uvidime jak dopadne to telo ... ja proste chci
  • reverse headstock s fender logo upside down
  • chci mit jako na Jim Root's modelu normalni tele pickguard ale bez tele `control panelu' s potama rovnou na drevu (a asi i s tou packou - tohle jeste nejak musim vymyslet)
  • chci mit ale normalni tele bridge (asi gotoh, ja proste mam gotoh rad) a do nej strcenej takovej ten hum-canceling mini-humbucker (asi tenhle) ...
  • vlastne uplne vsechen hardware gotoh ...
  • u krku jsem sice vyse psal H ale asi tam skonci Single .. Ja jsem si uvedomil jak strasne mam rad singe na krku (HSS je proste moje nejoblibenejsi setup), mozna by i to tele mohlo bejt HSS, to by bylo dost kruty
  • telo mam objednany custom tohle (ta custom vec je ze je jak ho vidite akorat bez ty sachty na tele-control-panel) a mam ho slibeny do konce roku (podle me to delaj v cine) .. chci to jako bilej relic, nemuzu su pomoct, jsem ujetej na bile kytary

poptaval jsem (relic) tele telo u dvou kytararu v cesku (ktery nebudu jmenovat) a protocily se mi panenky nad cenou kusu dreva (hole telo) v relicu ...

bude mi to dohromady davat jeden kytarar, kteryho opet nebudu jmenovat ... cena bude furt strasne zrudna

550 eur krk
350 eur telo
650 eur celej hardware kdyby to bylo HSS (450 eur kdyby to bylo HS a nebo HH)
== krutoprisnejch 1550 eur jenom za hardware

mam dopredu slibenu nejakou cenu za praci (slibem nezarmoutis) a veskerej servis, ktera by mela bejt dalsi cca 500 eur .. takze secteno a podtrzeno 2000 eur ...
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Omlouvám se, že jsem to natáhl hodně do bas, takže k věci:
Já mám u kytar docela rád u krku P-90. (Ale já jsem obecně spíš na singly.) Ale v poslední době uvažuju, že by možná stálo za to udělat to opačně.
Všiml jsem si, že třeba Irene Ketikidi (kterou mám docela rád) má na některých kytarách třeba i single u kobylky ( většinou tedy HB, ale má právě i takové kytary) ale u krku HB (tele )nebo třeba hot rails (strat). Ono to bude mít něco do sebe.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

uff, nasel jsem obrazek telecastera jak bych si to predstavoval podobne .. akorat ja v HSS setupu a se standardnim bridgem a tim mini-humbuckerem ... a nakonec asi s jednim master volume potakem (mate pravdu - uznavam, je to 3.14covina co jsem vymyslel s tim Independent Volume Wiring) a 5-way switchem podobne jako na Jim Root's tele

itwa8Aj.jpeg
itwa8Aj.jpeg (1.13 MiB) Zobrazeno 76 x

tohle je tele mejch snu, kdyby to bylo bile v relicu a s normalnim chrom hardwarem

tu konfiguraci snimacu mam furt otevrenou ... mozna HSS, mozna HH ... Spis ale tedka HSS ... proste na tele patri singl ...
torst

Příspěvek od torst »

Trošku si zazlobím: Kdybych se teda snažil o nějakou maxi nabušenou koncepci, uvažoval bych o P-Rails.
https://www.seymourduncan.com/single-pr ... 5_IfFzgWK4
Dostaneš z něj HB, SC i P90. Je to trošku 3.14čovinka, ale není to marný!
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

torst píše: 21.09.2026 9:18 Trošku si zazlobím ..
:D to neni zlobeni ...

ja jsem P90s asi nikdy poradne nemel (mozna kdysi) a netouzim po nich ... naopak se mi libi ten malej radikalne vypadajici humbucker s tema dvema "edges" ... tak nejak jsem se zamyslel nad svym pouzitim humbuckeru u krku a zkonstatoval jsem, ze jsem ho na zadne kytare nikdy nepouzival .. takze jsem se vlastne v kruhu vratil k tomu, ze proste HSS je moje kombo ... pouzivam oba singly najednou ... opravdu to mam tak, ze podle me 80% veskeryho hrani je humbucker u kobylky a 20% jsou dva singly (mid a krk) ... na druhym telecasteru (normalni SS) vetsinou hraju na oba najednou ... ten zvuk se mi takhle libi nejvic
torst

Příspěvek od torst »

It.dan:
https://hudebnibazar.cz/prodam-tele/ID783402/
Náhodný záchyt. Tak trochu tvoje gusto.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

torst píše: 21.09.2026 19:08 Náhodný záchyt. Tak trochu tvoje gusto.
diky moc :) ... zni to hloupe, ale uz nechci zadny levny kytary ... celej zivot jsem hral na levny kytary ... navic nemam rad kytary s cernejma mechanikama a vubec, nemam rad cerny kytary ... jedinou cernou kytaru, co uznavam, je V-cko (od Jacksona)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

lt.dan píše: 21.09.2026 9:05 tohle je tele mejch snu, kdyby to bylo bile v relicu a s normalnim chrom hardwarem
A není tele snů spíš takový, který dobře hraje? :D
Už máš asi objednáno, ale kdyžtak mám jedno HS tele s normální hlavou a normální barvou na bazaru :) .Za mnohem míň než 2000€ :) .
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“