Fender Strat jaký?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
impact

Příspěvek od impact »

Mylann píše:Panove myslim, ze udelat si strata u pana Sivcaka ci jineho kytarare bude asi lepsi jak Fender...co shledavam ruzne info, ptz chci porizovat Fendera nekdy zacatkem leta, tak Fender dela sice skvele kytary, ale ja proste chci za stejny peniz vic. http://www.sollerguitars.com/?art=galer ... 657885.jpg Tady je na ukazku jeden krasny strat, a po vyhledani ceny jednotlivych casti kytary vcetne dreva jsem se dostal na castku okolo 28 000 vcetne prace. A kytara je, rekl bych na urovni CustomShopu u Fendera :) ...akorat to chce ozelet napis Fender...:D ...A aspon si vyberete z velke nabidky prirozene susenych javorů a olše... :)

A proc to sem pisu? Sam nevim, nemohl jsem se udrzet :D ...
Jo jasně. Ale nebude to Fender. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

impact píše:Jo jasně. Ale nebude to Fender. :)
To nebude. Ale v takove situaci si myslim, ze to vubec nevadi :) ...no uvidime jak se co vyvine...Fender Fender Fender....Dyt je to jen slovo z mnoha :D ...samotne kytare to krasny zvuk neda....
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

Takže koupě proběhla… dlouho jsem vybíral a jak jsem zjistil nových US standard bylo v Praze jak šafránu a tak jsem se nakonec koukl do Dejvic. Tam jich bylo hnedle 6 bazarových. Volba nakonec padla na Sunburst rok 84 (86???) i s kufrem v perfektním stavu (hlubší ťukanec je jen na krku, ale nijak vážně). Klasický zvuk, ostrý a hutný. Kytara krásně celá vibruje (to sem u mexika nikde necítil).

Existuje někde výpis dle čísla kytary? Třeba u BMW když zadám VIN vyjede konkrétní model s informacemi o něm. Je něco takovýho na Fender?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tashiro píše:Takže koupě proběhla… dlouho jsem vybíral a jak jsem zjistil nových US standard bylo v Praze jak šafránu a tak jsem se nakonec koukl do Dejvic. Tam jich bylo hnedle 6 bazarových. Volba nakonec padla na Sunburst rok 84 (86???) i s kufrem v perfektním stavu (hlubší ťukanec je jen na krku, ale nijak vážně). Klasický zvuk, ostrý a hutný. Kytara krásně celá vibruje (to sem u mexika nikde necítil).

Existuje někde výpis dle čísla kytary? Třeba u BMW když zadám VIN vyjede konkrétní model s informacemi o něm. Je něco takovýho na Fender?
http://www.guitardaterproject.org/fender.aspx

Gratuluji k dobrému výběru. Mít tady v Brně obchod s bazarovými US straty z 80. let tak jsem šťastný. :(
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Na kolik tě to přišlo, jestli se můžu zeptat?
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

RJ píše:Na kolik tě to přišlo, jestli se můžu zeptat?
22.500,- nevím zda je to moc, nebo málo, ale mě zněla nejlíp. Novou bych asi sehnal levněji, ale jen o kus a bez kufru.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

myslim si ze to je pohodova cena, gratuluju k novy kytare :)

jinak co se tyce stavenych nastroju, vadi mi ze clovek nikdy nema jistotu co z toho vyleze. je hezky si navolit presne to co chci ja (tj ruzny zapojeni elektriky, uchylna kombinace snimacu nebo obskurni kobylka) ale ve finale to nemusi fungovat podle predstav, zatim me teda od ceskych kytararu mimo janeckyho a macha nikdo moc nezaujal - vzdycky tem nastrojum trochu chybel ksicht (specialne treba u telat pana jurkovice ktery byly uzasne zpracovany ze jsem se na ne nemohl vykoukat ale co se tyce zvuku jsem se nudil, protoze to nehralo jako telecaster).
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Kinx píše:myslim si ze to je pohodova cena, gratuluju k novy kytare :)

jinak co se tyce stavenych nastroju, vadi mi ze clovek nikdy nema jistotu co z toho vyleze. je hezky si navolit presne to co chci ja (tj ruzny zapojeni elektriky, uchylna kombinace snimacu nebo obskurni kobylka) ale ve finale to nemusi fungovat podle predstav, zatim me teda od ceskych kytararu mimo janeckyho a macha nikdo moc nezaujal - vzdycky tem nastrojum trochu chybel ksicht (specialne treba u telat pana jurkovice ktery byly uzasne zpracovany ze jsem se na ne nemohl vykoukat ale co se tyce zvuku jsem se nudil, protoze to nehralo jako telecaster).
To jo...nemas moznost vybrat z vice kusu ze... :) ...a ani nevim, jestli se da nejak odvolat, kdyz to kytarar fakt posere...asi se to musi koupit ze?
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

Mylann píše:
Kinx píše:myslim si ze to je pohodova cena, gratuluju k novy kytare :)

To jo...nemas moznost vybrat z vice kusu ze... :) ...a ani nevim, jestli se da nejak odvolat, kdyz to kytarar fakt posere...asi se to musi koupit ze?
Dle obchodního zákoníku nemusíš. On je povinen dodat zboží v požadované kvalitě, nebo v takové, jaké inzeroval. Můžete se max. dohadovat o tom, že to není ten zvuk co jsi chtěl... to se dost těžko prokazuje, jaký si chtěl, je zde moc vlivů. Trochu to sázka do loterie v tomto smyslu je, ale jinak sis objednal zboží a práci jako u čehokoli jiného a ON je povinen jí takto provést.
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Tashiro píše:
RJ píše:Na kolik tě to přišlo, jestli se můžu zeptat?
22.500,- nevím zda je to moc, nebo málo, ale mě zněla nejlíp. Novou bych asi sehnal levněji, ale jen o kus a bez kufru.
To je hodně pohodová cena, tak akorát... Nechceš sem hodit nějaké fotky?
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

Regular John píše:To je hodně pohodová cena, tak akorát... Nechceš sem hodit nějaké fotky?
Jasný... hodím, ale ještě jsem se nedostal k tomu je udělat. Rád se podělím s ostatními "nemocnými" )))))
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pridam se s otazkou - v dlouhodobem horizontu pokukuju po nejake kytare, ktera by zvukove doplnila meho Schectera, puvodne jsem chtel nejake levnejsi telatko, v kterem bych casem pripadne vymenil snimace, ale koukam, ze mexicky fender se na bazaru uz pohybuji celkem vyrazne pod 10 tisic...
Otazka tedy zni: Ma cenu kupovat mexickyho strata? Bude to nejaky podstatny rozdil mezi telatkem nebo jinou kytarou se singlama, kterou jsem schopen sehnat rekneme do 8K? Jde mi hlavne o klasicke cinkavej twangovej zvuk, rozpojenim snimacu se k tomu priblizim, ale uz kvuli mahagonovymu telu to neni ono, zejo :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Tele je kus prkna, co nemá skoro dutiny. Naproti tomu strat má kvůli tremolu a elektronice dutiny jak prase : oproti teleti enormní. řekl bych, že Strat má ten správnej twang, menší sustain, ton jako by vybruje, není pevnej. U telátka by mě navíc chyběli mezipolohy, které na stratu uplně žeru. Ale ty jseš Wohmo docela už protřelej kytarista, tak si je vyzkoušej obě a uvidíš, co ti padne do ruky líp. :wink: Mě osobně se na Strata hraje líp, jinak mexiko mám a sem spokojenej (ale už přemýšlím, kdy si koupím ameriku)
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nejde tak ani o to, co mi padne do ruky, moje hlavni kytara to urcite nebude. Budu to spis mit na experimenty a pokud se osvedci, tak pro nektery party pri nahravani, kazdopadne pohodlnost hrani v tomto pripade rozhodne neni na prvnim miste :) Mezipolohy jsou fajn, prave proto pokukuju i po tom stratovi, vetsi variabilitu vitam a navic straty se vic objevuji na bazaru, takze mam vetsi sanci ulovit neco za peknou cenu.
Slo mi ciste o to, jak si ty Mexika stoji v porovnani jednak s levnejsima kouskama (fokusy, corti straty, squiery atd.) a jednak s americkyma plnokrevnikama.
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak podle mě ten twang má jednoznačně lepší tele no ale to bude asi otázka toho o čem se bavíme. :lol:

Ty ceny nevím člověče. Pod 10 tisíc to bývalo když byl dobrej dolar teď zase začnou lidi prodávat okolo 11000 jak to bylo dřív.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nemyslim si, ted zas bude hypervyhodny nakup z Anglie :-) Neni to jenom o twangu, nevim, jak se tomu charakteru zvuku rika, ale proste chci zvuk fenderovskych singlu, asi tak :P
Somnus Aeternus
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Tashiro píše:Takže koupě proběhla… dlouho jsem vybíral a jak jsem zjistil nových US standard bylo v Praze jak šafránu a tak jsem se nakonec koukl do Dejvic. Tam jich bylo hnedle 6 bazarových. Volba nakonec padla na Sunburst rok 84 (86???) i s kufrem v perfektním stavu (hlubší ťukanec je jen na krku, ale nijak vážně). Klasický zvuk, ostrý a hutný. Kytara krásně celá vibruje (to sem u mexika nikde necítil).

Pověz, kde v Dejvicích? Bydlim od nich 15 minut :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak možná se dívám blbě nebo se nechápem ale mě se to ani při dnešním kurzu libry nezdá nějak extra super výhodné.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Smrťokvítek píše:Tak možná se dívám blbě nebo se nechápem ale mě se to ani při dnešním kurzu libry nezdá nějak extra super výhodné.
http://musical-instruments.shop.ebay.co ... _sacatZ619
Ne? Libra je pod 28Kc...
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak jestli se ti povede něco vydražit za 200-300 liber tak to jo. Ale právěže jsem neviděl nikoho posílat do evropy a já se hlavně díval v obchodech kde jsou ty ceny okolo 400 liber + pošta.
A libra posílila, je za 28,6Kč.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“