PEAVEY 5150 / 6505

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
innerself

Re: PEAVEY 5150

Příspěvek od innerself »

ale i tak je má prostě stažený :D a má jiný vybavení jak já jak píšu až dám jinou bendu zasew to bude všechno jinak
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ok, ok, jak myslíš. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Nevím jestli to mixoval nějaký lobotomik, ale pod i na podiu jich je očividně dostatek. Tam by mě nikdo nedostal, to je jako jet na ozdravný pobyt do Pripyati.
Nedivil bych se, kdyby ty středy byly na dvou HODINÁCH. Hlavní je, že máte pocit výhry, zvuk pořád bude jako z prdele.
innerself

Příspěvek od innerself »

Bummer píše:Ok, ok, jak myslíš. :)
nebo řeknu garymu a pudu k němu do učení jak udělat ten jejich zvuk :D i jeho hraní a tvůrčí schopnosti bych bral :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

bummer: že tě to pořád baví.
Po třetím příspěvku bylo jasné, že tady je každá rada zbytečná.
Typický představitel metalisty ve fázi před osvícením.
A k němu musí dospět sám, protože vsichni ostatní odmítači V, ví prd co je to brutalní pila.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
innerself

Příspěvek od innerself »

jojo já si to pak už našel proto sem to smazal ale ne dost rychle :D a jinak vim že on i dřív hrával snad na 5150. to by mě zajímalo možná víc jaký tam měl nastavení. ale to byly roky nějak 97 podle toho co sem viděl. ale je zajímavý že když gary zaskakoval ve slayer tak takovej zvuk jak v exodusu neměl. nebo mi to aspon tak přišlo. to samý lee když hraje s heathen tak to nejsou takový pily jak v exodus. já osobně třeba bych si ten svuj zvuk bral všude sebou :D
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Tak on se ten zvuk nemusí všude hodit...
innerself

Příspěvek od innerself »

hyenik píše:bummer: že tě to pořád baví.
Po třetím příspěvku bylo jasné, že tady je každá rada zbytečná.
Typický představitel metalisty ve fázi před osvícením.
A k němu musí dospět sám, protože vsichni ostatní odmítači V, ví prd co je to brutalní pila.
Neni pravda že každá rada je zbytečná, když mi sem napíšeš nastavení který bude hrát podobně jak ten zvuk exodusů tak si ho na tý hlavě klidně nechám
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ty pořád nechápeš, že to nastavení je k ničemu. Zvuk oblíbené kapely nezískáš tak, že si pustíš jejich songy a snažíš se okopírovat zvuk kytar. Pochop, že oni ten zvuk mají úplně jiný živě, úplně jiný na nahrávce a do toho všeho ten zvuk je o souhře kapely, kopáku, base atd. Před dvěma lety (přibližně) jsme měli společný koncert s mladými kluky, kteří byli přesně tvůj případ - kytary bez středů, basů tři prdele a výšky, u basy se zase konalo to, že řezala více než ty kytary. Do toho všeho zněl kopák a celé se to tak neskutečně bilo a rezonovalo, že zvukař se na to vysral, dal korekce skoro rovně a nechal si je šmrdlat to jejich. Samozřejmě se kvůli tomu nastavení vůbec neslyšeli a tak si každý přidával na hlasitosti co to šlo, což mělo za následek jen to, že to více hučelo. Když jsem za nimi přišel a řekl jim, že absolutně není rozumět a zkoušel jsem je přesvědčit ať si s tím trošičku pokroutí, byl jsem snad za vola, že nerozumím metalovému zvuku :) Lidé začali hromadně odcházet ven a vrátili se až na nás. Ale každý je svého štěstí strůjce, tak dělej jak myslíš a žij si ve svém paralelním světě metalové pily a jednorožců, kteří na tebe volají jak máte krásný zvuk a jak dobře hrajete na koncertech ;)

Poslouchej Micka Thomsona ze Slipknot. Asi to není tvůj zvuk, ani můj, ale jestli vládneš angličtinou, poslouchej co říká v čase 2:11 a hlavně v čase 3:00. Zjednodušeně tam říká to, co my všichni. Kdybys náhodou nerozuměl, klidně ti těch pár vět přeložím.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
innerself

Příspěvek od innerself »

jo hlavně řiká o tom že ten zvuk je jinej ve studiu a naživo. jako je fakt že slipknoti moc pilu neměli. možná i tim že hrajou na B (H). já třeba osobně když sem podladil i kytaru tak sem musel logicky ubrat gain aby tomu bylo rozumnět. takže ani potom to nebyla řezačka taková. já osobně na ten muj styl ladim na klasicku at je to takový svižný a věčina kapel v 90 letech tak hrála a když pak podladili tak už to nebylo nic pro mě. ale budu su zas a zas opakovat že nemam špičkový věci proto tma mam nastavení takový jaký mam. až budu mít reprobox s v30 tak to bude zase jiný. a až budu mít v kytaře lepší snímače tak to bude taky jiný. a jak už sme psal o tom gainu tady on se od 0 do 7 mění nehoráznym způsobem a pak od tý 7 do 10 už jenom malinko. jinak presence musim mít na konci.ono když to fakt nedám na konec tak to dělá neskutečnou kouli uplně jak kdyby si byl před halou a vevnitř se hrálo takle to tam je slyšet.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

innerself píše:jinak presence musim mít na konci.ono když to fakt nedám na konec tak to dělá neskutečnou kouli uplně jak kdyby si byl před halou a vevnitř se hrálo takle to tam je slyšet.
To je strasna zahada. Kdyz mas na zesiku gain, basy a resonance na max... Kdo by to byl cekal.. Hmm.. Vskutku divneee :?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

já to musim mít i když ty basy a resonence uberu...jako je to jasný že když mam napálený basy tak musim mít i vejšky aby ot nebyla koule
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Víš, co spíš zkus? Dej basy na míň a o to víc ohul aparát. Ve výsledku budeš mít basů stejně, jen přibydou výšky. Fakticky vzato -- basy tam vůbec mít nemusíš, protože ty ti z toho pilu neudělají. Basy hraje basa.

Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Pak se možná dozvíme, že to nejde, protože se na to už nehraje tak jednoduše a už to není úplně ono. Respektive vylezou chyby :)
Já pořád uvažuju nad tím, jestli innerself chce vyloženě takový zvuk a rozumí tomu, co dělá a kde v mixu má sedět kytara, nebo tomu nerozumí a je tvrdohlavý, respektive má mylnou představu.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
innerself

Příspěvek od innerself »

Bummer píše:Víš, co spíš zkus? Dej basy na míň a o to víc ohul aparát. Ve výsledku budeš mít basů stejně, jen přibydou výšky. Fakticky vzato -- basy tam vůbec mít nemusíš, protože ty ti z toho pilu neudělají. Basy hraje basa.
díky. určitě to zkusim
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Schválně jsem něco zkusil, jenom taková blbost. Je to simulace toho tvýho aparátu nakopnutá TSkem přes impuls V30 a zkusil jsem to jako to radí ve videu výše. Všechno na max (kromě gainu a volume samozřejmě :)), protože odebrat to můžu kdykoliv později, nahrát s basou a bicíma. No a výsledek myslím thrash docela je, i když možná ne taková pila. Můžeš to takhle taky zkusit. Čeho tam bude moc, to ubereš (a jakmile to uděláš se středy, najednou zjistíš, že se hůř slyšíš).
TSko je tam podstatný, ale to je otázka pár stovek.

S basou.

Bez basy.

Akorát mám nahovno basu, lacinou s továrními strunami, tak jsem ty spodky u aparátu ani neořezával. Rozdíl tam ale přecijen je.

Obrázek

haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

innerself píše:ladim na klasicku at je to takový svižný a věčina kapel v 90 letech tak hrála
To je celkem silný tvrzení, hodně kapel hrála podladěně.

A jinak je pravda, že pokud si člověk nastavuje zvuk podle kapely, tak musí slyšet jenom kytaru, ta basa tam hodně zkresluje, ale to hraje basa, ne kytara... Já mám sice jinej aparát, ale valím výšky na 11h, středy na skoro na max. a bassy na 1h... Gainu mám jak prasek vůli slabým snímačům, každopádně neřekl bych, že nemám pilu... taky je otázkou, jak moc nahlas ten zesík dáš... když ho škrtím na 8h, tak to má zvuk na prd (slušně řečeno), ale jak se vytočí volume, tak je to zvuk, kterej mě se líbí a bez těch středů už ne...
innerself

Příspěvek od innerself »

K těm kapelám je fakt že jich hodně podladěně hrála už od začátku,ale třeba jakmile podladila sepultura, metallica nebo třeba anthrax , tak už to prostě nebylo ono. mam namysli ty songy co byly vymyšlený na tu klasiku. Jako skalního fandy sepultury mi to docela vadilo že od roku 93 šly všechny songy co byly v E na D# ba nějaký dokonce rovnou na D no a od roku 96 šly kompletně všechny tajty starý na D. A to nemůžu rozdejchat do ted :D dál bych chtěl říct že mi dneska jeden kámoš pučil bezejmenej box dělanej na zakázku a sice tam neměl V30 ale nevimco si to označení sem zapomněl :D a napojilsem to na tu hlavu mojí a vyšlo mi z toho tohle nastavení :
pre gain : 7 (zkoušel sem i dát gain na max a bylo to takový moc zahuhlaný, jakoby prostě sem s gainem zároven přidával basy :D a aspon to na tu 7 nevazbí tolik a je to pila a má to tam asi nejlepší vlastnosti co se týče mě :D)
low: 7
mid: 5
high: 5
resonance: 9,5
presence: 10
post gain sme zkoušeli okolo 1,5 až do 2 a už to řvalo solidně :D
takže závěremchci říct. jo to moje původní nastavení je fakt bednou..

a ještě sem se koukal na video marca rizza ze soulfly jak hraje věci ze svý solový dráhy a za nim je 5150 ( fakt přes ní hraje :D) a budto potřebuju na oční nebo má gain na max a k tomu emg snímače http://www.youtube.com/watch?v=SfQxBa_olp0 v čase 1:10 to jde vidět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Gain na maximum má, ale jednak hraje převážně sóla (tj. asi chce, aby mu tón nechcípal; všimni si, že když hraje rytmiku, tak se mu to slévá) a jednak nemá ekvalizér do V. A taky není poznat, jestli má sepnutý hi-gain.
Jinak je pěkný, že jsi zjistil, že je to boxem, ale basu, zdá se, pořád nepotřebuješ. :)

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“