struny!!!

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

tak to já bych nemoch teda , 140 měsíčně mě nezabije ,se zamikacíma mechanikama to vymeníš rychle , a hlavně pak reznou špiněj se praskaj atd atd . aspon teda dadaria , uvidime jak to bude s boomers , třeba je budu vyhazovat až z katyrou :lol:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já jsem 2 roky na Fendrech a maximální spokojenost... Ani po tom čtvrt roce nijak výrazně neztrácely zvuk, dokonce se ani moc nezabarvovaly. A strunu jsem netrhnul ani jednou...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Měsíc je podle mě na struny maximum, kdyš sem měl šestku, taxem je měnil i 2x do měsíce, teď se sedmou uš to je težší, pže je věčně nikde nemaj, nebo aspoň tloušťku, kterou potřebuju a kupovat dvě sady normálních se mi kvůli tomu nechce, každopádně fždycky po dvou odehranejch kšeftech uš začínám bejt nervózní a scháním nový....
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No jo, tak já nejsem žádnej (polo)profesionál, co někde každej druhej tejden vystupuje... To si pak mlžu klidně struny hejčkat trochu dýl...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

menim struny spis podle potreby nez podle kalendare.. nekdy porupaji nektery hend druhej den, tak je bud navazu nebo vymenim za nejakou slusnou z jinych /pouzitych/ baleni. kdyz mam love, koupim novou sadu.. /tak 1x za mesic, dva.. nicmene. struny VINCI si myslim mi vydrzely hoodne dlouho, ale pak odchazely raz naraz.. EB mi jednou drzi dva mesice nadherne, jindy po tydnu nejaka rupne.. myslim ze je to stejne baleni od baleni :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no me treba daddarka nikdy v zivote nepraskly.. a nereznou :) staci pekne pred spanim utrit struny hadrem a je (ghs fast fret nepouzivam, mam ho doma, ale nejak jsme si nepadli do noty)... treba ernnie bally me praskaly jak zbesile (to uz je ale rada let. no tehda jsem ale taky klatil struny jeden a pul milimetrovym trsatkem a hral nirvanu), ghs me zvukove na muj styl hrani nesedly vubec... a 140 Kc za addarka jeste neni takovy mazec jako 250 za DR a nebo nekolik stovek za elixiry... kazde struny jsou proste dobre na neco jineho a kazdemu vyhovuji jine.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Zdravim, mam problem se strunama. Mam stratocastera (z kytarovyho setu za 5000) nevim jaky struny tam byly kdyz sem to kupoval, ale asi 9ky. Natahl sem tam 10ky a mam dojem, ze se mi docela dost zvedly od hmatniku a krkk je ted trosku prohlej, nevim jestli to tak bylo i predtim. Kazdopadne sem ty struny musel zvednout pac mi jinak u 10 prazce drnceli. Nevite v cem je problem ? Slysel sem ze by prave 10ky drncet nemeli
:?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Pejsvidek píše:Zdravim, mam problem se strunama. Mam stratocastera (z kytarovyho setu za 5000) nevim jaky struny tam byly kdyz sem to kupoval, ale asi 9ky. Natahl sem tam 10ky a mam dojem, ze se mi docela dost zvedly od hmatniku a krkk je ted trosku prohlej, nevim jestli to tak bylo i predtim. Kazdopadne sem ty struny musel zvednout pac mi jinak u 10 prazce drnceli. Nevite v cem je problem ? Slysel sem ze by prave 10ky drncet nemeli
:?
Pes bude zakopaný ve výztuze tvého krku, ne páteře, ale v kytaře :lol: Vem imbusovej klíč a dotáhni, návody tady jsou. Já začátečník to hravě zvládl :arrow: pak to bude lepší, měl jsem stejný problém.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak jsem dnes nasadil konečně ty svoje D'Addario XLS 9-42 (Stainless steel)

3 ovinuté struny jsou takové na první pohled šedé, jiné oproti klasikám z niklu. Mají takovou šedou matnou barvu, ale na omak jsou moc fajn. 3 neovinuté struny jsou jak zrcadlo a jsou takové bytelnější mi připadá. ladění vpohodě, akorát ty neovinuté potřebovaly dost přitáhnout než měly správný tón, jinak napětí strun je podle tabulky na zadní straně obalu menší, než jaké mají klasické D'Addaria EXL 9-42 Nickel plated. Úvodní zvuk mě překvapil, byl mohutný, plný a hóódně kovový, takový brilantní fakt. Prej to dělaj z nějaké specielní magnetické slitiny nerezové. První pocit opravdu sqělý !!! I při zkreslení mají fakt lepší zvuk než ty niklovky. Jediné, co zatím nevím je, jak dlouho mi vydrží nezkorodované a jak dlouho si ten krásný zvuk udrží. Jinak zatím nejlepší zvuk co jsem slyšel ze své kejtry. Takže doporučuju.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

no když sou z nerezu tak ti asi nezreznou :D hlavně aby nepraskaly protože se vod nich tušim nedaj sehnat náhrádní .
Jinak moje ghs boomers 10 na 11 pořád držej , mám je vlastně od pondělka , maj za sebou 3 zkoušky a nátlak mejch orosenejch prstů :lol: a teda absolutně nereznou (čistim lihem) ješte ani jedna nepraskla a zvuk pořád v poho
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

koupil sem si dunlop zakk wylde ze to vyzkousim.. podle tloustek bych rekl ze to sou 10ky plus 15ky :) kazdopadne spodni strunky jsou smesne tenky. a na B jen visi.. :? takze je treba kombinovat s ernie ball 13 kama ktery sem teda pouzival doted. nicmene nejtlustsi zakova struna ma polomer 60 a zda se mi takova jakasi jalova.. nevim. tloustky tech hornich sou 60, 52/!!!/, 36, to bych se na ecko bal naladit at se mi kytara neslozi jak knizka :) ale mam pocit ze sem videl i s horni 70kou coz uz je asi moc extrem nehlede na vybrusovani nultyho prazce. coz uz sem musel taky nekolikrat udelat.. treba v dobe kdy sem tam mel natahlou strunu z basovky :)
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

pigdestroyer píše:koupil sem si dunlop zakk wylde ze to vyzkousim.. podle tloustek bych rekl ze to sou 10ky plus 15ky :) kazdopadne spodni strunky jsou smesne tenky. a na B jen visi.. :? takze je treba kombinovat s ernie ball 13 kama ktery sem teda pouzival doted. nicmene nejtlustsi zakova struna ma polomer 60 a zda se mi takova jakasi jalova.. nevim. tloustky tech hornich sou 60, 52/!!!/, 36, to bych se na ecko bal naladit at se mi kytara neslozi jak knizka :) ale mam pocit ze sem videl i s horni 70kou coz uz je asi moc extrem nehlede na vybrusovani nultyho prazce. coz uz sem musel taky nekolikrat udelat.. treba v dobe kdy sem tam mel natahlou strunu z basovky :)
Ty 70ky jsem si natahl na stagg lp a utrhlo mi to závěs :D
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

dneska sem komplet přestrunil kytaru , měl sem připravenej balík Framus .10 a z toho balíčku mi 3(!) struny při natahování praskly, naštěatí sem měl doma ještě balík GHS, ze kterých neprdla žádná... nevím teda jestli to bylo značkou nebo mnou, kompletně sem struny natahoval teprv po druhý...

když sem to konečně naladil tak mě docela překvapil zvuk těch novejch strun...přijdou mi mnohem víc do vejšek takový nezvyklý musel sem poštelovat korekce na kombu abych našel ten zvuk na kerej sem zvyklej...

tak doufam že se ty struny ještě nějak usadí,přijdou mi takový chemický, ostrý... :roll:
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Son of shadow

Příspěvek od Son of shadow »

Ja pouzivam GHS Boomers TNT jsou to hybridy 10 takze pri solech se dobre vtahujou a pri rytmu tolik nedrncej jako normalni protoze hraju na drop C
Crafter (junior serie),Boss Metal zone ,kombo ŽADNÝ :),struny GHS TNT,trsátka Jim Dunlop Tortex 0.60-0.88mm,kabely Warwick
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

mahoney: jo to je vždicky u novejch strun , jak o sebe zvoní ten omot u basovejch strun, ale zachvíli (4-6 dní) se ty struny roztáhnou, tim se zvětší vzdálenost mezi jednotlivejma smyčkama na tom omotu a už zvonit nebudou. No já nevim někdo má ten zvuk novejch strun rád , mě se třeba líbí :wink:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Taky mam rád zvuk novejch strun pěkně kovově zněj :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

jo tak jak sem na ně včera pak ještě hrál tak se mi ten zvuk taky začal docela líbit, všimnul sem si že se mi po tý výměně strun docela znatelně zvýšil dohmat, a to sem s kamenama vůbec nešteloval je to možný? Nemůžou se nějak usadit ještě ty struny?
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Mahoney píše:jo tak jak sem na ně včera pak ještě hrál tak se mi ten zvuk taky začal docela líbit, všimnul sem si že se mi po tý výměně strun docela znatelně zvýšil dohmat, a to sem s kamenama vůbec nešteloval je to možný? Nemůžou se nějak usadit ještě ty struny?
usadi se a za dva dny budou hrat stejne jak ty stary :wink:
Mika.Rybanenn

Příspěvek od Mika.Rybanenn »

Ahoj, myslíte, že když dostanu fungl novou kytaru je bezpodmínečně třeba ji seřídit? Tj. oktávy, dohmat a pak teprve naladit? Protože já se tu mou snažím naladit s referenčníma strunama do klasického ladění a jaksi to nejde, vždycky můžu nějaké alternativní, ale to E A D G B E prostě nejde, buď jsou struny šíleně měkké, myslím že ani tvrdší to nezachrání, některé struny se tam vyloženě plácají a když to zkusím namotat víc tak se bojím aby zas nepraskly.
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

cus

Příspěvek od MacaFCB »

struny bych ti doporučil Fenderky 10-sitky ja je mam a sem maximalně spokojen!!! 8)
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“