Kytary Kramer

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Bejk
Moderátor

Re: Kytary Kramer

Příspěvek od Bejk »

Trochu to tu uživím. Kramerky mě teď nedváno zaujaly a napadlo mě, že si ke stratu pořídím nějakou "metalovku" a Kramer jsem viděl různé kolem 6000Kč třeba. Kouknu na bazar a tam: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
Přijdou vám ty ceny přiměřené na tyhle typy, co tam jsou? Nevyznám se v těch sériích a nevím jakou cenu mohli mít když se prodávaly v obchodech. Rád bych si sehnal Hořovickou Kramerku, podle toho, co tu píšete je za ty peníze velmi povedená :). Konkurují jim ale také japonské Ibanez RG, které se objevují teď na bazaru třeba za 5k :shock: .
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Trochu to také oživím. A zeptám se Bejka, zda se mu dobře hraje na ty zcela anebo skoro placaté hmatníky kytar tohoto typu. Já jsem kvůlivá obrovskému nepohodlí při hraní prostě tyto krky a kytary úplně zavrhl, už si nepořídím ani jednu.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejsem Bejk, ale... Velký rádius osobně nepovažuju za problém, horší je pro mě malý radius, kdy se mi kytara hůř seřizuje tak, aby se mi na ní hrálo pohodlně a zároveň se příjemně bendovalo. Nějak si neumím představi, v čem by velký radius měl být problémem, historicky je to starší řešení než krky s malým radiem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
José

Příspěvek od José »

Nevím, jestli to není jen o zvyku, ale mám také raději rádius menší. Ale tady je to trochu OT tak pardon..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

On je tu trochu problém, že velký radius se často automaticky spojuje s tenoučkými krky. Když si člověk odmyslí to párátko, je to o něčem malinko jiném.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
José

Příspěvek od José »

Je pravda, že na přítelky klasiku se mi hraje docela dobře. (tam nevím jestli se dá mluvit ještě o zakřivení :D )
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Klasiká má de facto "nekonečný" radius. Právě o to jde - jakmile na rovný hmatník naroubuješ krk, co má nějaký objem, hned to vnímáš jinak.

PetrPeter 1975 - 2008
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Já su rád, že ta debata vznikla. OT to není, protože jsme u Kramerek. Já bych z nich (z těch krků) dostal zánět karpálních tunelů natotata. Strat je hroznej (tintítko do ruky a malá mensura), ale ty placatky Kramerů ještě horší. Nero správně zmínil bending. Já myslím, že se prostě na pořádném radiusu a jumbo pražcích struny tahají daleko lépe.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Straty mají dlouhou menzuru.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

martina72 píše:Strat je hroznej (tintítko do ruky a malá mensura)
No to uz snad provokujes schvalne? :o Nebo hrajes na basu? :D Mel jsem pacer custom I,koupil jsem ji na bazaru asi za sedmicku,a dodnes lituji ze jsem ji pak prodal,origo FR,duncany,krk byl prave hodne do toho strata,cili pohodlny,za ty penize se neda chtit nic lepsiho,mozna az dnes,kdyz se na ty ceny dostaly stary japonsky jebanezy :mrgreen: Take uz mam jednu,a uz snad tu chybu jako s tou kramerou neudelam :P
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

martina72 píše: Ten zvuk telat a stratů vznikl prostě mimoděk, souhrou té technologie a materiálů. Já jsem si ty kytary také oblíbil.
martina72 píše: Strat je hroznej (tintítko do ruky a malá mensura)
Takže co si z toho mám odnést?

Mimochodem, pořádné jumbo pražce najdeš na superstratech spíš jak na telatech nebo stratech. A jak bylo zmíněno, strat má dlouhou menzuru (pokud teda nesrovnáváš s basou...).

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Problém vidím stejně jako Nero v malém radiusu, 12" je pro mě tak akorát :) a větší rádius klidně uvítám.
Tvé blábolení o menzuře přehlédnu ale už si zase upravuješ zpětně příspěvky?
Já su rád, že ta debata vznikla. OT to není, protože jsme u Kramerek. Já bych z nich (z těch krků) dostal zánět karpálních tunelů natotata. Strat je hroznej (tintítko do ruky a malá mensura), ale ty placatky Kramerů ještě horší. Nero správně zmínil bending. Já myslím, že se prostě na pořádném radiusu a jumbo pražcích struny tahají daleko lépe.
A odkud vzal Nero:
Ten zvuk telat a stratů vznikl prostě mimoděk, souhrou té technologie a materiálů. Já jsem si ty kytary také oblíbil.
Můžeš to nějak rozumně vysvětlit?
Ikdyž jsem rád, že jsem vlákno oživil, můžete mi někdo říct, jestli je ta cena Kramerek na bazaru přiměřená? Protože mě se opravdu nezdá :?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nero to vzal z jiného threadu, aby byl tak matoucí, jak to jen jde :wink:
elektricke-kytary/telecaster-jake-se-va ... ml#p608941

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ty mi teda dáváš, já přišel utahanej z práce, sotva vidím a ty na mě s tímhle :). Beru zpět upravování příspěvků, blábolení zůstváva :).
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Ale ne, jde jen o subjektivní pocity. Osobní vyjádření je snad fajn, ne? Nejde přece jen o čistě technické a pracovní forum. Strat má samozřejmě mensuru delší než LP, měl jsem vždy a mám obojí. Přesto se mi na strata hraje o dost hůř a nemohu tam hrát dlouho beglajty, zničil bych si ruku. A též se mi na něj blbě hraje ve stoje, vsedě je to fajn. A ten tip na srovnání s basou sedí, hraju na basy celej život a je to úplně jiné pohodlí pro ruku, tož su rozmazlené. Ty kramerky mi nesedly nikdy, čistě pro ty jejich placaté hmatníky. Nějak se mi tam špatně pracovalo se strunami. A cena? Jde přece o ladicí mechaniky, snímače a tremolo. To vše může měnit cenu kytary třeba trojnásobně.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Takže počkej, teď si to musím sesumírovat...

Strat má delší menzuru než LP, takže se ti na něj hraje hůř, ale zároveň na basu se ti hraje lépe?
Strat má pravděpodobně menší radius než LP, takže se ti na něj hraje hůř, ale zároveň ti vadí velký radius na Krameru?
Jak sis mohl strat oblíbit, když je hroznej?

Sorry, ale jsem zmaten...

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Může, ale většinou se takové upgrade nevyplatí. protože to pak za tu trojnásobnou cenu nikdo nekoupí. Nahoře někdo psal, že koupil Hořovického Kramera s originál FR a s SD za 7000Kč (chápu, že to bylo výhodné), ale co víc chceš do kytary nacpat, aby ses dostal na 15 000Kč? On tam v tom inzerátu mele něco o "dodovi" takže to vidím spíš jen jako předraženou kytaru, ale chtěl jsem se zeptat. Vidím to tak, že Kramer, Ibanez i to ESP mirage co je teď na bazaru prostě klesají strašně cenou, nejsou tak oblíbené jako bývaly a musí se prodávat pod cenou.
Může mi někdo poradit nějakou hezkou stránku o výrobě Kramerek? Něco o výrobě v hořovicích a tak? Raději čeština, ale z angličtiny taky něco přeložím :). Hledal jsem a našel jsem jen v angličtině takové ty základy o firmě
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Já našel jen stránky v angličtině, kde se o Hořovicích moc nezmiňovali a nebo stránky NBE, ale ty jsou žalostné, není tam zatím nic kromě fotek prakticky.
Díky ti :).
Gridchaser

Příspěvek od Gridchaser »

Bejk píše: Rád bych si sehnal Hořovickou Kramerku, podle toho, co tu píšete je za ty peníze velmi povedená :). Konkurují jim ale také japonské Ibanez RG, které se objevují teď na bazaru třeba za 5k.
Jen pro zamyšlení: Můžeš zvážit Deltu, což je v podstatě konstrukcí hořovický Kramer, ale pozdější výroba. Mám i starou japonskou RG - na RG se mi hraje líp (ale to je osobní preference), ale Delta má po výměně snímače za SD SH6 o dost lepší zvuk. Na Deltě to chce vyměnit snímače a případně FR, který je licenční, takže není nic moc, ladící mechaniky bejvaj ještě Schaller. Na bazaru občas bejvaj kolem 3 tisíc - což je vzhledem ke kvalitě kytary směšná cena, navíc mívaj už vyměnený snímače. Na druhou stranu: Otázka je, kolik vyjde pak ta kytara po výměně snímačů a FR. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“