Měl by stačit 10n. Dej pak vědět jestli to pomohlo.bubucci píše:tož trochu lupe, to zas jo, kdyby někdo věděl o nelupacím nebo který ten kondík tam dat, sem s tím
Kill Switch / Kill Pot (vypínač signálu na kytaře)
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: Kill switch - vypínač signálu
Dostal jsem nápad hodit si na moji už tak dost rozvrtanou sólovku taky kill switch. Jenmo nechci tlačítkovej, ale spíš něco páčkoví dvoupolohový. Ani jsem se po tom ještě koukat nezkoušel, takže jdu hned na to, ale přece jen: víte o něčem co by bylo vhodný?
Myslím, že EMG 81 u kobylky utáhne switch jak prd...
EDIT: dostal jsem super nápad k sólovce: Vyhodit krkovej snímač (stejně bych ho musel vyměnit, protože prostě jako pasivák s tím kobylkovým aktivem moc nehraje) a místo něj vzít Sustainer. To musí být v kombinaci s kill switchem vražda jako prase
EDIT: dostal jsem super nápad k sólovce: Vyhodit krkovej snímač (stejně bych ho musel vyměnit, protože prostě jako pasivák s tím kobylkovým aktivem moc nehraje) a místo něj vzít Sustainer. To musí být v kombinaci s kill switchem vražda jako prase
-
woro90-1
Páčkový dvoupolohový? Tak killswitch vzniknul, ale jako třípolohový - u gibsonů, když používáš jen jeden snímač, hlasitost toho druhého stáhneš na nulu, a pak jenom blbneš s přepínačem snímačů. Ale možná by nebyl od věci spíš páčkový s vratnou pružinou, sám by se vracel do normální polohy a stačilo by na tu páčku jen brnkat.Mr.Dvori píše:Dostal jsem nápad hodit si na moji už tak dost rozvrtanou sólovku taky kill switch. Jenmo nechci tlačítkovej, ale spíš něco páčkoví dvoupolohový. Ani jsem se po tom ještě koukat nezkoušel, takže jdu hned na to, ale přece jen: víte o něčem co by bylo vhodný?
Sustainer a killswišť je fajn kombinace, ačkoli efektnější by asi byly volume swelly. Nicméně úroveň signálu pro budicí cívku by bylo zajímavé řídit pomocí kapacitní antény, která by snímala vzdálenost ruky od kytary, anténa by tvořila pickguard. Nevýhodou je, že měděný (cuprextitový) pickguard může na spoustě kytar vypadat dost ohavně.
Woro ty už taky nevíš cobys roupama vymyslelworo90-1 píše: Nicméně úroveň signálu pro budicí cívku by bylo zajímavé řídit pomocí kapacitní antény, která by snímala vzdálenost ruky od kytary, anténa by tvořila pickguard. Nevýhodou je, že měděný (cuprextitový) pickguard může na spoustě kytar vypadat dost ohavně.
-
woro90-1
To víš, měl bych se učit na přijímačky, tak se zabývám těžkou prokrastinací - ale tuhle myšlenku už jsem dával na fórum aspoň pře rokem, jen jsem se to ještě nepokusil zrealizovat u sebe (do Žluté se mi už nechce zasahovat, oblíbil jsem si ji tak jak je, a jinou elektriku momentálně nemám) ani nikoho neukecal, aby poskytl svůj nástroj jako testovací zařízení 
Tak Svišť už je na místě! Včera nám tu celkem chcalo, tak jsem se zavřel do zkušebny, a jelikož hned ob dveře máme dílničku jendoho skoro elektrikáře, po dlouhém hledání jsem tam našel 2 polohový přepínač. sice super-starej a evidentně i chvíli používanej, ale hodil jsem ho tam. Poták tone šel do kytek, stejně fungoval jaksi prapodivně... Switch funguje jak má, nic nebrumí nebo něco podobnýho (alespoň zatím jsem to nevypozoroval)... Při tom jsem zjistil, že v elektronice mám takovej bordel, že sem ani nemůžu dát necenzurovanou fotku..
EDIT: dostal jsem další nápad: napojit killswitch tlačítkovej na ten páčkovej. Chtělo by to tak, aby když budu mít zaplej signál páčkovým, tak aby tlačítkový signál při zmáčknutí vypnul a když bude páčka vyplá, tak stlačením se signál zapnul... pomůže mi někdo se schématem?
EDIT 2: nepodařilo se mi najít schéma, který by vyhovovalo. Došel jsem k výsledku, že bych musel mít jeden páčkovej a 2 mačkací. Jeden by signál pouštěl když by byl páčkovej vypnutej, a byl by jakoby kolem toho páčkovýho. Druhej by byl z té signálové strany, která vede k páčce a ten by zase signál přerušoval... a tohle už je vážně i na mě moc.. Napadá- li někoho schéma, kterým by se to dalo propojit ale jenom na páčku + čudlík, tak pište prosím..
EDIT: dostal jsem další nápad: napojit killswitch tlačítkovej na ten páčkovej. Chtělo by to tak, aby když budu mít zaplej signál páčkovým, tak aby tlačítkový signál při zmáčknutí vypnul a když bude páčka vyplá, tak stlačením se signál zapnul... pomůže mi někdo se schématem?
EDIT 2: nepodařilo se mi najít schéma, který by vyhovovalo. Došel jsem k výsledku, že bych musel mít jeden páčkovej a 2 mačkací. Jeden by signál pouštěl když by byl páčkovej vypnutej, a byl by jakoby kolem toho páčkovýho. Druhej by byl z té signálové strany, která vede k páčce a ten by zase signál přerušoval... a tohle už je vážně i na mě moc.. Napadá- li někoho schéma, kterým by se to dalo propojit ale jenom na páčku + čudlík, tak pište prosím..
-
potkolenky
Poradi nekdo, jaky dvoupolohovy prepinac je vhodny na killswitch? Mam nejakou dobu tlacitkovy a vubec mi to nevyhovuje, navic posledni dobou funguje dost sporadicky.
Takového něco dej: spolehlivý a největší killswitch uplny killer mezi kytaristy 
http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/46 ... 380v-2.jpg
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když už, tak tohle - http://www.noticiascentro.com/wp-conten ... icture.jpgdalabo píše:Takového něco dej: spolehlivý a největší killswitch uplny killer mezi kytaristy
Ale to bohužel tázajícímu moc nepomůže...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím, dostal jsem nápad a to ten, že bych si vypínač nainstaloval pod poťák a hýbal poťákem, u kterého bych povolil matici na ose a dal bych tam pružinku... Nezkoušel ste to někdo??
Dalabo a Nero dobrý, jsem se konečně trochu pobavil. Zvlášť když si představím jak to mačkám třeba malíčkem
.... mě chytá skoro amok smíchu. Fakt díky.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Ale k tématu kulové
haas: Googli push-pull potenciometry, případně hůře sehnatelné push-push
haas: Googli push-pull potenciometry, případně hůře sehnatelné push-push
Znam i push-pull i push-push, které sehnat je celkem oříšek, proto mě napadlo jednoduše tam vrazit spínač a ňákej můstek, možná to zkusím, myslím, že když si to člověk pošteluje, tak by to mohlo fungovat... Push-pull mi v tomto případě asi moc nepomůže - to by bylo krajně nepraktické...
Tak v tvé úvaze nevidím chybu, snad jen to, že by mohl být celkem oříšek nacpat to do těla kytary bez zásahu do dřeva... musel by to být opravdu dost malý spínač.
Tak já mám Les Paul (jestli se tomu vrzátku dá tak říkat), což jsem měl možná zmínit na začátku a co sem se díval, tak mezi poťákam a tou plastovou krytkou na poťáky je na spínač místa dost, na micro určitě...
- zhruba něco takovýho, ale všuse sou dráty, takže když se hýbe s jedním potem, tak se nic nezlomí atd...
- zhruba něco takovýho, ale všuse sou dráty, takže když se hýbe s jedním potem, tak se nic nezlomí atd...Re: Kill switch - vypínač signálu
Push-push i push-pull potenciometry prodává pan Macho - http://www.rmpickups.cz/potenciometry-s-prepinacem.htmlhaas12345 píše:Znam i push-pull i push-push, které sehnat je celkem oříšek, proto mě napadlo jednoduše tam vrazit spínač a ňákej můstek, možná to zkusím, myslím, že když si to člověk pošteluje, tak by to mohlo fungovat... Push-pull mi v tomto případě asi moc nepomůže - to by bylo krajně nepraktické...
Díky, i tak myslím, že ten push-push nebude moc praktický, protože bych to musel furt vymačkávat a zamačkávat...
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kill Switch / Kill Pot (vypínač signálu na kytaře)
Fishman uvádí na trh Kill Pot!
Ten potenciometr je navíc geniální v tom, že má i fixaci v poloze naplno, takže najde využití i pro lidi, co mají volume pot blízko strun a hraním si jej stahují.
Ten potenciometr je navíc geniální v tom, že má i fixaci v poloze naplno, takže najde využití i pro lidi, co mají volume pot blízko strun a hraním si jej stahují.
Fishman uvedl na trh Kill Pot už tak před čtyřmi lety!
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak proč to sem za ta léta nikdo nenapsal, když to je tak senzační vynález?
http://www.zbozi.cz/?q=shadow+sh+124
http://www.zbozi.cz/?q=shadow+sh+124