R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Flajtr

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od Flajtr »

Vsaď se že měnit nebudeš, jeho snímače jsou dobrý všechny :wink:
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Tak je budu nejspíš pořizovat, jenom ještě takový dotaz. Kolik stojí vyměnění snímačů u kytaráře a když už tam bude tak i seřízení? A asi nejspíš budu muset kupovat i nový struny že?
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To bude na tobě jestli budeš chtít vyměnit, jinak ta výměna a seřízení, 500 ? kdyžtak mě opravte v tomhle směru se nevyznám já si všechno seřízení dělám doma, včetně oprav, úprav atd :wink: je jen na tobě jestli si myslíš, že to nezapojíš a neseřídíš, nic na tom není, teda hlavně na tom seřízení :D
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Já se do té kytary nebojím podívat. Sem si měnil teď struny a blokoval tremolo dalšími dvěmi pružinami, na tom nic není ale někdo se bojí vůbec podívat svojí kytaře "pod sukni" jo a s tím mojím seřízením se mi zkrátil sustain :? tak radši ať se na to podívá odborník než amatér. Na takový to zkoumání a rozdělávání sem si chtěl nechat předešlou kytaru (stagg) ale tu sem nakonec prodal. A ty snímače, sem pájku v ruce nedržel a zkoušet to na svojí kytaře rozhodně nechci :D
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Seřízení do toho pětikila, ale já bych se na to vykašlal a radši bych se domluvil s někým známým, kdo se vyzná, nebo tady odtud z fóra...
Já si to nechal udělat, ale až tak spokojenej nejsem (např jsem chtěl jen přidat pružinu do stratoidního tremola, protože šrouby už mi přišly zašroubený až dost... takže mi přidal pružinu a ještě to dotáhnul totálně na krev, takže s tremolem nehnu a povolovat se mi to nechce, když už jsem do toho dal ty prachy, tak aby se mi nerozjel i zbytek... navíc dohmat taky není ideální (je ale fakt, že je to levoručka, což je na seřízení trochu oříšek - já ať vezmu jakoukoli pravorukou do ruky, tak mi drnčí).
Když ti to udělá známej, bude to o dost levnější, ne-li zadarmo a ještě se s ním budeš moct dokonale domluvit a kdyžtak to potom společně doladit

Jinak k těm RMkům - Co myslíte, je výhodnější vyměnit oba snímače (teda oba HB - kobylu a krk) za R.M., nebo za cenu dvou R.M.ek koupit nějaký SD/DM a vyměnit jen kobylu? Já teď ten krkovej moc nepoužívám, protože mi zní zahuhlaně, ale víceméně to házím na (ne)kvalitu toho snímače - charakter se mi svým způsobem líbí. Jinak stylově - víceméně metal, ale ne totální pila, spíš mám rád takovej šťavnatej a charakterní zvuk (např. jeden z mých oblíbených je Judas Priest, naopak IM (zvuk!) až tak nemusím)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Podle toho, že máš stejnou kytaru jak já tak je výměna snímačů na místě, nevím jestli ti někdo nakukal, že RM jsou horší nebo míň kvalitní jak DM nebo SD ale podle tvýho příspvěku asi jo, jde o to, že ty snímače nejsou světové, to neznamená, že jsou horší nebo tak něco, já jsem pro RM, a to i vzhledem jaký máme celkem hrozný pádla :mrgreen: Mě třeba absolutně nesedí Dimarzio ani jeden snímač od nich se mi nelíbí, nevím proč, Seymoury jak který, ale chybu neuděláš vyložene s žádným, to stejný platí i u RM, jen jde o to jakej vybereš, to jakej snímač by ti seděl ti poví pan Macho sám, on to ví nejlíp...ty stock snímače jsou fakt šílený, po měsíci euforie mě začly s**t a šel ven, teď půjdu do dalšího RM ke krku, spokojenost je velká, snímač se chová perfektně a zvuk je supr, to všechno za dobrou cenu, která není jak u SD atd ovlivněná, dovozem, přirážkou a cenou za "značku".
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jop, vpodstatě ten marketing "světovosti" působí i na mě ;)
Já teď ještě budu platit apec, takže nevim, kolik mi zbyde chechtáčků, ale aspoň ten kobylkáč bych fakt rád... právěže mi taky ty snímače přijdou hrozně na nic... takový neskutečně bezcharakterní, bez života... jenže já to nemám moc s čím porovnávat, protože v ruce jsem ještě jinou levorukou elektriku neměl a přece jen to chování z pravoruký moc nepoznám
EDIT: a i ty pravoručky byly všechno "sériovky" - Wocassovo RGčko s infama, AXL Fireaxe s EMG designed... jediný na úrovni byl Redbullův schecter, ale ten si zaprvé nepamatuju a zadruhé to nebylo až tak dlouhý zkoušení a hraní... myslim, že jsem si na něj dokonce brnknul jen tak nasucho :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Na rovinu, je to skok jak prase, zvlášť na lepším kombu. Ty snímače jsou fakt fekální :mrgreen:
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Tak mě napadlo, že se poptám někoho ze zdejší skupiny (přece už hrajou 20 let tak nějakou zkušenost mít budou). Mě akorát štve ten sustain, ono je to akorat na jedné struně, myslim G. Asi si tam nějak špatně sedla. Ale nemá cenu teď řešit když je budu stejně se snímači vyměňovat. Jinak díky za rady. Jo a ty R.M.ka můžeš do měsíce vyměnit když ti nebude sedět jejich zvuk 8)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nessino píše:Tak mě napadlo, že se poptám někoho ze zdejší skupiny (přece už hrajou 20 let tak nějakou zkušenost mít budou). Mě akorát štve ten sustain, ono je to akorat na jedné struně, myslim G. Asi si tam nějak špatně sedla. Ale nemá cenu teď řešit když je budu stejně se snímači vyměňovat. Jinak díky za rady. Jo a ty R.M.ka můžeš do měsíce vyměnit když ti nebude sedět jejich zvuk 8)
Když budu upřímnej, pro tebe je něco jako sustain naprosto nepředmětný, zvlášť na stagg kombu, možná být tebou prvně koupím lepší kombo, protože na tom staggu ten rozdíl nebude takovej...Jinak, optat se můžeš, ale RM je až porevoluční firma, takže celkem mladá, a s tou výměnou to je fajn, ale když se s ním domluvíš přes mail, tak ti poradí správně a ani tu službu nevyužiješ, hodně štěstí ;)
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Než sem struny měnil tak byl sustain rozezatelně delší (i na tom staggu), ale asi si opravdu špatně sedla. No tím staggem se fakt nechlubím ale musím to ještě rok vydržet pak si koupím minimálně nějakou pololampu (možná Vox Valvetronix AD50VT XL ale taď to není důležité). Já bych ty snímače stejně jednou měnil tak je to jedno. Zatím mi to musí stačit a na to jak hraju tak bohatě :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Není to jedno. Dobrý snímače na takhle děsivým kombu nepoznáš. Navíc - nevím, jak moc čistého zvuku z toho komba dostaneš teď, ale já z něj se svými snímači nikdy čistý nedostal - mám RMka a docela silná. Byl to jen menší fuzz a větší fuzz.

Investuj do komba, snímače počkají.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bummer, to bude tím, že to je jednoanál, na mým kombu kde mám kanály i ten custom hraje pěkně na clean a při rozepnutí je to stratoušek jak ďas ( v rámci možností tak silnýho snímače ).
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mám pocit, že Stagg dělá jen jednoho 10W mrňouse a to je dvoukanál.

EDIT: No... na Kytarách tam popisují overdrive, jako vypínatelný efekt. :D
EDIT2: Já vůbec nepomlouvám RMka, tady samozřejmě záleží na citlivosti vstupu do zesilovače. Taky z toho u sebe ten čistý dostanu a kreslí to až při větší razanci. Tj - nepomlouvám snímače, pomlouvám kombo :D
Naposledy upravil(a) Bummer dne 18.08.2010 10:21, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Nessino

Příspěvek od Nessino »

Zase tolik peněz na dobrý kombo nemám a navíc RMka jsou už obědnaný. A nějakou 5W celolampu teď kupovat... si počkám na příští rok (studuju, takže sem při penězích spíš o prázninách). Máte pravdu a souhlasím s vámi že radši investovat do aparátu ale jak říkám teď při penězích nejsem tak pořídím snímače a příští rok aparát :wink:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

:roll:

Stagga střelíš na Aukru za litr. Bez problému (kamarádova zkušenost - prodal ho za 1200,- a kupec si ho ještě chválil).
S tím, co máš teď na snímače, pořídíš perfektní kombo na doma (dokonce i lacinou 5W lampičku bez zkreslení, pokud je libo).

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bummer píše::roll:

Stagga střelíš na Aukru za litr. Bez problému (kamarádova zkušenost - prodal ho za 1200,- a kupec si ho ještě chválil).
S tím, co máš teď na snímače, pořídíš perfektní kombo na doma (dokonce i lacinou 5W lampičku bez zkreslení, pokud je libo).
To je i můj názor, dle mě lepší rok počkat na snímače a hrát si do kvalitního komba, než hrát dobrýma snímačema do staggu, když časem bude obojí je to jen dobře, ale myslím, že to mohlo být v opačeném pořadí :)
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Mám tohle http://kytary.cz/stagg-10-ga/HN089083/ a to zkreslení je hrozný, proto mám toho ZOOMa a to už je někde jinde. možná byste se divili ten zvuk na to že je to Stagg :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo, to je vlastně úplně ta nejhorší (nejhorší cenově) kombinace - mizerné snímače, levný mulťák a zlé kombo.
Jednu věc vyměnit musíš - největší zlepšení ve zvuku udělá IMHO právě to kombo.

Když máš toho Zooma, tak ještě chvíli šetři a kup nějakou levnou lampu. Třebas Bugeru V5. Věřím, že se za čas ukáže i na bazaru za nějaký slušný peníz.

Prostě vydrž.

EDIT: Mimochodem - k mulťáku v zásadě kombo nepotřebuješ.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 18.08.2010 10:49, celkem upraveno 1 x.

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mimochodem na bazaru je teď tohle. Být v tvé situaci, tak si na to klidně i půjčím.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“