Line 6 POD X3 Live

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Igimas

Re: Line 6 POD X3 Live

Příspěvek od Igimas »

No možná zkusím ten reset. No díval jsem se a žádné servisní středisko jsem v ČR nenašel, PODa mám z druhé ruky a býv. majitel ho koupil v Anglii.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

A díval ses kde?

Říkal jsem ti, ať se na servisní středisko dotážeš u distributora.

EDIT: A co bys tedy měl udělat jako první (co jsem zapomněl zmínit), tak aktualizovat firmware na nejnovější.
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Tak výstup zprovozněn, a spínače jsem se díval přímo dovnitř a jsou tam stejné jako jsem měl v Digitechu rp7
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

A kde byla příčina?
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Příčina... až je mi trapné to psát.. hlavní potenciometr hlasitosti, úpně jsem na něj zapomněl u těch jackových výstupů totiž nemá žádný vliv.
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Přemýšlím, že bych místo mého PODa X3 live koupil radši POD HD300, myslíte, že bych si pomohl? Myslím zvukově, jestli je to velký rozdíl, hraju převážně rock, pop apod.
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Zdravím,

potřeboval bych poradit či nasměrovat.

S kamarádem jsem zkoušeli tento multie na jeho Engl Fireballu. Plán byl mít multie hlavně na efekty (Delay, chorus,wah). Simulace aparátu byly vypnuty, protože zněli hrozně oproti vlastnímu stacku. Problém je v tom, že aparát zní nějak prázdně. Volume je tišší, zkreslení menší se stejnými hodnotami na aparátu, nemluvě o šumu.

Kytara je v X3 Guitar in, výstup multie je v Live out a do nástrojového jacku v hlavě. Input screen zobrazuje Guitar, asi jako Tone 1. v Outputu jsem nastavil Stack (bez poweramp).

Než jsem přišel, bylo snad zkoušeno i s kytarou v hlavě a multie v "Send".

Nějaký tip, kde jsme dělali chybu a na co jsme nepřišli? Díky.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

zkus různé typy outputu tam kde máš Stack a vyber ten který zní nejlíp, byť se nejmenuje Stack. Output gain je na max? Myslím že tam je i nějaké EQ, korekce na výstup? u těch simulací je vypnutý i cabinet? a vzadu je tuším ještě přepínač amp/live.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Ahoj,
amp live out je nastavený přepínačem a k hlavě připojen přes nástrojový kabel. Stack se nastavuje jako output softwarově a tam jsem Stack vybral. Simulace aparátu a kabinetu je vypnutá. V chainu na X3 je zobrazen jen effekt, ktery chceme pouzit. "Master" knobs tak snad nemají skoro žádný effekt, kromě master volume u hlasitosti. Spíše nechápeme, že je nakonec zprzněn zvuk aparátu, který při stejném nastavení opravdu pěkně valí. používat simulaci ampu není odpověď zvuk je pak příšerný.

jediná další věc, která mě napadá je mít trojkolík "?XLR?" na nástrojový kabel do input jacku v hlavě. Ale vážně netuším.
Naposledy upravil(a) Wakizashi dne 24.12.2012 12:34, celkem upraveno 1 x.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Ještě bych zkusil použít X3 do smyčky (což je pro modulační efekty lepší mít je za tím co kreslí-pokuď kreslíš hlavou).
Druhá věc je, že prostě jakýkoliv digitální i jiný efekt změní signál, tak to prostě je. Čili je potřeba tomu uzpůsobit / změnit i nastavení aparátu. Že to hraje bez X3 tak či tak neznamená, že to s ním bude hrát se stejným nastavením stejně i s X3, chce to prostě změnit nastavení aparátu.
Klidně bych dal i šanci jinému nastavení než Stack, je jich tam pokud si pamatuji vícero (už POD nemám).
Sám sem do aparátu používal také něco jiného než AMP, prostě to co mi znělo lépe (tuším to dokonce bylo STUDIO nastavení). Ale jak říkám, chce to šáhnout i po korekcích na hlavě a přizpůsobit jí změně signálu.
Tak ať to nějak vykoumáte ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

pupack píše:Ještě bych zkusil použít X3 do smyčky (což je pro modulační efekty lepší mít je za tím co kreslí-pokuď kreslíš hlavou).
Druhá věc je, že prostě jakýkoliv digitální i jiný efekt změní signál, tak to prostě je. Čili je potřeba tomu uzpůsobit / změnit i nastavení aparátu. Že to hraje bez X3 tak či tak neznamená, že to s ním bude hrát se stejným nastavením stejně i s X3, chce to prostě změnit nastavení aparátu.
Klidně bych dal i šanci jinému nastavení než Stack, je jich tam pokud si pamatuji vícero (už POD nemám).
Sám sem do aparátu používal také něco jiného než AMP, prostě to co mi znělo lépe (tuším to dokonce bylo STUDIO nastavení). Ale jak říkám, chce to šáhnout i po korekcích na hlavě a přizpůsobit jí změně signálu.
Tak ať to nějak vykoumáte ;)
Ahoj, to s tou smyškou? To je to zapojení do Send/Return na hlavě? Tuším, že nějaký Effect return má i X3 v sobě, ale mám za to, že to je jen pro pedály. Studio preset byl nastaven jako první a rozdílu ve změně jsme si nevšimli. Nakonec to tedy vypadá, že se bude muset tedy zvednout volume a gain na hlavě? Gain knob tam nějakým způsoběm funguje trochu i jako volume, když je to přes X3.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Kytaru do Engla a pak:
  • Engl Fx Loop Send ----> do ----> POD Guitar Input
    POD Output ----> do ----> Engl Fx Loop Return
Jen u wahu by bylo lepší kdyby byl asi před Englem..

+ když bude potřeba ty úpravy na Englu ať už gain jestli to x3 žere nebo master volume popř upravit eq, ale to už je na tvojich uších
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Pupack: Jak který multiefekt mění zvuk (samozřejmě není to úplně 1:1 kvůli převodníkům). Já jsem tohle zkoušel s G-Majorem a rozdíl jsem tam neslyšel. Točili jsme s naším kytaristou vzadu trimrem na Blackmoreovi a poslouchali změny. V obou krajních polohách jsme neslyšeli rozdíl. Major byl na bypass, takže měl všechny efekty vypnuté. Celkem mě to překvapilo, protože třeba na Rockwellovi ten rozdíl slyšet byl. Hlavně pocitově při hraní to už nebylo jako čistě přes hlavu.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jo, pravda - já myslel spíš když je použit nějaký efekt. Osobně bych k dobré hlavě volil spíš něco jako Line6 M13, ten má aspoň true bypass a je to čistě pedalboard bez vyfyčur. X3 je přeci jen mířena spíš na hráče kteří aparát nemají. A G-major je v trošku jiné lize než X3 no, nebo jsem ho vždycky považoval za víc než Line6.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Tak to bych zas tak jasně netvrdil. TC Electronic jsou jen v mnohém dost předražení.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Pupack: Není to jiná liga. Možná tak G-System, ale jde o osvědčenost tohohle procesoru a o nezabarvování zvuku.
Sám přemýšlím o výměně za GSP1101, ale nemělo by mi co přepínat kanály na zesilovači. Jedině to přepínat FCB1010, ale to je zase další 6m kabel tahat navíc.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

dayslypper píše:Tak to bych zas tak jasně netvrdil. TC Electronic jsou jen v mnohém dost předražení.
Je to možné, nevím, nemám s G-major osobní zkušenost, pro mě je TC symbolem hlavně nejlepších modulačních delay na trhu už od TC2290. Jsem spíš modulační a delayovej :) Každý holt hodnotí podle toho co z daného mulťáku používá/co hraje.
Line6 sem měl vždycky rád, ale od PODxt je to pořád dokolečka. Žádný posun v kvalitě sem nezaznamenal, hlavně u HD řady, pořád je to taková škodovka mezi efekty, každý druhý to má, je to standard "rádoby". Ale.. no ale :)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Delaye jsou zrovna z modulací podle mě nejmenší věda.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

No o tom můžem vést dlouhou debatu :D já defacto nic jiného než delay a lehký drive nepoužívám a ty rozdíly jsou fakt veliké.. není to jen pouhopouhé opakování, ale jak to opakování zní, jaký má charakter...různé typy modulací.. Nakonec jsem usídlil u stařičkého Korg A3, srovnatelně dobrý je snad jen Boss DD20.. z té střední třídy. Jinak samozřejmě TC2290 pořád špička, taky ho pod 40k neseženeš. A je to taky "jen" delay.. ;)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Steven Wilson třeba používá/používal ve studiu plugin Line 6 Echo Farm. To mi stačí jako obstojná záruka kvality.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“