Gibson SG standard

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Gibson SG standard

Příspěvek od Kinx »

jj, proto vsichni velci vyrobci setri a delaji kytary z preklizek. modely do 30k jsou standardne z dyhovane drevotrisky a sektor do 15k ze slisovanych novin.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Proto je fajn udělat si u těch levnějších kytar zabroušení lože krku - člověk alespoň vidí, na čem je - i když je to jinak zakryté tlustou vrstvou laku. Dělal jsem to taky a přísahal bych na tvou smrt, že moje kytara (toho času za 8k) je z pravého masivního dřeva. :)

(Ale protože to u Gibsonů nikdo nedělá, tak kdo ví? :D)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nebude to tím, že gibsony mají třeba krk lepenej ? :D Ale ono to pak je asi jedno, jestli tam máš chomáč barvy, nebo lepidlo...
Smile

Příspěvek od Smile »

ty tu vazne meles u tom jak mas uzasnou kytaru a jakej je to rozdil, kdyz si na ni hral na sucho, pres generator sumu, multiefekt a chvilku pres nevytavenou lampu? vazne? :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

SmileCZ píše:ty tu vazne meles u tom jak mas uzasnou kytaru a jakej je to rozdil, kdyz si na ni hral na sucho, pres generator sumu, multiefekt a chvilku pres nevytavenou lampu? vazne? :-D
Já jsem se k tomu, co psal Bearder radši ani nevyjadřoval... Asi má jako začátečník tolik zkušeností, že slyší jak to dřevo zpívá rovnou nasucho. To zkoušení na ostatních věcech ani nekomentuju...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jinak nevím co tu máte s dřevotřískou... to byl jen příklad z fender fora. Hrál jsem na spoustu levných kytar a minimum z nich byla dřevotříska. Většinou (i ty nejlevnější soundery) jsou z 3 kusů masivní lípy nebo olše. Sice nic extra, ale až na výjimky to i na sucho rezonovalo. Problémy byly spíš třeba v špatně rozleštěném laku, nebo nedobroušeném pražci, seřízení atd... prostě buď optické věci nebo věci co se dají za pár korun opravit (nebo i zadarmo pokud člověk není levý)
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Posledních pár stránek by stálo za promaz, ale nebudu vám kazit zábavu - nicméně debatu o kopiích, padělcích a originálech přesuňte sem - elektricke-kytary/original-kopie-nebo-p ... 23223.html

Tento thread se týká modelu SG Standard a jiná tematika sem nepatří - tak to prosím akceptujte. Další OT bude zavánět mazáním nebo zamykáním.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

asi bych mel priste psat dostatecne mnozstvi smajliku aby bylo videt ze jde o nadsazku :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry:
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Omlouvám se jestli někdo nabyl dojmu že sem píšu jen z důvodu navyšování si mého ega, neznáte mě a hned mě tu jebete protože vy ste vlastně všichni maskovaní kytarový mistři sedící u kompu a nudící se na forech.

Prej tu frajeřím novou kytarou o které sem chtěl jen napsat mé zkušenosti pro ostatní co by měly zájem vědět něco víc i kdyby jen od začátečníka!

:idea: Gibson SG Standard je za svou cenu opravdu velice kvalitní kytara do které se vyplatí investovat. :idea:

Už sem víc nenapíšu protože sem vámi znechucenej takže kdyby měl někdo zájem zeptat se mě na něco okolo kytary tak ICQ!
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Gibson Standard JE v naprosté většině případů kvalitní kytara a hloupé řeči na tom nic nezmění. Už si delší dobu říkám, že by stálo za to, aby každý člověk na fóru měl i nahrávky, ono se hned ukáže, jakou váhu mají jeho slova.
Mimochodem, na nahrávání je SG zrovna zlatý nástroj,frekvenčně posazený tam, kde kytara má být, bez nutnosti velkých úprav a mršení.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Bearder: vítej na kytarovém kolbišti. Občas tu bývá dusno i legrace. Bude však fajn, když tu budeš nadále přispívat. Později všechny trumfneš jistě i nějakou hezkou rozsáhlou recenzí přímo zde. Jinak gratuluji k SGčku.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Poslouchaj, Bearder, nenechaj se znechutit (ačkoliv přiznávám, že odhalení Staggu a multiefektu mě taky dost pobavilo)... navíc, já mám akorat SG Special, i když z roku '96, takže ti taky trochu zavidím toho Standarda :wink: .
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jazzman píše:Gibson Standard JE v naprosté většině případů kvalitní kytara a hloupé řeči na tom nic nezmění. Už si delší dobu říkám, že by stálo za to, aby každý člověk na fóru měl i nahrávky, ono se hned ukáže, jakou váhu mají jeho slova.
Mimochodem, na nahrávání je SG zrovna zlatý nástroj,frekvenčně posazený tam, kde kytara má být, bez nutnosti velkých úprav a mršení.
Ano, SG je krásně průrazný nástroj a do studia je ta kytara jak dělaná. Neznám lepší kytaru na studiové nahrávání. Ona i živě leze mixem moc dobře.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me prijde ze kazda kytara se hodi na neco a nejakej univerzal neexistuje. tj SG je dobre na tuhle barvu, prs na tuhle, stratocaster na tuhle a lubovka s P90 uprostred zas predci vsechny jmenovane v nejakem oboru. idealni kytara do studia je nesmysl :)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jistě, abych to upřesnil, tak myslím na doprovod. Tam skutečně jede.
lála
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lála »

Bearder píše:Omlouvám se jestli někdo nabyl dojmu že sem píšu jen z důvodu navyšování si mého ega, neznáte mě a hned mě tu jebete protože vy ste vlastně všichni maskovaní kytarový mistři sedící u kompu a nudící se na forech.

Prej tu frajeřím novou kytarou o které sem chtěl jen napsat mé zkušenosti pro ostatní co by měly zájem vědět něco víc i kdyby jen od začátečníka!

:idea: Gibson SG Standard je za svou cenu opravdu velice kvalitní kytara do které se vyplatí investovat. :idea:

Už sem víc nenapíšu protože sem vámi znechucenej takže kdyby měl někdo zájem zeptat se mě na něco okolo kytary tak ICQ!
...čau kámo, hele nenech se nasrat, v dobré víře jsi sem napsal svůj pocit z novýho nástroje a patří ti za to dík. Dokonce jsem se kvůli tomu před 10 min zaregistroval.) Hraju léta na tele a teď pokukuju po sg a jako většina lidí před samotnou koupí začnu googlit, šmejdit po ebay, sledovat ceny novasů, bazarů atd.
Takže tvoje hodnocení pro mě má cenu, samozřejmě taky cítím, jak seš teď zaláskovanej do svýho sgéčka,)
ale tvoje poctivá snaha postoupit o krok dál, má mnohem blíž k muzice, než keci o apgrejdovatelných sračkách.

Ten kluk vám tady nezištně a trochu neobratně popsal jak hraje značka a snažil se být jak to jen šlo objektivní. Když dočtete celou tu nit Gibson SG standard až sem, neříkejte, že máte pocit, že se chvástá, nebo že je snobskej.

...tobě Beardere jen, vždycky bude hodně lidí, kteří si budou dávat Lindy Fralin do Fokusů a pak říkat, že stojí za h***o(ty snímače:)

Mějte se, Lála
Procházka telecaster-R.M.pickups(blue rails-t, rt1n)
Gibson sg standard
Marshall 6100 30th Anniversary(half stack)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

On není snobský, ani se nechvástá. Tady jde o to, že porovnává kytaru, nemá tolik zkušeností a porovnává ji na nějakém šumítku, nebo na aktivních bednách, či co to tehdy psal. To je všechno v pohodě, každý máme jiné možnosti, ale v momentě, kdy mu někdo řekne opak, začne se obrovsky obhajovat a nenechá si nic vymluvit. To působí celkem komicky... O nic jiného tu nejde ;)
Buldokill

Re: Gibson SG standart...

Příspěvek od Buldokill »

jakub.kubaaa píše:
Bearder píše: Nakonec bych rád dodal moje moudro. Kupujte si originály, utraťte za ně těch třicet až padesát tisích s tím že při poslání na bazar sice tratíte ale zase ne tak výrazně aby to za to nestálo a nechte se hýčkat zvukem a zpracováním protože u prkna za sedmičku nikdy nepochopíte kde jsou rozdíly dokud si s tím nástrojem neprožijete i kdyby jen rok.
No myslim si že polovina lidí tady nebude mít v dohledné době navíc oněch 30 - 50 tisíc, takže to moudro je trošku zcestné ...
No, na tom moudru něco je. Já to taky neměl hned. Gibsona jsem si pořídil až ve čtyřiceti a to jsem si na něj půjčil a půl roku na to přišel o práci. Ale Gibsona mám a ani za nic nedám!!! :wink:
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
lála
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lála »

Ahoj Borci.) Tak už ho mám taky doma(esgo). Chtěl jsem něco nasranějšího ke svýmu telátku od Procházky a uvažoval o koupi nějakýho už zahranýho standarda. Nakonec to dopadlo jinak a tak se chci o to podělit.
Většinou jich moc na vyzkoušení nikde nevisí a už vůbec ne po Brně, tak mě překvapilo, že v Audioteku na Veveří jsou čtyři na prodejně. Vybíral jsem to dvě hodiny a pak jsem ve zkušebně zjistil, že jsem si odnesl domů nahluchlej kus. Takže druhej den znova, kolík z prodejny přinesl další dva kufry s Gibsnama a já pak toho svýho našel 8)
Tím chci říct, že vybírat je nutno z více kusů a podle mě i u nástrojů ve vyšší kvalitativní a cenové relaci, než je standard(pokud to nemáte do vitríny).
Sluší se říct, že kluci v prodejně jsou vypohodovaný, měli docela šrumec, ale zvládali to a jeden mě ještě stačil předlaďovat kytary a polepovat je štítkama, abych si jako nepoplet, která je ta, co má nejvíc bodů a nejel to furt dokola.)

Drtím to přes Marshall 6100 (half stack) r.v.1992, bez krabic :wink:
...zrovna včera se mě na kšeftě posral, takže dnes jsem sháněl preampový flašky, to jenom aby bylo jasno, že když si uděláš radost, tak se to někde odrazí :)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

dneska si do zkušebny, kam si chodíme s kámošema zabrnkat, přinesl jeden kluk právě tuhle krasavici (SG Standard). hrozně mě překvapilo, jak je tak kytara lehká. čekal bych, že "pravý" mahagon bude spíš těžší.
a taky nepadá na hlavu.
moje kopie je o znatelně těžší, padá a má víc polenoidní krk(....a proto padá)
až budu velký, tak si jí taky pořídím..... :D

btw. znáte někdo důvod (výhody-nevýhody) proč má SG 61 reissue rozdílné napojení krku k tělu než SG standard? předpokládám, že na tom reissue je původní řešení z počátku výroby - výraznější přechod, ale dál (blíž k snímačům)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“