Dowina-Vaše názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Dowina-Vaše názory

Příspěvek od Nero »

pbla4024 píše: To ale není koa (Acacia Koa), ale formozská akácie (Acacia Confusa).
Takže "koa formosa" není koa? Vím, že to není stejná koa jako používá třeba Taylor, ale koa to asi pořád je, když se to tak jmenuje - ostatně i ona Taylorova koa je druhově akácie. Pořád to má k sobě asi blíž než všechny možné "mahagony".
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Pavel K píše:....ale vzhledově ty kytary podle mě vypadají chudě.
coz je super :)
kdo se ma porad divat na ty prezdobenosti.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Nejak mi usiel release tejto serie... to kedy!? :) Pekne su, dufam, ze aj spodne E-cka budu menej drncat... :) Nejak ma tam vsak iritujuje ta "abalonova" rozeta. Dowinam sa to nejak nehodi podla mna, ale samozrejme, je to vec vkusu. Odskusanie GA 888 CED si davam za povinnost v najblizsej dobe...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

gembec píše:inak vsimol som si, ze mi zacali drncat vrchne dve hrube struny (E, A) predtym to nebolo a nie su ani nejako opotrebovane. v com moze byt chyba? mam tam stale tie D´Adario EXP 16, nic som ani neprestavoval ani nenastavoval.
Už jsem to tu psal několikrát - podle mne mají Dowiny konstrukční vadu - u 7 z 10, které jsem zkoušel v různých obchodech, drnčelo tenké e... Takovou četnost nepovažuji za náhodu... Pokud se to teď objevilo i u jiných strun, není to dobrá vizitka... Mně přijdou Dowiny pěkné a většinou krásně znějící, ale ten problém s drnčením je pro mne důvodem pro to, že Dowinu již nikdy více (pokud to neodstraní ve výrobě)...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
gembec

Příspěvek od gembec »

hej to som cital, ze si to pisal ale mne to zacalo len tak 2,3 dni dozadu drncat. gitaru mam cca mesiac a ked som ju kupoval nedrncalo nic.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

hyenik píše:
Pavel K píše:....ale vzhledově ty kytary podle mě vypadají chudě.
coz je super :)
kdo se ma porad divat na ty prezdobenosti.
Ale ono se to právě tak nejmenuje. V rodu Acacia je skoro tisíc druhů a jenom jeden má druhové jméno Koa. Třeba v Austrálii a na Novém Zélandu používají k výrobě kytar akácie (Acacia melanoxylon, ), ale říkají jim blackwood. Zkoušel jsem hledat, kdo vyrábí kytary z Acacia Formosa, a jediná značka, kterou jsem našel je Dowina :-)
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nero píše:
pbla4024 píše: To ale není koa (Acacia Koa), ale formozská akácie (Acacia Confusa).
Takže "koa formosa" není koa? Vím, že to není stejná koa jako používá třeba Taylor, ale koa to asi pořád je, když se to tak jmenuje - ostatně i ona Taylorova koa je druhově akácie. Pořád to má k sobě asi blíž než všechny možné "mahagony".
"Formosa koa" je botanicky Acacia confusa. Takže to koa skutečně spíš není.

EDIT: Sorry teď vidím, že už tu padlo :(
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Pavel K píše:A co se týče tý vícekusový patky mají i další série viz D555
Ted mi spad' kamen ze srdce, uz jsem sem chtel napsat, ze se vsadim o sezrani vlastni ponozky, ze ta patka z vic kusu neni. S tim se setkavam poprve.

Mimochodem nechapu, co nekdo muze mit proti takovemu obycejnemu "chudemu" designu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jenom me zajimala ta "vyrobni vada" Dowin, ktera je tady zminovana tak casto, az uz se z toho staval fórový folklór..... tak jsem to přeposlal do Dowiny a tady je reakce:

Neregistrujeme ziadne problemy s drnciacou E-strunov, natoz s vyrobnou vadou. Vsetky gitary idu z bratislavskej a nasej trancianskej dielne slusne nastavene a nikdy som sa s tymto nestretol.
Skor som sa stretol s nazorom, ze pokial je v predajni/sklade nizka vlhkost, tak sa krky pokrivuju, ale to plati pre vsetky akusticke gitary.
My pouzivame zvlhcovacie stroje aj na dielni aj na predajni, kde mame idealnych 55% vlhkost. Je mozne ze tie gitary niekto skusal v konkretnom jednom obchode, kde mali nizku vlhkost a krky bolo potom treba este dostelovat. Musel by som dane gitary vidiet a vedel by som kde je problem. Vyrobny problem som nezaznamenal ziadny. A to tu mame aj teraz okolo 200 Dowina akustik.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

hyenik píše:jenom me zajimala ta "vyrobni vada" Dowin, ktera je tady zminovana tak casto, az uz se z toho staval fórový folklór..... tak jsem to přeposlal do Dowiny a tady je reakce:
Folklor??? Ty kytary jsem měl v ruce, bylo to v různých prodejnách a v jednom případě to byla i kytara prodávaná předchozím majitelem... Že výrobce napíše, že jejich kytary jsou bezvadné, je pochopitelné... Podle mne nejsou, ale to nechť si každý zváží a vyzkouší sám...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

stejny folklor jako jazzmanovy nikdy neladící seagully ;)

ale neni to nic proti tve osobe, tys proste nasel par dowin s drncicim eckem, ja sem jich mel v ruce asi 20 a nikdy jsem na to nenarazil.
To vyjadreni je tu proto aby zaznely oba nazory a nestala se z toho internetová fáma (jako uz mnohokrat).
...EDGE...

Ja na takovou vadnou s prejdakem narazil v Music City.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

rocky77 píše:
hyenik píše:jenom me zajimala ta "vyrobni vada" Dowin, ktera je tady zminovana tak casto, az uz se z toho staval fórový folklór..... tak jsem to přeposlal do Dowiny a tady je reakce:
Folklor??? Ty kytary jsem měl v ruce, bylo to v různých prodejnách a v jednom případě to byla i kytara prodávaná předchozím majitelem... Že výrobce napíše, že jejich kytary jsou bezvadné, je pochopitelné... Podle mne nejsou, ale to nechť si každý zváží a vyzkouší sám...
A není ta údajná "výrobní vada" prostě jen otázkou seřízení kytary? Skoro určitě je.
...EDGE...

Ne tak docela, musel bys mit hodne vysoky dohmat, aby ti struna nedrncela.
gembec

Příspěvek od gembec »

obrusit prazce? inak u mna to drncanie tusim prestalo, odkedy som vymenil dadaria na elixiry (orekm tlsteho E, ktore mi prasklo, takze to je furt dadario).
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

Zvýšit ořech?
...EDGE...

Urcite by to pomohlo. Zvysit orech, obrousit prazce, ale proc do haje bych takove veci mel na z brusu nove kytare delat? Nerikam, ze trvam na dokonalem serizeni uz z vyroby, ale proc bych mel kupovat novou kytaru za 10.000 a hned na ni delat takovehle zmeny. Prece chci kytaru, ktera mi vyhovuje pokud mozno se vsim vsudy.
gembec

Příspěvek od gembec »

ja to vidim takto, dowina neni ziadny highend vyrobca gitar. ale ked sa zadari moze mat clovek nadpriemerny nastroj, ale treba vyberat.
...EDGE...

Je spousta vyrobcu kytar na stejne cenove urovni, co maji ocividne lepsi kontrolu vystupu.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

...EDGE... píše:Je spousta vyrobcu kytar na stejne cenove urovni, co maji ocividne lepsi kontrolu vystupu.
Co přestat vykřikovat "výrobní vada" a zkusit uvažovat, proč struna drnčí? Seřídit stejně potřebuje každá kytara a to opakovaně. A klidně může stát padesát tisíc. Výrobce nemůže telepaticky uhádnout teplotu, vlhkost, oblíbené struny a styl hry. A kytara převážená přes půl světa stejně potřebuju seřízení u prodejce.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“