DigiTech GSP1101

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
klobasnik

Re: DigiTech GSP1101 + všechny rackové DigiTechy

Příspěvek od klobasnik »

Děkuji.
Jsou impulsy nějakým způsobem "vykastrované", anebo jsou v plné síle jako při navěšení na šavli v DAW?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

"vykastrované" :?: :?: :?:
Nerozumím otázce.
Nejjednoduší vysvětlení pro laika je asi takové : impuls IrCab je v porovnání něco jako když chceš přidat hall ke svému zvuku, ale bez dozvuku, a z hodně silným pláštěm zvuku daného aparátu.
Při instalaci je třeba dbát na sílu dB při ukládání - to rozhoduje, také se dá nahrát pouze L, nebo R , což má také vliv na výsledný zvuk hlavně ve stereu.
Pak je tu poslední kombinace, kterou jsem dost často využíval, a to je 50% / 50% . 1/4" do PowerAmp a XLR ( s nastaveným impulsem externího, nebo interního ampu rovnou do mixu, pak výsledný zvuk z PA se může stát opravdu závislým :mrgreen:
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

feki píše:"vykastrované" :?: :?: :?:
Nerozumím otázce.
Nejjednoduší vysvětlení pro laika je asi takové : impuls IrCab je v porovnání něco jako když chceš přidat hall ke svému zvuku, ale bez dozvuku, a z hodně silným pláštěm zvuku daného aparátu.
Při instalaci je třeba dbát na sílu dB při ukládání - to rozhoduje, také se dá nahrát pouze L, nebo R , což má také vliv na výsledný zvuk hlavně ve stereu.
Pak je tu poslední kombinace, kterou jsem dost často využíval, a to je 50% / 50% . 1/4" do PowerAmp a XLR ( s nastaveným impulsem externího, nebo interního ampu rovnou do mixu, pak výsledný zvuk z PA se může stát opravdu závislým :mrgreen:
Myslím že impulsům do jisté míry rozumím.
Jde mi o tohle:
hyenik píše:
dayslypper píše:
hyenik píše:Anebo tedy IR, ale tam jsou zatim reseni jenom hodne draha nebo komplikovana (pro live).
Vlastní IR (*.wav) můžeš nahrávat třeba do DigiTechu GSP1101 pomocí cabinet downloaderu.
Jo, ale mam pocit ze jsou brutalne orezane, takze to neni zadna slava. (jenom tak bezdecne si to vybavuju ze uz sem to nekde cetl, a nezapamatoval si to jako dobre levne reseni)
To me znejistělo.
Jak to myslíš se závislým výsledným zvukem z PA? Jako že se na něm můžeš stát závislým?
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

JJ, závislý, a velice nakažlivý zvuk v dobrém slova sm. :-)
hyenik píše: ......... = ano, je to drahé, ale jako HW zařízení jako je již zmiň. axe-X , V-machine a moc jich zatím neni. Ta druhá část je SW, V mém blogu mám více info o Live použití VST v podstatě free, které používám na veškeré cvičení a už i live hraní, s tím, že potřebuješ zase kvalitní HW, včetně controllerů na ovládání, což už dnes počítám většina kytaristů má.
Když se vrátíme k těm impulsům, tvořil jsem své, ale pokud nemáš perfektní prostředí ( místnost + frekvenční pasti ) profi vybavení atd., kvalitní výsledek lze těžko získat. Proto jsem se do dalších nepouštěl, ( možná později ve studiu natahnu nějaké vzorky ) postahoval a vybíral z hotových, nakonec po měsíčním zkoumání jsem z tisíce vybral 10 ks, které jsem asi desetkrát přehrával do GSP s různým nastavením, takže hlavně čas a trpělivost.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
support

Příspěvek od support »

Pozdravujem, chcem Vas niekoho poprosit o radu.
GPS1101 som kupil od ruky aj s MIDI ovladacom. Dovod bol ten, ze mam rozsiahly pedalboard a nosim ho iba na live vystupenia. GSP som povodne chcel pouzivat iba na domace hranie cez sluchadla, resp. do skusobne, ale cim dlhsie ho mam, tym viac sa mi paci.
Nemam v umysle spekulovat a hladat najlepsie zapojenie a nastavenie, preto potrebujem par overenych typov ako GSP co najefektivnejsie zapojit do mojho lampoveho Carvinu. Mam dilemu, lebo niektore skreslene zvuky zalozene na modelovani by som chcel vediet pouzit aj na Carvine. Niekedy sa mi hodi skor spinavy kanal na Carvine a tu by som ptreboval z GSP dostat iba nejake modulacie, resp. delay, reverb.

Budem Vam vdacny za kazdy nazor.

Za najlepsi typ poslem flasu Balantinky.

Typy budem vyhodnocovat on line povedzme do konca januara.
:D
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Možná ti pomůže moje schema, V GSP je to global zapojení Tuner / SetupWizard , podržíš asi 3sec. a zmáčkneš select. Nastavení je 6/7.
Tohle nastavení je External preamp - vyřadí interní preamp a vsadí externí místo něj, pokud chceš na nějakém presetu interní, změníš nastavení Internal/External přímo v presetu .
support

Příspěvek od support »

Vdaka, skusim to dnes takto zapojit. Este som trochu slaby co sa tyka GSP, ale hadam to budem vediet podla tohoto navodu urobit.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Zřejmě feki vyhrál flašku. :lol:
support

Příspěvek od support »

Zrejme, zatial je jediny kandidat. Mozno skratim deathline do konca februara.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Obrázek

Snažil jsem se tam dát vše, včetně nejdůležitějších odkazů http://feki99.wix.com/feki#!__guitar-gear
support

Příspěvek od support »

Po dlhsom case pozdravujem vsetkych a prajem PF2013. Priebezne vysledky sutaze o flasu Balantinky zatial
neohrozene vedie feki.
Otazka do plena.
Stretol sa niekto s tym, ze po zapnuti asi tak 3 minuty pocut v sluchadlovom vystupe neprijemne praskanie?
V linkovom vystupe je to OK.
support píše:Po dlhsom case pozdravujem vsetkych a prajem PF2013. Priebezne vysledky sutaze o flasu Balantinky zatial
neohrozene vedie feki.
Otazka do plena.
Stretol sa niekto s tym, ze po zapnuti asi tak 3 minuty pocut v sluchadlovom vystupe neprijemne praskanie?
V linkovom vystupe je to OK.
Zle som sa vyjadril-praskanie sa objavi po zapnuti a cca do 3 minut prestane.

Este jedno upresnenie,
samozrejme koniec januara je platny termin uzavretia sutaze.

:shock:
Naposledy upravil(a) MilanT dne 1.04.2013 10:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných během pár minut. Přístě prosím použij funkci UPRAVIT.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Dělá to mně - někdy o dost dýl, ale zatím jsem se nedostal k pokusu o opravu.

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=54518
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Četl jsem bastlírnu, už tam nechodím, samej chytrák kerej ti poradí akorát to že když tomu nerozumíš tak se do toho neser, super forum.
Díval jsem se akorát do schema, je to odkloněno před XLR . Rozhodně tomu také nerozumím, ale alespoň základ vylučovací metody :
- vyčistit kontakty výstupů ( usb/xlr a včetně sluch. jacku) , (i vlas dokáže divy )
- odpojit všechny výstupy a setupu deaktivovat OUT pro USB a XLR
- vyzkoušet varianty s přepnutím země na zadním panelu/ manuál - 9 Ground

Pokud stále prská, já bych to asi řešil servisem, protože el. tolik nerozumím, ale je to na tobě.
Nejhorší je když v zimě po koncertě se ještě teplej rack zavře a naloží do zmrzlého auta. Doma rozbalíš v teple a začne se rosit. To se děje i uvnitř na desce. Proto jsem vždy po naložení přikrýval dekama a doma hned zas otevřel .
Více ti neporadím, mě se to neděje, přesto že jsem ho pořídil jako jeden z prvních.
support

Příspěvek od support »

10 dní do konca súťaže...
Nejaký konrétny námet pokiaľ ide o nastavenie GSP s Carvinom 212. :?:
support

Příspěvek od support »

Feki je vitaz

Ocenujem prehlad

Odkaz pre Fekiho - emailom som poslal kontakt.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Ad můj problém s prskáním sluchátkového výstupu. Koukám, že u Harmana s tím má asi problém víc produktů:

feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

To patřilo 1101 :-)
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Chlapi,mimochodem,jak jsou ty starsi masiny na tom se servisem?Kdyz jsem mel hlavu,tak jsem vedel ze Vladyka se s tim poradi,a je tu i spousta dalsich,ale tohle ma v sobe krome lamp hafo dalsiho sajrajtu,tak kdyby to najednou stavkovalo,exjstuje tu nekdo kdo by si s tim poradil? :)
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

Zdravím, tak mám další dotaz ohledně GSP1101.
Ten preamp má midi vývod pouze na pětikolík, tím pádem neumí phantomem napájet midiovladač (v mém případě Rocktron Midi Raider).
Dá se to nějak vyřešit, třeba nějakou externí krabičkou, která by byla napájena v racku a vývod by byl na 7-pin?
Díky
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Ani na 5pin neni zapojeno v GSP vše, rocktron prodává 5 to 7 pin a adaptér si můžeš dát do racku. ( http://www.rocktron.com/products/access ... le5to7pin/ )
Já si dal pěkně tlustej napájecí kabel k FCB, a k němu připnul ten midikablík, teď si ty hovada na tom můžou dupat jak chtěj, už mi nebavilo kupovat nové kabely :_)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“