Line6 M5 / M9 / M13

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Line6 M9 / M13

Příspěvek od Abu »

vaty píše:Ja ma pravě VHT special 6 Ultra a netuším, jak kam bych zapojil ( přes co) MP3 do lampy.
Mp3 prehravac pres malej kytarovej lampac a kytarovou bednu bude hrat hnusne, je to slepa ulicka.
Hraju výhradně na šrot.
vaty

Příspěvek od vaty »

To jo, ale kam ho zapojim, Do smyčky..? Do jakeho vstupu? http://kytary.cz/vht-special-6-ultra/HN114949/
Wasburn winpro ftr - Washburn WD7SCE ATBM - Steffy-line sl-w410 - Boss RC-300 loop Station - zoom G3 - VHT Special 6 ultra - Yamaha PSR E423
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Predevsim do nejakeho jineho zesilovace a jine bedny!
Ale uz jsme OT, s Line6 tohle nema nic spolecneho.
Hraju výhradně na šrot.
vaty

Příspěvek od vaty »

Sorry jsem asi lama
Wasburn winpro ftr - Washburn WD7SCE ATBM - Steffy-line sl-w410 - Boss RC-300 loop Station - zoom G3 - VHT Special 6 ultra - Yamaha PSR E423
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

vaty píše:Sorry jsem asi lama
tu mp3 si musíš pustit prostě jinak než přes kombo :) prostě přes repráčky k pc třeba nebo z kazeťáku, to je šumák :) a k tomu si budeš hrát normálně přes aparát.
rvát do kytarového komba mp3 je nesmysl z principu (až na vyjimky, jako jsou malá cvičící komba která sami mají aux vstup a výstup na sluchátka)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
vaty

Příspěvek od vaty »

Ok, diky. Vim ze na co se zeptam sem uz nepatri ale slo by to pres toto? http://kytary.cz/line-6-jm-4-looper/HN102578/ a teď jeste blbejsi otazka : neco podobneho nema M13 nebo M9..? :| :?
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to je looper. M13 má v sobě také 28sec looper.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Porad myslim na M5, skoda ze ta asi nema looper... To by mi znacen usnadnilo rozhodovani, i tak to asi vemu.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

subroofer píše:Porad myslim na M5, skoda ze ta asi nema looper... To by mi znacen usnadnilo rozhodovani, i tak to asi vemu.

pokuď vím tak M9 looper má. Chce to se podívat na www.line6.com a najít si konkrétní product, jistě to tam bude napsáno co vše obsahuje, neobsahuje, umí neumí ;)
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Já sem asle zminoval M5, ne M9 :)
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

subroofer píše:Já sem asle zminoval M5, ne M9 :)

:lol: nojo sorry, to je samé M už mi z toho de hlava kolem. Tož platí jak jsem psal, mrkni na web výrobce, na věci které si můžeš během pár sekund dohledat sám je zbytečný čekat odpovědi tady :)
Jinak m5 je holt maličký pedál, který se dá převlíkat do jiných pedálů (s nadsázkou) takže bych od něj looper nečekal
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak jsem prave dokoncil tritydeni recording mission M5 (diky za pujceni silvere ;))
http://hyenik.rajce.idnes.cz/nastenka/# ... deshow.jpg
splnilo to v zasade to, co jsem ocekaval, je to paradni hracka na zvukove prizdobeni.
prijemne prekvapila intuitivnost a jednoduchost prirazeni expression pedalu libovolnemu mnozstvi parametru efektu (tam ma Zoom jeste co dohanet).
Jinak modulace, filtry, delay, reverby jsou spickove a muze si tam vybrat opravdu kazdy silenec
zkresleni jsou ..... pouzitelne :) Je to plossi, ne tak prirozene ale da se s tim zit a taky pochybuju ze si nekdo tento efekt kvuli zkresleni porizuje.

PS pro moderatory: Nazev tematu by se mohl rozsirit o M5
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Příspěvek od Latam »

Zdar, porovnával někdo M9/13 s řadou HD? U HD mě láká především možnost vrstvit libovolné množství pedálů, což je u M řady dost limitované. Uvítám postřehy ohledně rozdílnosti v ovládání, kvalitě zvuků atd.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jak jsou na tom u M13 prepinace? dost se ted rozmyslim ze do ni pujdu, nicmene par lidi co s ni hraji hodne (nekolik koncertu do tydne) me trochu odradovalo s tim, ze zivotnost prepinacu neni nic moc a ze krade zvuk (kradeni zvuku jsem nejak nepostrehl, desi me ty prepinace).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

u predchozi rady si rada lidi stezovala na poruchovost prepinacu u predchozich barevnych modeleru
...tak vyjeli s radou M, stejne prepinace pouzili na HD, takze by mely byt ok (me prijdou kvalitni, ale nehraju a ani nebudu hrat x koncertu mesicne :)
jestli si dobre pamatuju tak u M jdou nastavit tri druhy bypassu (vcetne true), takze okradeni netopyri by si misto kaleni vody meli spis prostudovat navod ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No jenomže ono to zase nemá tolik hw relé, takže je potřeba pro funkci true bypassu dodržet několik podmínek, jedna z nich je "All 4 FX Units are in a bypass state", protože teprve pak se může zapnout relé, které vypne ze signálové cesty celou M13. Pokud bude někdo používat alespoň jeden efekt, je true bypass nemožný - což je samozřejmě Hyenikovi jasný, ale jen tak pro úplnost.
Pocit, že to žere signál může být způsoben i tím, že to je prostě digitál na z dnešního pohledu nižší vzorkovací frekvenci 44.1kHz. Tím je daná velikost bufferů a i latence celého efektu. Prostě u digitálu z principu musí být nějaká latence, tady taky bude tak okolo 2ms, takže přeci jen pro puritány je to lehce jiné, než analog zkreslovadlo, které ho má v podstatě neměřitelný (prostě analog). Feeling by se o něco zlepšil posunem třeba na 96 kHz, ale to je zatím mimo realitu podobných produktů...
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Me ten zvuk prijde fakt v klidu, dokonce jsem na to i nahraval a z nahravek to snad precijen poznam vic nez na podiu v zaplivanym klubu ;) nehlede na prime srovnani napr s mou oblibenou EHX electric mistress, kde M13 obstala velmi dobre (vpodstate 90% zvuku mistress, ovsem bez otravnych problemu originalu). Jen me desi ty prepinace. Planuju nakup bazaroveho kusu a desim se predstavy, ze za cvrt roku je vydupu a oprava bude slozita.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Tak si to upravit na spolehlivý switche :-) Tyhle do tišťáku budou kvalitou stejný, jako u Behringera a dalších, prostě tohle zlobilo už u DL4, takže si to řada lidí předelávala... Jak na to je u DL4 ukázáno v tomhle videu, M13 bude horší, přeci jenom je to dost spínačů a blbě se to tam bude propojovat, ale určitě to taky půjde...
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no ve vysledku bude asi nejlepsi rovnou s M13 koupit externi midi kontroler jak mam v planu (ty prepinace jsou pro me moc blizko u sebe) :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Už nějaký čas pokukuju po těchto krabicích, nikdy jsem nebyl příznivcem řešení typu "vše v jednom", ale jelikož chci využívat pouze modulačí efekty, a to jen velmi sporadicky, tak se mi nechce kupovat milion krabic, které jsou navíc docela drahé.

Jde mi o to, jestli tyto Line 6 uspokojí moje potřeby po zvucích typu Boss Digital Dimension DC-2, Boss Phaser PH-1, Boss DD-2, shimmer zvuk U2, nějaké slušné tremolo atd. Nové krabičky od Bosse nemám rád, měl jsem několikrát vedle sebe starou DD-2 s velkým čipem (nebo taky DSD-2, DSD-3, DD-2) a při srovnání s novou DD-3 nebo DD-6 jsem měl chuť ty nové kousky vyhodit z okna, to samé s chorusem, phaserem. Bylo to prostě takové neživé, studené, nemastné, neslané. Trochu se bojím toho, že tyhle Line 6 budou znít tak trochu jako "nový Boss" - nebo se bojím zbytečně?

Pokud má někdo zkušenosti s DC-2 od Bosse - umí vůbec Line 6 něco podobného?

Pak mě zajímá to, jestli to má dobře nastavitelný a v reálu dobře použitelný true-bypass, protože bez toho nemůžu fungovat.

Mají tyto pedály i něco jako smyčku pro další efekty - zajímá mě možnost použít moje neTB pedály ve smyčce tohoto pedálu - je mi jasné, že pak budu muset fungovat alespoň v případě toho pedálu ve smyčce s bufferem z Line 6 - půjde pak nějak rozumně přepínat mezi bankama tak, abych měl možnost zapnout / vypnout třeba nějaké echo (tedy přechod mezi režimem TB a efektem line 6) a pak dalším cuplem zapnout nějaký režim, ve kterém mě pojede pedál ve smyčce a Line 6 do toho krom bufferu nic jiného nebude strkat (tedy přechod mezi TB a pedálem ve smyčce bez jakýchkoli úprav zvuku, tedy vyjma toho bufferu, ze strany LIne 6?

Díky za všechny postřehy! :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“