Kde si nechat postavit aparát?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Re: Kde si nechat postavit aparát?

Příspěvek od qwer »

No očividně to není kopie 2061, ani kopie 1974 to není...

Ať už to hraje jakkoli, tak je to pořád domácí stavbička, no name... osobně bych za to nedal víc než polovinu té požadované částky ikdyby to hrálo sebelíp a to z toho důvodu, že tyhle věci jsou naprosto neprodejné, pokud se ti ten zvuk časem omrzí, tak se toho budeš opravdu těžko zbavovat. Opravdu se nenavážím do toho stavitele, ani do tohohle výrobku, nerozumím součástkám a nebudu tady dělat nějakého kontrolora kvality, jen vycházím z toho, že originál kombo 1974x není problém na bazaru sehnat za cca 25t., originál 2061x za 20t., za stejné prachy je vždy prodáš, když koupíš za 20t. tuhle "stavbu", tak ji pak prodáš možná tak za třetinu pokud tě přestane bavit.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Teslácký stereo poťáky z osmdesátých let (proboha proč stereo? to doma nenašel nic jinýho a v obchodě to bylo drahý?), hezkej kondík jako C1 na korekcích z šedesátých let (asi ze starý cz televize), jinak kondíky styroflexy tesla, standardní levný kondíky na filtraci na napájení, nesprávně provedené žhavicí přívody, trafa dělané doma, ale u 20W mi přijde, že průřez pro výstupák je moc velký a nebude to to pravé.
18W schéma je normální populární reinkarnací Plexi upravenýho na EL-84, to se staví často.
Pokud si to někdo postaví pro sebe - proč ne. Hrát to nějak bude, nejlepší to sice nebude, ale něco to uhraje. Ale za 20 litrů ani náhodou. O výměně za anglána bych ani na chvíli neuvažoval.
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

podle mě nic, co by se nedalo postavit za nějakých 6-7 tisíc (a i to je možná moc), 20 je podle mě opravdu moc, ale hrát jsem to neslyšel, takže to nechci nějak posuzovat nebo odsuzovat
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Stanley06 píše:podle mě nic, co by se nedalo postavit za nějakých 6-7 tisíc (a i to je možná moc), 20 je podle mě opravdu moc, ale hrát jsem to neslyšel, takže to nechci nějak posuzovat nebo odsuzovat
souhlas - ta bedýnka sice vypadá hezky ale vevnitř neodborně dělaný a většina součástek jsou takovej typyckej výprodejovej bordel...
ten výstupák pokud mě oko neklame bude asi indel z gesu :lol:
20t je za to fakt vtipný - když nepočítam tu krabici tak mi výdaje vychází někde kolem 5t - a to ty součástky možná někde sehnal levně právě za výprodejové ceny...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Na trhu je spousta levných a dobrých aparátů. Dneska je výběr bazarových věcí jak nikdy: u nás, Německo, ebay. Nchápu proč si nechat stavět takový drahý levný aparát.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Tandemové poťáky mě také rozesmály. Řekl bych výprodej z Tipy, tam byly za pakatel, ale jinak TP280 jsou výborné poty, ve srovnání s drekem z GES či GM. Je to docela hezký bastl domácí, zase nijak strašná prasárna. Ovšem síťák je evidentně motaný doma na koleně a výstupák připomíná polský Indell. 20 000,- je velmi odvážná cena. Před týdnem mě kamarád oslovil s žádostí něčeho podobného, tak jsem k tomu sedl a s náklady na nákup komponentů jsem se dostal na cca 5500,- a šasí včetně gravírovaného štítku na ovladací panel si udělá sám. Bude to cca 25W s mými oblíbenci 6P3S v konci a usměrňovat se bude GZ34. Se vším všudy se to musí vejít do 10 000,-Kč.
gondis
Bandzone: Feel the Fire, Vodopaad, Nekrolog

Příspěvek od gondis »

20 je móc fakt tak 5-6tis. Jen mi nejde do hlavy, proč si nedal větší práci i s drátama, to je tam jak trn v oku..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Že by "Je to pořád daleko hezčí než Fídek, tak to musí stačit"? :D Mimochodem jak se dělají tyhle marshallovité panely? Dá se někde sehnat zlaté plexi?
gondis
Bandzone: Feel the Fire, Vodopaad, Nekrolog

Příspěvek od gondis »

woro90-1 píše:Že by "Je to pořád daleko hezčí než Fídek, tak to musí stačit"? :D Mimochodem jak se dělají tyhle marshallovité panely? Dá se někde sehnat zlaté plexi?
http://www.schematicheaven.com/marshall.htm
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“