Rada při výběru zvukové karty

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Paris
Rádce

Re: Rada při výběru zvukové karty

Příspěvek od Paris »

FLAMING.RECORDS píše:Ahoj lidi, mám v plánu pořídit M-audio c400, vymluví mi to někdo za lepší variantu? Cena do 6tis. Nemám fireware na notebooku :-( Tak to musí být USB :-) I když jsem prakticky rozhodnutý, tak mě zajimá váš názor na tento model, který je poměrně nový tuším od roku 2011. Předem díky za odpovědi.
Jestli ti vyhovuje pocet vstupu a soucasne zaznamenavanych stop, tak proc ne...
Jinak je par tipu i tady v predchozich prispevcich.
muf

Příspěvek od muf »

Zrovna jdu psát mail Ježíškovi a chci si mu napsat o zvukovku Scarlett 2i2 http://kytary.cz/focusrite-scarlett-2i2/HN122113/ Akorát mi trošku vrtá hlavou, že nemá MIDI, narozdíl od třeba Saffire 6 http://kytary.cz/focusrite-saffire-6-usb/HN116751/ Rozdíl v ceně (cca 500 Kč) mě netrápí, Scarlett se mi prostě víc líbí (nesmějte se mi, já jsem si podle barvy kupoval i auto) a je menší.

Přiznám se, že nevím, k čemu bych MIDI na zvukovce mohl využít, takže se ptám na nějaké typické/nejčastější využití MIDI na zvukovce. Mám to samozřejmě na hraní si na doma, klávesy + notebook + Ableton, hlavně MIDI stopy.

Nechci teda nikoho honit, ale odpověď potřebuju do středy, aby to Ježíšek v pohodě stihl. Navíc trial verze Abletonu mi končí přesně na Štědrý den a to bych si pak o dovolené neměl s čím hrát (u obou zmíněných zvukovek je Ableton Lite) :D
Make Synthpop Great Again :twisted:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Midi by me (osobne) vubec netrapilo, prevodnik se da dokoupit zvlast. A jestli stejne zatim nevis k cemu bys ho mel, tak uz vubec. Krome toho ma dneska vetsina klaves USB, takze bych to resil az pak.

Ale z tech dvou karet bych dal stejne asi prednost ty se ctyrma vystupama...
muf

Příspěvek od muf »

Díky, Paride. Zachovám se přesně jako ten král, co si vybíral manželku ze 3 princezen: první byla krásná, druhá chytrá, třetí bohatá. Vybral si tu s největším poprsím. Takže já jdu do té červené zvukovky :oops:
FLAMING.RECORDS

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Ještě bych se chtěl zeptat na jednu věc, díval jsem se ještě na stejný model té c400 a to na c600 a chci říct, že ty vstupy bych tam potřeboval a využil je, ale teď příjde dotaz, kolik z těch uvedených vstupů půjde nahrávat samostatně a kolik se mi jich sloučí, moc se v tom zatím ještě nevyznám. Bylo by super, kdyby se mi, alespoň 4 vstupy nahrávaly zvlášť, tak kdyby se mi na to někdo podíval, myslím, že pro znalce není problém se podívat co to má za parametry a napsat mi tu na tohle odpověď i kdyby to bylo ukryto v manuálu :-) !!
Mimochodem, jsem ho četl, ale opravdu tomu ještě moc nerozumím.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Imho 4 dovnitr a 6 ven ... podle zbezneho zhlednuti. Plus jeste SPDIF, ale ten se neda pocitat asi ...
FLAMING.RECORDS

dik moc, ale ze dovnitr ven :) to je hezky, ale nejak mi to nevyresilo problem. 4 stopy pujdou dovnitr kazda do jedne stopy a zvlast? Nebo se vsechny 4 stopy slouci do jedne vysledne v dawu? :-) Dik, snad jsem to ted podal, presneji.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

4 zvlast.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

FLAMING.RECORDS píše:dik moc, ale ze dovnitr ven :) to je hezky, ale nejak mi to nevyresilo problem. 4 stopy pujdou dovnitr kazda do jedne stopy a zvlast? Nebo se vsechny 4 stopy slouci do jedne vysledne v dawu? :-) Dik, snad jsem to ted podal, presneji.
4 vstupy můžeš nahrávat zvlášť
edit: mam latency :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Na Parise je třeba mít buffer aspoň 128 a míň, jinak to takhle s tebou dopadne vždycky :-D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
FLAMING.RECORDS

Latency jako s tou zvukovkou? Neni problem :D Tak usmazim procesor :D :D A dik za odpovedi.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

FLAMING.RECORDS píše:Latency jako s tou zvukovkou? Neni problem :D Tak usmazim procesor :D :D A dik za odpovedi.
jako že mě předběhl Paris s odpovědí ;)

Pavlii :lol:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
FLAMING.RECORDS

Vy jste mi sprimari :D
muf

Příspěvek od muf »

Jo to jsou. A ještě ho špatně skloňujou. Myslím Parida :-D
Sorry za OT. Ale fakt je, že záleží na tom, jestli je to Paris, princ z Tróje, nebo Thomas Paris, poručík Hvězdné flotily.
FLAMING.RECORDS

Tak už je C600 u mě doma na stole a první dojem opravdu nezklamal. Co se týče zvuku, tak mě a myslím každému do začátku hodně velký luxus. S latencí nemám absolutně žádný problém, DSP je v tomhle prostě bomba, líbí se mi to :-) !! Vřele doporučuji každému, který nad ní váhá. Opravdu si ji nemůžu vy nachválit, hned jak ji trochu zaškolím, pošlu ukázku skladby.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

FLAMING.RECORDS píše: DSP je v tomhle prostě bomba
Ano, pro zpevaka (nejen, ale asi hlavne) to je myslim docela vyuzitelny. Tesim se na ty ukazky (doufam, ze bude i zpev). :)

Muf: Ano, krestni je Thomas (ale nakonec je to fuk, je to jen prezdivka, na sklonovani s*r* pes) ;)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-D legrace je, že USB rozhranní (audio) vůbec nemá M-audio na webu - nechápu, kam se ztratila......

K tomu on-board DSP - aneb jak pořád píšu: "kdo jednou zkusí, nechce již jinak" :-D Ať ti slouží!

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pavlii píše: USB rozhranní (audio) vůbec nemá M-audio na webu - nechápu, kam se ztratila......
Ted se to bude jmenovat AVID.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha - jenom divize pro USB věci nebo postupně komplet?

P.

EDIT: Aha, už jsem si to projel - Fast track family..... 8) na webu AVID.

FLAMING.RECORDS

Žádný strach nahrávky budou :-) Zpěv i kytary, bicí a prostě vše co mi to požere, rád si hraju s houslema a pod. Takže trochu toho orchestru v hudbě taky bude ;-) Jen škoda, že nemám bicí jako takové, že to musím hnát přes VST instrumenty. Jo DSP super na zpěv, ale vrtá mi hlavou jedna věc. Nikdy mi zpěv nezní nahraný tak jak ho slyším, myslím intonačně. Mám s tím krapet problém, nevím, ale asi to bude sluchem, přitom, když třeba ladím kytaru tak ji naladím úplně přesně podle sluchu a ještě větší blbost je, že když jsem nahrával přes sh*t mikrofon na notebooku tak to co jsem slyšel ve sluchátkách vylezlo i ze stopy po spuštění (bavím se teď o intonaci) Nevím co s tím, jestli je problém v mé technice nahrávání nebo jestli si špatně nastavuji odposlech, poraďte prosím :-) Budu moc vděčný.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“