KHDK (Salvation Mods FX)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
MAŤoMATIC
Kontaktovat uživatele:

Re: Salvation Mods FX

Příspěvek od MAŤoMATIC »

qwer píše:Nevychazi ten boost no2 z cochraneho tima? Jen se ptam, nechci prudit. (Kdyz uz to okopiroval ten chytrak z lovepedalu, proc by nemohl i nekdo dalsi, stejne je snad 90% krabicek kopirka...)
Co vím, tak No.1 i No.2 jsou Tonyho originální zapojení. Snažil se vytvořit opravdu něco vlastního a nekopírovat.
krasty

Příspěvek od krasty »

qwer píše:Nevychazi ten boost no2 z cochraneho tima? Jen se ptam, nechci prudit. (Kdyz uz to okopiroval ten chytrak z lovepedalu, proc by nemohl i nekdo dalsi, stejne je snad 90% krabicek kopirka...)

No.2 je MOSFET, s Timem či Timmym nemá nic společného. Tondův původní návrh.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
krasty

Příspěvek od krasty »

Včera, tedy už předevčírem, jsem měl možnost si na tenhle Boost zahrát. Nakopával jsem s nim jak moduly, tak i svý škatule, co jsem měl u Tondy, a byl jsem moc spokojený! Opravdu povedený Boost a že jsem jich už pár měl :!:
Výborný ve spojení s driverem od KHDK - už vím, kam budu směřovat se svými úsporami :wink:

Maťo, zkusil jsem i Tvůj budoucí s úpravou a musím říct, že to byl dost dobrý nápad s "třetí polohou - mezistupněm". Zvuk přesně akorát. Budu jí chtít taky!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Díky za osvětu ohledně toho Boost No2.

KHDK boostery vypadají na můj vkus až moc obyčejně, Tonyho ToneWhell je naopak oku opravdu lahodící, super nápad!

Víte někdo, kolik stojí ToneWheel u nás (jestli se přepočítá 199 USD na kačky, nebo je pro ČR cena jiná...)? Bude se prodávat i někde v krámu, nebo je potřeba koupit přímo od Tonyho?

Má někdo srovnání s jinými mosfet krabicemi? Měl jsem něco málo doma a všechno fungovalo tak nějak obdobně... Některé brabice mi zrovna jako "nezabarvující" nepřišly (třeba Zwex Super Hard on - SHO). Možná trochu blbý dotaz, ale co je u tohohle jinak? Navíc jsem někde na netu našel něco o germaniovém boosteru (?) pro kytaristu z Gunsíků - jeho pedál vypadal taky jako ToneWheel. Jsem z toho trochu jelen :)

Díky :)
kunec

Příspěvek od kunec »

Bylo pár prototypů, které testovali různé osobnosti. Ty úplně první Radim Hladík a Honza Křížek. V obchodech se to imho prodávat nebude. Je ti ruční výroba.

Sent from my iPhone using Tapatalk
MAŤoMATIC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAŤoMATIC »

krasty píše:Maťo, zkusil jsem i Tvůj budoucí s úpravou a musím říct, že to byl dost dobrý nápad s "třetí polohou - mezistupněm". Zvuk přesně akorát. Budu jí chtít taky!
pro Krastyho: Původně jsem to chtěl dokonce na poťák ale pak jsem si to sám pro sebe radši zjednodušil na 3 polohy :) Ale moc bych se o tom nerozkecával aby to pak nechtěl každej a Tonyho z toho klepne, každej pedál ještě takhle upravovat :)
qwer píše:Víte někdo, kolik stojí ToneWheel u nás (jestli se přepočítá 199 USD na kačky, nebo je pro ČR cena jiná...)? Bude se prodávat i někde v krámu, nebo je potřeba koupit přímo od Tonyho?
pro Gwer: Tony něco zmiňoval, že možná pro ČR dá o fous nižší cenu. Ohledně prodeje někde v obchodech, tak jeden pedál je k vyzkoušení ve skateshopu Final v Českých Budějovicích. Ale jinak nákup přímo přes Salvation web (mailem na Tonyho). První várka pedálu mizí celkem rychle ale už se připravuje další :)
qwer píše:Má někdo srovnání s jinými mosfet krabicemi? Měl jsem něco málo doma a všechno fungovalo tak nějak obdobně... Některé brabice mi zrovna jako "nezabarvující" nepřišly (třeba Zwex Super Hard on - SHO). Možná trochu blbý dotaz, ale co je u tohohle jinak? Navíc jsem někde na netu našel něco o germaniovém boosteru (?) pro kytaristu z Gunsíků - jeho pedál vypadal taky jako ToneWheel. Jsem z toho trochu jelen :)
pro qwer: Co vím, tak toto by měl být opravdu zcela nazabarvující booster. Který krom barvy zvuku nemění ani dynamiku a pořád se ve spojení s aparatám chová jako lampová saturace. Byl jsem u toho, když Richard Fortus mluvil s Tonym o tomto pedálu (dostal jeden z prvních prototypů a nahrál s ním celou poslední desku The Dead Daisies) a říkal, že vyzkoušel snad všechny butikové overdrive a boost pedály na trhu a tento jim všem slušně nakopal "obvody" :D Je z něj upřimně nadšenej a doslova je to pro něj jeden z top booster pedálů na trhu. I díky jeho postřehům pak Tony pedál ještě v detailech vylepšil a teď už to snad ani lepší bejt nemůže.

Radim Hladík si ho pochvaloval právě pro tu vlastnost, že mu nemění charakter zvuku aparátu, což do té doby dělaly tak trochu všechny pedály boost co používal.

Osobně pedál používám už asi rok a jsem fakt nadšenej. Používám ho hlavně k nakopnutí už nakresleného aparátu a je to radost to mít pod rukama. Přesně ta dynamika kterou si to zachovává je úžasná. Jediné co mi občas překáželo, byl fakt, že boost zesílí všechny frekvence, tedy i ty, které třeba tolik zesílit nechceš (ostřejší výšky a basy). Ale toto Tony vyřešil taky a přidal na pedál pasivní Tone poťák, kterým ty výšky lze utlumit a malej přepínač, kterej zapojí podobný obvod jako Tubescreamer 808, tedy lehké nakopnutí středů a oříznutí basů. Takže asi tak :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Diky moc za reakci. No, nejspis si taky jeden kousek objednam. Ne, ze bych jej potreboval, ale proste asi neodolam. Navic rad podporim sikovne ceske ruce :) jeste jednou vsem diky.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Mam primy srovnani s MYR Microamp - oproti tomu min sumi, neprasi zvuk kytary a je to fakt prirozeny, skoro jak otocit gain vic na aparatu :) ja teda pouzivam dal MXR, protoze to specificky praseni se mi libi, nicmene sk8 boost je top

Sent from my iPhone using Tapatalk
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Hmm, vidím, že to má sběratelský potenciál. Když už je tu zima a lyžování, tak určitě i snowboardisté a lyžaři by si mohli přijít na své, ne? Když mi ho někdo zapůjčíte, tak ho porovnám s Launch Pad od Barbera. 8)
krasty

Příspěvek od krasty »

krasty

Příspěvek od krasty »

krasty

Příspěvek od krasty »

Nechal jsem si dodělat ještě jednu fičuru na TS9 a to přepínač Body (stejně jako na KHDK Ghoul). Přidává ke zvuku středy, ale v daleko širším pásmu. Používám tuhle upravenou TS9 (nejmíň komprimovaný mod) na nakopnutí klonu JMP a Splawnu QR, zvuk má dostatek basů (poťák Bass) a díky Body i široké střední pásmo narozdíl od standardní TS9. Zvuk je čitelnější, lépe proleze kapelou a i nahrávkou bez nutnosti zvedání hlasitosti. Naprostá spokojenost.

https://www.facebook.com/salvationmods/ ... =3&theater
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Naposledy upravil(a) hyenik dne 17.05.2016 8:41, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jj, čím víc ukázek jsem zhlédnul, tím víc mi to zní jako pěkně komplexní univerzální kreslítko.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

KHDK v "péči" B. Kingmana zní prostě skvěle. Taková videa hodně nakopnou potenciální zájemce, kupce.

Předváděčky od Bretta mám hodně rád, a leckdy mi sedí více než například Andy od PGS. Samozřejmě, dost záleží na tom co oba borci předvádějí, prezentují před kamerou.
krasty

Příspěvek od krasty »

Tak když máš rád Bretta (taky ho sleduji už dlooooouho), přikládám ještě dvě videa s KHDK No.1:

krasty

Příspěvek od krasty »

Honza Bobr Sládek
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/honzabobrsladek?at=info
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza Bobr Sládek »

Vivider mám dva roky a super. Zde text s mými zkušenostmi a ukázkami.

http://frontman.cz/vivider-od-salvation-mods
=====
Godin lgx sa
Fender strat
Godin multiac

Hot amps
Victory amps
krasty

Příspěvek od krasty »

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“