To čo si napísal je fajn, tak to aj budem robiť
Jolana Kolor - Hotovo
Re: Jolana Kolor - Hotovo
nezdá sa ti to, je to vybrúsené ešte len na hrubo, sú tam ešte aj pozostatky starej farby . . .
lenže ide mi práve o to, že čo namiesto tej nálepky? Tú by som tam nerád
Rozmýšľam nad intarziou z tmavej dyhy, ale neviem nájsť vhodný motív . . .
Já myslel něco jako tohle:
http://pinupsplus.com/index.php?main_pa ... x&cPath=46
Jestli chceš fakt zkusit intarzi, tak se tím aspoň inspiruj, podle mě by to na takovou kytaru sedlo, ale roštěnku bych si asi netroufal, aby místo Marilyn nevznikla baba Yaga.
Hvězda, srdce, hrací karty nebo kostky, kulečníková koule, nebo tak něco, sám se na tom podepiš, je to tvoje práce
Jestli chceš fakt zkusit intarzi, tak se tím aspoň inspiruj, podle mě by to na takovou kytaru sedlo, ale roštěnku bych si asi netroufal, aby místo Marilyn nevznikla baba Yaga.
Hvězda, srdce, hrací karty nebo kostky, kulečníková koule, nebo tak něco, sám se na tom podepiš, je to tvoje práce
Z ktorého roku tá diamantka je? Lepená, či skrutkovaná-pretože tie krky sú vždy iné. JleTcarver píše: ... telo z jolany alexandra s krkom z diamantky...
proč to kupovat, když se to dá postavit
diky, tieto rockabilly kočky mám rádBezmozek píše:Já myslel něco jako tohle:
teraz nemám zrovna moc času, ale neskôr si tu stranku prezriem lepšie a možno tam niečo inšpiratívne nájdem
Ako to myslíš, lepená či skrutkovaná? krky k telu boli na všetkých diamantkách skrutkované . . . tie nové, čo sa robili tuším od 2004 samozrejme nerátam, to už je niečo úplne iné.lathur píše:Z ktorého roku tá diamantka je? Lepená, či skrutkovaná-pretože tie krky sú vždy iné. JleTcarver píše: ... telo z jolany alexandra s krkom z diamantky...
Kúpil som dva samotné krky, takže neviem presne z ktorého roku sú, ale je to ten starší model
Tak som to mal na mysli, že staré v 80tych rokoch boly skrutkované a boly by aj pasovaly na čokoĺvek od Jolany, len by sa musely zablindovat a prevŕtat diery na skrutky a možno obrobit sedlo krka. A nové sú skôr Gibsony a tam sú krky lepené a majú iné rozmery. JleT
Bezmozkov nápad s hracími kockami sa mi pozdával, tak som ho hneď aj zrealizoval 
Rýchle jednoduché a účelné
Díky za inšpráciu 
Rýchle jednoduché a účelné
Dobře Ty
Možná bych přidal třetí, nebo něco aby nebyly přímo zrcadlově proti knobům, ale takhle taky bájo. Vezmi je před mořením bezvarvym lakem aby zůstaly světlý a nezanikly
Možná bych přidal třetí, nebo něco aby nebyly přímo zrcadlově proti knobům, ale takhle taky bájo. Vezmi je před mořením bezvarvym lakem aby zůstaly světlý a nezanikly
Diky
hej, nad tou treťou kockou som tiež rozmyšľal, uvidím ako sa vyspím, možno ju zajtra dorobím 
tak som sa zase trochu pohral, tentokrát s hlavou . . . takže z diamantkovej hlavy ktorej pôvodný stav vidieť na foto o pár príspevkov vyššie je teraz toto :
nalepený ebenový plát, trojité lemovanie a perleťový gibson diamond inlay
nalepený ebenový plát, trojité lemovanie a perleťový gibson diamond inlay
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
pecka 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Snažíš se perfektně a precizně. Jak budeš vyřezávat otvor pro seřízení krku a díry pro ladící mechaniky?
dik
ono to tam všetko je, len je to prelepené tým asi 4 mm hrubým ebenom, takže diery na mechaniky prevŕtam zo zadnej strany podľa pôvodných dier, tie sú tuším 8mm a potom ich znovu prevŕtam zpredu väčším vrtákom, pretože nové ladiace mechaniky potrebujú 10mm. Otvor pre výztuhu takisto orientačne prevŕtam a potom dočistím rezbárskym nožom alebo dremel náradíčkom 
Tak to jo.
Já jenom abys byl opatrný a ten eben nevyštípl. Ale při tvé preciznosti je má obava určitě zbytečná
Určitě bych to ale z rubové strany neprojížděl tou 8 skrz. Ta 10 by z lícové strany nadělala třeba paseku.
Použil bych plochý vrták do dřeva a nechal ven projet jen tu špičku vrtáku, abys do ní mohl zapíchnout z druhé strany ten větší vrták.
Ale to ty určitě víš
Já jenom abys byl opatrný a ten eben nevyštípl. Ale při tvé preciznosti je má obava určitě zbytečná
Určitě bych to ale z rubové strany neprojížděl tou 8 skrz. Ta 10 by z lícové strany nadělala třeba paseku.
Použil bych plochý vrták do dřeva a nechal ven projet jen tu špičku vrtáku, abys do ní mohl zapíchnout z druhé strany ten větší vrták.
Ale to ty určitě víš
jasné, takéto detaily ovládam, len som to tak nerozpisoval
s drevom robím odmalička 
Nezbyl někomu snímač z Kloru? Mám kobylkový s přerušeným vinutím. Kryt je na snímači přilepen na kostru cívky kanagomem (z výroby!), a nevím, jak to rozebrat, aniž bych zničil celý snímač. Nějaký tip?
Divím se, že ten kanagom drží na kovu. Měl by jít sloupnout protože to je lepidlo na porézní materiály. Co vím, tak jde rozpusti acetonem. Tady máš bezpečnostní list, snad z toho něco vyčteš:
http://garancia.ibyznys.cz/www/prilohy/bl/kanagom.pdf
Hellou, já bych byl s acetonem asi opatrnější, ony ty cívky jsou z plastu aby ti nezůstal v hrsti chumel drátů a pár magnetů. On to ale asi Kanagom nebude, spíš bych řekl, že je to "zkamenělý" lak. Zkus do toho opatrně dloubnout jehlou nebo tenkým šroubovákem-když to bude pružit tak asi líh a když to odprýskne tak líh anebo svatou trpělivost a kousek po kousku odloupat. JleT
-
woro90-1
Milane, určitě pamatuješ zaponový lak (dělal jsem s ním i já, a to jsem mláďátko). Byl podle etikety určený na kovy a byl to maličko upravený klasický nitrolak, tzn. roztok nitrocelulózy v acetonu. Kanagom je vlastně jen hustší nitrolak s nějakou přísadou, aby byl měkčí a nepraskal. Na kovu drží, i když poměrně špatně. Hrubou silou se dá čistě odtrhnout. Z toho snímače bych to asi opatrně odšťoural nožíkem nebo ještě lépe jedenáctkou skalpelem (#11 je pravoúhlý trojúhelník - rovné šikmé ostří a ostrý hrot), ředidlo by ten snímač nejspíš zničilo.MilanT píše:Divím se, že ten kanagom drží na kovu. Měl by jít sloupnout protože to je lepidlo na porézní materiály. Co vím, tak jde rozpusti acetonem. Tady máš bezpečnostní list, snad z toho něco vyčteš: