Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)
Pravidla fóra
-
Amityville
Re: Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)
Tak ako som spomínala bola som si v bratislave odtestovať LV300,Blackheart BH100H,Laney VC50 a peavey 6505. LV300 nemalo až taký biedny zvuk na aký ste ma pripravovali ale predavač mi povedal,že po čase by sa s neho stal tranzistorový bzučák. Blackheart BH100H to hralo absolútne úžasne až som bola prekvapená ale veľké je to a asi by som sa bála, že ma to niekde zavalí
Peavey 6505 - dobrý zvuk presne podla môjho gusta a ani s prenosom by nebol problém je tak akurát. Laney VC50 - celkom slušný zvuk ale ťajžké je to. No a teraz sa neviem rozhodnúť Peavey 6505 alebo Laney VC50 ? Ak mám byť úprimná tak to peavey mi úplne učarovalo.Ale bojím sa porúch.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
-
Amityville
Dík. Ja už som ho ale našla na slovenskom bazare aby som to mala bližšie.Dúfam,že to bude dobrá volba.
Pokud nepožaduješ moc čistý zvuk, tak snad ano.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Mě prodavač taky řekl že se u tranzistorů časem zhorší zvuk.Nevim co je na tom pravdyAmityville píše:Tak ako som spomínala bola som si v bratislave odtestovať LV300,Blackheart BH100H,Laney VC50 a peavey 6505. LV300 nemalo až taký biedny zvuk na aký ste ma pripravovali ale predavač mi povedal,že po čase by sa s neho stal tranzistorový bzučák. Blackheart BH100H to hralo absolútne úžasne až som bola prekvapená ale veľké je to a asi by som sa bála, že ma to niekde zavalíPeavey 6505 - dobrý zvuk presne podla môjho gusta a ani s prenosom by nebol problém je tak akurát. Laney VC50 - celkom slušný zvuk ale ťajžké je to. No a teraz sa neviem rozhodnúť Peavey 6505 alebo Laney VC50 ? Ak mám byť úprimná tak to peavey mi úplne učarovalo.Ale bojím sa porúch.
-
Amityville
Ten zvuk bol pre mňa tak akurát. Inak aj mňa by zaujímalo prečo sa po čase zvuk tranzistorov zhorší.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A neměl ten prodavač náhodou na krámě lampu, kterou nemohl už dlouho prodat?
Zvuk odchází u lampových aparátů, které se po čase musí přelampovat, protože se opotřebují elektronky. To ovšem není chyba, ale vlastnost a daň za teplý zvuk lampového aparátu.
Zvuk odchází u lampových aparátů, které se po čase musí přelampovat, protože se opotřebují elektronky. To ovšem není chyba, ale vlastnost a daň za teplý zvuk lampového aparátu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nic.Mikroon píše: Mě prodavač taky řekl že se u tranzistorů časem zhorší zvuk.Nevim co je na tom pravdy
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
u transistorů se horší zvuk tím, že odcházejí pasivní součástky, které nastavují pracovní body transistorů ... to ale trvá dost dlouho ...
u elektronek je todle fuk, poniváč elektronka odejde dřív, než vyschne elektrolyt v kondíku nebo se vyrezonujou plechy v trafu ... domluvme se tak, že elektronky mají špičkový a ničím nenahraditelný zvuk, ale životnost je malá ... transistory sou naprd, ale zas vydržej ...
u elektronek je todle fuk, poniváč elektronka odejde dřív, než vyschne elektrolyt v kondíku nebo se vyrezonujou plechy v trafu ... domluvme se tak, že elektronky mají špičkový a ničím nenahraditelný zvuk, ale životnost je malá ... transistory sou naprd, ale zas vydržej ...
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.-
Amityville
Fakt dobrý kompromis 
Zrovna takhle bych to nebral. Každé má svoje výhody i nevýhody, je ovšem na každém z nás, jak si nastaví priority.martina72 píše:u transistorů se horší zvuk tím, že odcházejí pasivní součástky, které nastavují pracovní body transistorů ... to ale trvá dost dlouho ...
-
Stanley Glazoff
Nepletes si trochu hrusky s jabkama?Amityville píše: Ak mám byť úprimná tak to peavey mi úplne učarovalo.Ale bojím sa porúch.
-
Amityville
Takže si si istý,že to nieje poruchové? Tak to si mi veľmi pomohol.Dík
-
Stanley Glazoff
Tak nevim jestli jsem pomohl,pockame az se ozve nekdo z vlastniku tohoto aparatuAmityville píše:Takže si si istý,že to nieje poruchové? Tak to si mi veľmi pomohol.Dík
-
Amityville
Jasne že viem kto je Eddie Van Halen. Ale o tomto príbehu som vedela len to že mu kedysi tá firma patrila ostatné som nevedela.
-
LukasMrazoun
Myslim, že nepatřila, jen mu udělali aparaturu.
-
Amityville
Vážne ? Ja som čítala že patrila. Teda bol to nový čas tak je možné že to zas až taká pravda nieje.
K EVH:
Peavey, the world-famous musical instrument manufacturer, has announced that it has parted with Edward Van Halen after a 13-year partnership. Peavey collaborated with the guitarist on his signature-model Peavey Wolfgang Series electric guitars and Peavey 5150 Series amplifiers.
According to the company, Van Halen retains the rights to the names 5150 and Wolfgang, as well as certain design elements of the Wolfgang guitar, but the 5150's circuitry and tone will remain in the Peavey family as the 6505 amplifier. Peavey will launch the new 6505 — named in celebration of Peavey's first forty years, 1965 to 2005 — at the Winter NAMM (International Music Products Association) Expo, Jan. 20-24, 2005, in Anaheim, Calif.
A novou 5150 dělá opravdu Fender.
Jinak co nového, už jsi něco dalšího vyzkoušela?
Peavey, the world-famous musical instrument manufacturer, has announced that it has parted with Edward Van Halen after a 13-year partnership. Peavey collaborated with the guitarist on his signature-model Peavey Wolfgang Series electric guitars and Peavey 5150 Series amplifiers.
According to the company, Van Halen retains the rights to the names 5150 and Wolfgang, as well as certain design elements of the Wolfgang guitar, but the 5150's circuitry and tone will remain in the Peavey family as the 6505 amplifier. Peavey will launch the new 6505 — named in celebration of Peavey's first forty years, 1965 to 2005 — at the Winter NAMM (International Music Products Association) Expo, Jan. 20-24, 2005, in Anaheim, Calif.
A novou 5150 dělá opravdu Fender.
Jinak co nového, už jsi něco dalšího vyzkoušela?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
-
Amityville
Dík za stručnú odpoveď aspoň viem ako to bolo. Lebo asi pred nejakými tromi rokmi myslím že keď mal Eddie nejak 55 bolo práve v novom čase písané že ju vlastnil no ale čo už. Nový čas - "zdroj pravdy". Hej bola som v košiciach a vyskúšala som si tam toto : Peavey Valveking 100W Head a neviem bolo to také všelijaké nebol to ten zvuk ktorý by sa mi pozdával. Peavey 6505 sa mi páči oveľa viac a už sa naň teším.
-
Amityville
Tak a je to tu Peavey 6505. Konečne.A je perfektné. Moji kolegovia s kapely si to tiež nevedia vynachváliť. Nedá sa to ani porovnať s tým 30 W jednokanálovým tranzisťákom.Inak náš doprovodný gitarista skoro dostal infark lebo tá hlava o ktorej som tu písala mu nefunguje.Tak ju reklamoval.A ja teraz budem pre zmenu šetriť na novú gitaru a už ju mám aj vyhliadnutú.Ešte raz ďakujem za rady.