lampy, flašky, elektronky
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no fixní vynde nastejno jako to jendou seřídit a prostě hrát. já furt říkám že to není nutnost, ale spíš bonus - doladění navrch. Jinak některý lampy (a řekl bych že i ty v tom kombu) se šroubujou.... nebo minimálně se občas dělá taký zavit co je drží aby nevypadali, když sou třeba vzhůru nohama v kombu (ikdyž to že by vypadli moc pravděpodobný není)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Já myslim, že to dobře neni, ale zase taky ne úplně špatně... Nevim, no, pdle toho, co jsem tak shromažďoval informace o nastavování biasu, tak to asi neni úplně nutný, pokud používáš stejný typy elektronek, ale přece jen ty lampy se kus od kusu docela liší v parametrech(a pár od páru) a tak se tam vždycky nějaký doladění dá udělat-jednak to může prospět zvuku a taky prodloužit výdrž elektronek. Proto jsem navrhoval třeba ty Mesy, protože jsou vybíraný pro zesilovače Mesa, který maj taky fixní bias... Ale taky nemusim mít pravdu...afektband píše:Tak jsem trochu brouzdal letem netem a valveking má vopravdu fixní bias (třeba 5150 ho nemá), to docela čumim, každopádně je to jenom dobře. Taže stačí jenom koupit nový spárovaný flašky, dát to tam a hrát.framikoin píše:rejpni, ja jsem na to jeste nesahl tak nevimasi si budu muset pekne procist manual.
Shrnu to
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
tak jo vymenim je. zalezi na elektronkach, kdy se zacne nakreslovat cisty zvuk? nejak sem z toho nemohl vyloudit na zkousce uplne cisty sound. a jeste jedna vec, zvysi se hlasitost s novyma lampama? resp. ma stari lamp vliv na hlasitost?
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Jo má, starý lampy hrajou potišeji. A k tomu nakreslování, asi máš moc silnej výstup z kytary, většinou i hodně starý lampy pořád hrajou dobře čistě...framikoin píše:tak jo vymenim je. zalezi na elektronkach, kdy se zacne nakreslovat cisty zvuk? nejak sem z toho nemohl vyloudit na zkousce uplne cisty sound. a jeste jedna vec, zvysi se hlasitost s novyma lampama? resp. ma stari lamp vliv na hlasitost?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to mě právě stráááášně ser* na cleanu tranzistorů - sou čistý hnusný uplně umělý. Z lampy tam je vždycky nějakej drive slyšet a to je právě ono. tranzistor prostě dělá studenej zvuk, lampa hřejivej. Nebreč a jásej!
Tak zeslap volume na kytaře...Teda jestli to pomůže, nebo uber gainframikoin píše:brecim!ja chcu pekne, cistounke zvuk
jasne, nekomu se to muze libit, ale ja tak nejak nemusim nakresleny cisty zvuk.
-
JOHNY Swamp Inc.
Hele, zajímalo by mě jakej je proud na budící mřížce u AX12ek jen tak asi zhruba, dokázal by jste mi to někdo změřit?
Chci si stavět preamp a budu si muset nechat navinout síťový trafo, tak bych rád věděl na jakej proud to dimenzovat.... Aspoň doufám teda, že to, kde teče okolo těch 360Voltů je buzení
Chci si stavět preamp a budu si muset nechat navinout síťový trafo, tak bych rád věděl na jakej proud to dimenzovat.... Aspoň doufám teda, že to, kde teče okolo těch 360Voltů je buzení
Používám jen nick "Swamp"
Zdar, hele nevim jakej je prud na mřížce, ale napiš petrovi, ten to bude určitě vědět, navíc doma nějakej preamp má volnej, tak jestli by ti ho nestřelil...JOHNY Swamp Inc. píše:Hele, zajímalo by mě jakej je proud na budící mřížce u AX12ek jen tak asi zhruba, dokázal by jste mi to někdo změřit?
-
JOHNY Swamp Inc.
No, chci stavět přímo Recto, dvoukanál, okleštěnej o efektovou smyčku, vlastně v přípojce na FX loop budu končit a přepínání udělám asi relátkový...
Jde mi o to, zda-li by se mi povedlo nechat si udělat trafo co by se vešlo do 1HU, ale určitě to musí jít, spíš mi jde o to dimenzování....
Jde mi o to, zda-li by se mi povedlo nechat si udělat trafo co by se vešlo do 1HU, ale určitě to musí jít, spíš mi jde o to dimenzování....
Používám jen nick "Swamp"
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak koncák většinou 50W - dvě powerampový lampy
100W čtyři powerampový lampy lampy.
A preampový podle kanálů myslím.Já mam jen dvě preampový lampy a to mam jeden kanál bez zkreslení - preampy se líší podle mě výrobce od výrobce.
100W čtyři powerampový lampy lampy.
A preampový podle kanálů myslím.Já mam jen dvě preampový lampy a to mam jeden kanál bez zkreslení - preampy se líší podle mě výrobce od výrobce.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
jj, každej výrobce používá svou recepturu, jestli kreslí lampy nebo diody, jaký jde do lamp napětí atd ... je toho mnogo
třeba já mám ve svý kopii plexiny (jednokanál) tři preampový lampy a dva gainy
třeba já mám ve svý kopii plexiny (jednokanál) tři preampový lampy a dva gainy
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
hele, mohli byste někdo specifikovat jak poznám ECC83?
měla by mít 9 elektrod (trnů), jestli se nepletu, jaký jsou rozměry?
mám doma přes 5 elektronek, co jsou ještě popsaný bučkou, jestli budou odpovídat popisu, tak je nafotim, výška je 55mm cca...
EDIT:
tak jo, foto je zde
bacha, má to původní rozlišení kvůli detailům, tak radši neklikejte zbytečně, 2,5Mb
Jinak mam v sadě typově dva druhy, lišej se v popiscích drobně...
První:
6Ф1П
8406Ө
Druhá:
6Ж52П
XI(pětiúhelník)79
CДEПAHC
B CCCP
(jako přečíst to umim taky, otázka, k čemu mi to bude a jestli to fakt budou flašky, co by se mi hodily...)
měla by mít 9 elektrod (trnů), jestli se nepletu, jaký jsou rozměry?
mám doma přes 5 elektronek, co jsou ještě popsaný bučkou, jestli budou odpovídat popisu, tak je nafotim, výška je 55mm cca...
EDIT:
tak jo, foto je zde
bacha, má to původní rozlišení kvůli detailům, tak radši neklikejte zbytečně, 2,5Mb
Jinak mam v sadě typově dva druhy, lišej se v popiscích drobně...
První:
6Ф1П
8406Ө
Druhá:
6Ж52П
XI(pětiúhelník)79
CДEПAHC
B CCCP
(jako přečíst to umim taky, otázka, k čemu mi to bude a jestli to fakt budou flašky, co by se mi hodily...)
Die Hard or Die Home
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
kcela bych, kdybychvřekl, že přesně vím, co sou ty tvoje, ale místo těch ecc83 tam můžou být i jiný a ničemu by to nevadilo (krom zvuku). samozřejmě tam nemůžeš dát, co tě napadne, ale já tam např jednu dobu měl ECC82 který sou s 83 kompatibilní. Hele koukni na piny... sou u nich čísla. Napiš na papír vždycky číslo a kam vede.
např:
1- 1mřížka
2- katoda
3- říše snů
4- konec světa
5- anoda
6- 10. mříška
7- k sousedům
např:
1- 1mřížka
2- katoda
3- říše snů
4- konec světa
5- anoda
6- 10. mříška
7- k sousedům
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Piny očíslovaný nemam, jediný číslo, který na těch flaškách máš je uprostřed 20 (u dvou) a pak 8,17 další dvě...
Zkusim popsat jednotlivý piny, jakmile se k tomu dostanu...
btw 82ka neni kompatibilní s 83, jsem to teďka konzultnul s amarem (tak ještě edit: jednou píšou, že jo, podruhý že v žádným případě, kdo ví?), ještě by připadala v úvahu ECC803S...
ještě: velikost odpovídá?
Zkusim popsat jednotlivý piny, jakmile se k tomu dostanu...
btw 82ka neni kompatibilní s 83, jsem to teďka konzultnul s amarem (tak ještě edit: jednou píšou, že jo, podruhý že v žádným případě, kdo ví?), ještě by připadala v úvahu ECC803S...
ještě: velikost odpovídá?
Die Hard or Die Home
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
pracovní podmínky maj prostě tak podobný, že sou zaměnitelný... abys zjistil ty čísla, tak to zasuň do patice a přečti to z ní (rtam to bude). JEště je zaměnitelná s ECC85 EF86 atd...
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Jo, nemam patici, zapomněl jsem se o tom zmínit???

Jako řikáš, že ECC82 Nic nezkazim? Ona je o dost dostupnější...
Mě jde o to, že stavim zesika a proto projíždím součástky, co už mam na půdě a co bude potřeba případně dokoupit... Na samotný lampy se samozřejmě budu co se týče kaufu vrhat až úplně naposled, ale když budu vědět, že mi to, co mam doma bude stačit...
Plán je takovej, že to postavim za co nejmenší cenu (flašek), a kvalitní zvuk budu mít až po přelampování...
Jako řikáš, že ECC82 Nic nezkazim? Ona je o dost dostupnější...
Mě jde o to, že stavim zesika a proto projíždím součástky, co už mam na půdě a co bude potřeba případně dokoupit... Na samotný lampy se samozřejmě budu co se týče kaufu vrhat až úplně naposled, ale když budu vědět, že mi to, co mam doma bude stačit...
Plán je takovej, že to postavim za co nejmenší cenu (flašek), a kvalitní zvuk budu mít až po přelampování...
Die Hard or Die Home
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz: (to nad tim dávno vyřešeno, už jsem se poučil, že rozdíl ECC85 a ECC83 je v tom, kam jdou dráty, ECC82 snad bude zaměnitelná, ale to neřešim...)
Hele, je 6P3S to samý jako 6l6ka? To, že 6l6=5881 už jsem zjistil, ale teď mam možnost to koupit pod názvem 6P3S, ale nevim, jestli mě ten prodejce nehoupe...
Hele, je 6P3S to samý jako 6l6ka? To, že 6l6=5881 už jsem zjistil, ale teď mam možnost to koupit pod názvem 6P3S, ale nevim, jestli mě ten prodejce nehoupe...
Die Hard or Die Home