dobrý večer rád bych se dověděl něco o mé kytaře,měla by to být flamengová verze kytary la-bella ,alle nikde jsem nenašel ,že by la-bella kromě strun vyráběli i kytary , tak jsem se chtěl zeptat jestli náhodou někdo z Vás o tom něco nevímám ji cca 25 let a koupil jsem ji novou od svého učitele assi za 5 tisíc,měla by dnes nějakou cenu?
taky mě to napadlo ,ale když jsem ji měl na seřízení u kytaráře tak mi říkal , že je to moc pěkný celomasiv , perfektně ladí , má kratší dozvuk tak jak mají mít flamencové kytary ,na těle jemná vrstva laku - je cítit struktura dřeva ,ale o výrobci nic nevěděl .
tak mi zas přijde divný ,proč by někdo na takovou kytaru lepil v 93 roce obal od strun , navíc byla opravdu úplně nová , jen papír jsem žádný nedostal , já vlastně ani žádný nechtěl
V té době nápis Made in USA rapidně zvyšoval cenu kytary ..Je možné, že ji dobře vyrobil nějaký český kytarář a nápisem vyzdobil první majitel. Dělaly se tak nápisy Fender na stratech z obalů strun , např. na stratu R.Hladíka, výroba Josef Vácha. To vím přímo od Hladíka.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
na 99% to bude tak ako som už písal, teda nemecká výroba z 50 - 60-tych rokov. Ale určiť konkrétneho výrobcu bude asi väčší problém . . . v tej dobe bolo veľa výrobcov, ktorí vyrábali archtop gitary rôznej kvality, kľudne to mohol byť nejaký neznámy lutier, ktorý vyrobil len pár kúskov.
Inak, strunník už zrejme nie je pôvodný.
carver píše:na 99% to bude tak ako som už písal, teda nemecká výroba z 50 - 60-tych rokov. Ale určiť konkrétneho výrobcu bude asi väčší problém . . . v tej dobe bolo veľa výrobcov, ktorí vyrábali archtop gitary rôznej kvality, kľudne to mohol byť nejaký neznámy lutier, ktorý vyrobil len pár kúskov.
Inak, strunník už zrejme nie je pôvodný.
Zdravím, mám doma kytaru Durango a nemůžu se dopatrat co je zač a kolik stojí, v příloze je fotka kytary. Budu rád za každou odpověď. https://imgur.com/a/Ldsbg
Durango je nebo spíše byla jedna ze značek používaných americkou obchodní firmou Saga Musical Instruments. Nástroje vyvzorkované a vyrobené dle specifikací Saga v Asii. Kdysi jsem v Countryonu zkoušel její dražší, celomasívní, čínskou sestru Blueridge a ta nebyla vůbec špatná. Durango ovšem bylo v hierarchii firmy pod Blueridge, takže spíš “low-end”. Tím nechci říct, že je to špatná kytara (to nakonec musíš posoudit sám). Ale tipnu si, že v bazaru za ní horko-těžko dostaneš 2000 Kč. Spíš méně. Trh je přesycen a tuhle značku tady nikdo nezná.
Jak funguje u těchto starých kytar nastavení krku? Ta mahagonová brauerka z Brna je pěkná, ale chtěla by srovnat krk. Někde jsem četl, že tím čtyřhranem v patce krku se nastavuje náklon celého krku. Je to tak? Klasickou výztuhu tyhle kytary nemají?
Je to tak, čtyřhran je na náklon krku, výztuhu v krku neměly. Většinou to funguje dobře pokud je krk prohnutý moc, je to už složitá operace.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo http://www.retroblues.net/