Identifikace kytary

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
chama3
Nový uživatel

Re: identifikace kytary

Příspěvek od chama3 »

dobrý večer rád bych se dověděl něco o mé kytaře,měla by to být flamengová verze kytary la-bella ,alle nikde jsem nenašel ,že by la-bella kromě strun vyráběli i kytary , tak jsem se chtěl zeptat jestli náhodou někdo z Vás o tom něco nevímám ji cca 25 let a koupil jsem ji novou od svého učitele assi za 5 tisíc,měla by dnes nějakou cenu?
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

A nevlepil náhodou kdysi někdo do kytary obal od strun..?
chama3
Nový uživatel

Příspěvek od chama3 »

taky mě to napadlo ,ale když jsem ji měl na seřízení u kytaráře tak mi říkal , že je to moc pěkný celomasiv , perfektně ladí , má kratší dozvuk tak jak mají mít flamencové kytary ,na těle jemná vrstva laku - je cítit struktura dřeva ,ale o výrobci nic nevěděl .
tak mi zas přijde divný ,proč by někdo na takovou kytaru lepil v 93 roce obal od strun , navíc byla opravdu úplně nová , jen papír jsem žádný nedostal , já vlastně ani žádný nechtěl
grock

Příspěvek od grock »

V té době nápis Made in USA rapidně zvyšoval cenu kytary :D ..Je možné, že ji dobře vyrobil nějaký český kytarář a nápisem vyzdobil první majitel. Dělaly se tak nápisy Fender na stratech z obalů strun , např. na stratu R.Hladíka, výroba Josef Vácha. To vím přímo od Hladíka.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

zajímavě zakamuflovaný nápis strings. :)
zde bez kamufláže:
Obrázek
medis007
Bandzone: bandzone.cz/tmztm

Příspěvek od medis007 »

Ahoj, nevíte někdo něco o jazzových kytarách "Roma", jako kdo je vyráběl, v jakých letech a jak byli kvalitní? Díky
Obrázek

Odesláno z mého ME371MG pomocí Tapatalk
medis007

Příspěvek od medis007 »

Ahoj, nevíte někdo něco o jazzových kytarách "Roma", jako kdo je vyráběl, v jakých letech a jak byli kvalitní? Díky
Obrázek

carver

Příspěvek od carver »

hlava mi trochu pripomína nemecké gitary z 50 - 60-tych rokov . . . nemáš foto celej gitary?
medis007

Příspěvek od medis007 »

carver píše:hlava mi trochu pripomína nemecké gitary z 50 - 60-tych rokov . . . nemáš foto celej gitary?
Nasel jsem ji na aukru a mela tam jeste tuto fotku Obrázek

carver

Příspěvek od carver »

na 99% to bude tak ako som už písal, teda nemecká výroba z 50 - 60-tych rokov. Ale určiť konkrétneho výrobcu bude asi väčší problém . . . v tej dobe bolo veľa výrobcov, ktorí vyrábali archtop gitary rôznej kvality, kľudne to mohol byť nejaký neznámy lutier, ktorý vyrobil len pár kúskov.
Inak, strunník už zrejme nie je pôvodný.

Skús preštudovať túto stránku: http://jazzgitarren.k-server.org/menu.html možno niečo nájdeš
medis007

Příspěvek od medis007 »

carver píše:na 99% to bude tak ako som už písal, teda nemecká výroba z 50 - 60-tych rokov. Ale určiť konkrétneho výrobcu bude asi väčší problém . . . v tej dobe bolo veľa výrobcov, ktorí vyrábali archtop gitary rôznej kvality, kľudne to mohol byť nejaký neznámy lutier, ktorý vyrobil len pár kúskov.
Inak, strunník už zrejme nie je pôvodný.

Skús preštudovať túto stránku: http://jazzgitarren.k-server.org/menu.html možno niečo nájdeš
Dík, mrknu na to

krichlos
Nový uživatel

Mám doma kytaru Durango a nevím co je zač

Příspěvek od krichlos »

Zdravím, mám doma kytaru Durango a nemůžu se dopatrat co je zač a kolik stojí, v příloze je fotka kytary. Budu rád za každou odpověď. https://imgur.com/a/Ldsbg
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Durango je nebo spíše byla jedna ze značek používaných americkou obchodní firmou Saga Musical Instruments. Nástroje vyvzorkované a vyrobené dle specifikací Saga v Asii. Kdysi jsem v Countryonu zkoušel její dražší, celomasívní, čínskou sestru Blueridge a ta nebyla vůbec špatná. Durango ovšem bylo v hierarchii firmy pod Blueridge, takže spíš “low-end”. Tím nechci říct, že je to špatná kytara (to nakonec musíš posoudit sám). Ale tipnu si, že v bazaru za ní horko-těžko dostaneš 2000 Kč. Spíš méně. Trh je přesycen a tuhle značku tady nikdo nezná.
krichlos
Nový uživatel

Příspěvek od krichlos »

Díky moc za odpověď, Ani jsem nečekal, že by byla nějak drahá, ale teď mám aspoň reálnou představu.
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Kdepak. Ale je to celomasiv a mohla by být slušná...
Brauerka je ale ta bazarová 465ka, cena je hodně dobrá.
jastud

Příspěvek od jastud »

Luděk píše:...
Brauerka je ale ta bazarová 465ka, cena je hodně dobrá.
A prodavajici je fajn ferovej kluk. Kupoval jsem od nej svyho Taylora.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Jak funguje u těchto starých kytar nastavení krku? Ta mahagonová brauerka z Brna je pěkná, ale chtěla by srovnat krk. Někde jsem četl, že tím čtyřhranem v patce krku se nastavuje náklon celého krku. Je to tak? Klasickou výztuhu tyhle kytary nemají?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Je to tak, čtyřhran je na náklon krku, výztuhu v krku neměly. Většinou to funguje dobře pokud je krk prohnutý moc, je to už složitá operace.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jastud

Příspěvek od jastud »

ajdam píše: 9.07.2018 9:59 Klasickou výztuhu tyhle kytary nemají?
Ve většině případů tam žádná výztuha není. Jediná možnost je odnést ke kytaráři který sundá hmatník, srovná krk frézkou (případně vloží výztuhu) a nalepí znova. Tyhle "gipsonky" jsou noční můra. Popravdě bych si takový věci asi raději odpustil. Lepší koupit něco takovýho: https://kytary.cz/epiphone-olympic-vb/HN170534/ nebo https://www.gear4music.cz/cs/Kytara-bas ... 3oQAvD_BwE
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“