Nářadí všeho druhu
Re: Ruční el. nářadí
Tady mají tu rab13 za 4.259,- http://www.akcni-naradi.cz/doporucujeme ... h-rab-t13x
neboj tam už jsem si ji samozřejmě dávno našel 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Nenašel jsi ji náhodou někde ještě levněji? Taky o ní uvažuji... 
Já to včera projížděl hodně dlouho a nejlevnější je ta za 4259.
I venku je dražší - http://ukshoppingcentral.co.uk/shops/po ... irect.html
I venku je dražší - http://ukshoppingcentral.co.uk/shops/po ... irect.html
Díky Milane
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
moje stolní vrtačkaTengli píše:Nenašel jsi ji náhodou někde ještě levněji? Taky o ní uvažuji...

http://www.fluidonline.de/proxxonmicrom ... ine/a-115/
není nejlevnější, ale jsem s ní absolutně spokojený. Když si ji u mně vyzkoušel můj syn, hned si jí taky pořídil, protože jeho dosavadní levná Einhell měla vůli v ložiskách a byla hlučná.
Hlavní předností je "Ausladung = vyložení: 140 mm" .
Je docela lehká, kompaktní, motor je tichý. Sklíčidlo do Ø 10 mm, trochu
Ale do malé dílny, jako je moje, ideální mašinka.
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Vypadá robusně a určitě bude přesná. Sklíčidlo se dá určitě vyměnit za větší- vypadá to na půlcoulový závit (?). A nebo osoustružit stopky vrtáků.kocour píše: Sklíčidlo do Ø 10 mm, trochu![]()
Ale do malé dílny, jako je moje, ideální mašinka.
-kcr-
Koukám, že k tomu dělají dost vychytávek:
http://www.vo.gme.cz/cz/index.php?product=731-821
http://www.vo.gme.cz/cz/index.php?product=731-789
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
.....vypadá to na půlcoulový závit (?)
přeloženo: Přesne uložene vrtací vřeteno. Hlava vřetena s 1/2 "závitem pro Rohm sklíčidlo (průmyslová kvalita). Vřeteno s přídavným slotem pro kleštiny.Präzisionsgelagerte Bohrspindel. Spindelkopf mit 1/2"-Gewinde für das dazugehörende RöHM-Zahnkranzbohrfutter (Industriequalität). Spindel mit zusätzlicher Aufnahme für Stahlspannzangen
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Proxxon není profesionální nářadí. Za dosti peněz málo muziky, mnozí řemeslníci během pár let zlikdidovali několik Proxxonů všeho druhu, je to předražené hobby, resp. něco pro výtvarníky, styl "je to držák, mám to již deset let" (čistého času na tom dělal hodinu).
A doplňuji, běžná sklíčidla Rohm jsou tak na pomezí, je velmi těžké je profesionálně používat. Poté, co na ně v České lípě přešli, o dost se snížila užitkovost mašin. Ovšem, samozřejmě, v kombinaci s mizernými ložisky.
A doplňuji, běžná sklíčidla Rohm jsou tak na pomezí, je velmi těžké je profesionálně používat. Poté, co na ně v České lípě přešli, o dost se snížila užitkovost mašin. Ovšem, samozřejmě, v kombinaci s mizernými ložisky.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Ruční el. nářadí
Otázkou je kvalita a rozum těch samotných řemeslníků, kteří jsou schopni si během pár let kupovat pořád dokola jednu a tu samou nespolehlivou značku.martina72 píše: mnozí řemeslníci během pár let zlikdidovali několik Proxxonů všeho druhu,
Proxxon je přesné nářadí určené pro laboratoře, modeláře, zlatníky, oční optiky...tudíž pro samé amatéry.
Pokud s ní bude kovozemědělec každý den vrtat kování sajtny vleku za traktor, tak je jasný, že to tolik nevydrží. Tady jsme ale na hudebním fóru, v sekci domácí (víceméně kutilská) výroba dřevěných kytar. A vzhledem k tomuto je to nástroj bohatě dostačující.
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak,....Proxxon je přesné nářadí určené pro laboratoře, modeláře
už jsem se taky přesvědčil, že na laciné nářadí nemám dost peněz
-kcr-
Já su řemeslník. Abychom nemachrovali. My to kombinujeme. Mám nářadí za 499,-, na určitou práci, mám ho zdvojené a ztrojené. Kdyby se to vysralo. Mám nářadí za 4. 499 a za 49. 499,-. Atd. Je potřebí koukat, o co ti jde, kam a za kolik se chceš dostat. V čase a místě.kocour píše:Přesně tak,....Proxxon je přesné nářadí určené pro laboratoře, modeláře
už jsem se taky přesvědčil, že na laciné nářadí nemám dost peněz![]()
![]()
-kcr-
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.- jeleniste
Já bych k tomu, s dovolenim, přidal příhodu mýho bráchy. On je sadař, zaměstnávaj ukrajince, mimo jiný na prořezávky. A kupujou na to neuvěřitelně drahý japonský pilky (silky), který přitom maj nějakou životnost a jak začne bejt tupá, zahodit a novou (sem dostral pár těch zahozenejch a dělal jsem z toho čepele na nožíky apod), našinec by s tim na svý zahradě řezal, dokud na tom bude nějakej zub, za ty prachy... Ale oni maj spočítaný, o kolik víc toho udělá ukrajinec s kvalitní novou pilkou, než se šmejdskou, nebo kvalitní, ale ztupenou a vědí, že se jim to oplatí jim dát kvalitní nářadí. A to podotýkam, že v tom oboru je to fakt z ruky do huby, tj zahodit pilku za litr, pro to musí bejt důvod.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Prej čepele na nožíky. Takže si tem šoumen, kerej má pícku, nahřeje tam nějakej šmejd, co druhý vyhodili, třeba řetězy z motorovek nebo řetězy od cyklobuzen, skove to dohromady a řiká temu damscénská ocel a nožík. Tož sme doma
)))))))))))
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Ruční el. nářadí
Martino/Honzo, nejsi tak trochu magor? Kromě toho žvanila. JleT
Anebo už konečně něco předveď. JleT
Anebo už konečně něco předveď. JleT
Naposledy upravil(a) lathur dne 23.11.2013 23:44, celkem upraveno 1 x.
proč to kupovat, když se to dá postavit
- jeleniste
Ne, vemu pilku, vyříznu flexou hrubej tvar čepele, pak vobrousim to popuštěný, nabrousim, zadělam remotmelem do kusu klacku, klacek vobrousim, aby šel do ruky a mam kudlajs. Neni to nic extra, ale chleba, nebo klacek na buřta tim v poho ukrojim. Byl to spíš proof of concept.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Tohle dělá známý, sice nemá pícku, ale postavil si výheň, plus tomu určitě neříká damescénská ocel, ale těma nožema, co sice mrchy rychle reznou, můžeš řezat osmičku ocelovej plech jak papír. Takovej nůž koupit v obchodě tak se dost prohneš, takže prosím nehaň něco, cos viděl jen na obrázku.. Ale opět jen trolíš a jseš OT.martina72 píše:Prej čepele na nožíky. Takže si tem šoumen, kerej má pícku, nahřeje tam nějakej šmejd, co druhý vyhodili, třeba řetězy z motorovek nebo řetězy od cyklobuzen, skove to dohromady a řiká temu damscénská ocel a nožík. Tož sme doma)))))))))))
Tady je to hlaska za hlaskou 
José... osmicku ocelovy plech? Nozem? To je nejaky nuz ze Star Wars, ne?
José... osmicku ocelovy plech? Nozem? To je nejaky nuz ze Star Wars, ne?
Já jsem všeobecně natvrdlý... Přesto jsem pochopil,že je nejspíše řeč o plechu 0,8mm.
Nicméně proti SciFi nic nemám. Děda Drchlík s laserovou pilkou návštěvníků by nějaké milimetry neřešil...
Opusťme růžovou Martinku a vraťme se k tématu.
Nicméně proti SciFi nic nemám. Děda Drchlík s laserovou pilkou návštěvníků by nějaké milimetry neřešil...
Opusťme růžovou Martinku a vraťme se k tématu.
Došlo k nedorozumění, nic nehaním, naopak. Chválím, byť ironizujiJosé píše:Tohle dělá známý, sice nemá pícku, ale postavil si výheň, plus tomu určitě neříká damescénská ocel, ale těma nožema, co sice mrchy rychle reznou, můžeš řezat osmičku ocelovej plech jak papír. Takovej nůž koupit v obchodě tak se dost prohneš, takže prosím nehaň něco, cos viděl jen na obrázku.. Ale opět jen trolíš a jseš OT.martina72 píše:Prej čepele na nožíky. Takže si tem šoumen, kerej má pícku, nahřeje tam nějakej šmejd, co druhý vyhodili, třeba řetězy z motorovek nebo řetězy od cyklobuzen, skove to dohromady a řiká temu damscénská ocel a nožík. Tož sme doma)))))))))))
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.