Odmysli si druhý snímač, DPDT switch (to je u tebe ta rozšiřující část u push-pull poťáku - tu ale s pouhými dvěma kabely těžko využiješ) a zelený a žlutý kabel. Hnědý vodič je signál, bílý zem.
Aha, takže pokud jsem dobře pochopil, tak jen připájím zem na vrch volume potu a druhý kabel na swicht a zbytek kabelů nechat (i když předchozí měl 4 kabely).
Tak jsem se pustil do laborování se zapojením ale jsem spokojený jen částečně. Mám Strata se 3 singly... Teď jsem pořídil VV R.M. mini humbucker. V poloze 2/4 střední singl+miniHB bridge (1cívka/paralelně obě) ale brumí. Navíc má nejnižší úroveň Pro mě to navíc byla poloha s nejpoužívanějším zvukem a navíc nebrumila ani při silném zkreslení. Netušíte někdo, kde by mohla být chyba? Myslím, že prostřední singl má opačné vinutí, což by mělo být správně...
Dík, Petr
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN! ), ZOOM 505II
No, už jsem toho měl plný brejle ale myslím, že jsem zkoušel přehodit polaritu prostředního snímače (mám totiž u krku taky miniHB) ale co do brumu to nepomohlo. Opravdu ale stačí jen prohodit polaritu u snímačů? Nemusí mít opačné vinutí???
Petr
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN! ), ZOOM 505II
Když máš humbucker + singl paralelně v mezipoloze, tak musíš v té mezipoloze zkratovat jednu půlku vinutí humbuckeru, tj. ty dva spojené prostřední drátky od VV spojit s prvním nebo čtvrtým, s jedním z nich to brumit přestane. Toto "rozepínání" se normálně děje na páčkovém přepínači, tam kde teď asi přepínáš tone poťáky.
Tady to máš. Žlutý se zeleným se v mezipoloze vždy zkratne se zemí, a to kobylkový i krkový. U dual-rail je to stejně.
zdravím
chci se zeptat jak zapojit tendle snímač (standartní seériové zapojení) (obr.1)
fialový + stíněný uzemnít to je jasné např připájím na plášť potenciometru, modrý a světle modrý připájím na signál a co ten černej kde sním?
nebo modrý a a světle modrá mám jenom spojit a zapájet a černý je výstup (jako signál)
díky
Zdar, nenašel by se tu někdo z jihomoravského kraje kdo by i za úplatu pomohl předělat zapojení kytary a předrátovat dvě basy? Samostudium a samopokusy jsem vyloučil, nemám na to čas. Na druhou stranu bych se to rád naučit a tak spolupráci s někým vidím jako ideální možnost. Za jakoukoli pomoc budu moc rád.
mohl by někdo postnout schéma zapojení 2*HB - 2*volume + 2* ton. clona u HB, který mají jen dvoužílový výstup-signál + zem..?? všude nacházim jen ty čtyřžílový schámata a jsem z toho nějakej jelen..navíc, střeva lucille jsou neskutečnej bordel a mišmaš kabelů...díky
snažím se totiž úspěšně zneškodnit připínač varitone ( )a přidat na volume kondenzátory