Poznej svého Džibsna, aneb podzimní kytarový sraz v Praze 2018

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
torst

Re: Poznej svého Džibsna, aneb podzimní kytarový sraz v Praze 2018

Příspěvek od torst »

"Weston pak je myslím z lípy a ne mahagonu, a místo javorového topu má asi jen dýhu. " Možná to není ani dýha ale jen tapeta. Nic si nenamlouvám. Vždyť píšu - nebylo to horší o řád, nebyl to propadák, v tomhle mě to potěšilo.
Ibanez - krásnej historickej kus, ale mám z těch pěkných, navoněných zvuků strach. V nářezu nejsou tak průrazné. I když - závěrečnej jam s basou a bubnama a neztratila se žádná, ani West.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
krasty

Příspěvek od krasty »

Mrzí mě, že jsem nedorazili ani já, ani můj LPC, ale skolila nás doma všechny nemoc, takže bych nebyl použitelnej.... Snad příště.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Taky bych rád poděkoval všem co dorazili, vzali kytary a vytvořili pohodovou přátelskou atmosféru. Nakonec bylo kytar více než lidí, což bylo fajn a o zkušenosti tedy nebyla nouze.

S vyjádřeními doposud napsanými povětšinou souhlasím. Pro mě se absolutním vítězem stává stepan.dusek, který dotáhnul svoje 2 Gibsony. Ty, v kombinaci s novými strunami, jasně převálcovaly konkurenci ve všech ohledech. Studio s humbuckerama hrálo vyrovnaně a krásně. Traditional s P90 byl trochu špinavější a nasranější, ale v tom dobrém slova smyslu. P90 za mě pozitivní překvapení. Velmi... :twisted:

Dle mého taky největší rozdíl mezi kytarama dělaly snímače a struny. Tam kde byly slabší snímače (Ibanez a Epi?) tam to prostě hrálo pocitově jinak. Na čistém víc, na zkresleném méně. I přesto však měl ten Ibanez hezčí zvuk, alespoň pro mé ucho. Snímače alnico Slash byly tak rozdílné, že ta kytara hrála diametrálně jinak než všechny ostatní (opět však můj subjektivní pocit). Staré struny pak podle mého na minimálně 2 kytarách způsobily to, že tlusté E bylo gumové a mdlé jako šňůra na prádlo. Příště čerstvé, a nebo mlátit doma míň ty kila, borci! :D

Myslím, že celkově to byla velmi hezká akce. To, že jsme hodně času věnovali hraní na superčistý zvuk osobně vnímám jako klad, protože ten test byl o těch kytarách více než o čemkoli jiném. Slyšeli jste, že tam vylezlo na povrch všechno a každá kytara hrála jinak než předchozí :wink: Už s tak malým zkreslením jako bylo MojoMojo s gainem méně než půl pak ty rozdíly začaly být velmi nejasné a několika kytarám gain++ pomohl dorovnat neduhy. Kdybychom točili i korekcema na MojoMojo, tak bychom to doladili ještě víc. Ale to už bychom vlastně netestovali tu kytaru žejo? :wink:

A Gibson ničím točit nepotřeboval. Ten hrál jak z praku ve všem. :lol:
Asi v tom Gibsonu přecijen ví co dělají.

Jo a rád jsem Vás poznal! :wink:

Příště dáme Poznej svého ____castera session? :)

PS: Poraženým se stává Demilich, kterému jak Gibsony nevoněly, tak teď mu LP+P90 nedá spát a čekuje bazar, shopy a Thomanna...

PPS: A možná Abu nemá pravdu v bodě 1) že torst opravdu existuje. Sám zdejší pravý torst rozporoval jeho vzhled na přiložené fotografii a navíc pravý torst by podle mě donesl furan nebo kalvados, aby dostál zdejším legendám. Z toho mi tedy vyplývá, že to nejspíš byl dvojník!
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Demilich píše: 5.11.2018 9:34 Dle mého taky největší rozdíl mezi kytarama dělaly snímače a struny. Tam kde byly slabší snímače (Ibanez a Epi?) tam to prostě hrálo pocitově jinak. Na čistém víc, na zkresleném méně. I přesto však měl ten Ibanez hezčí zvuk, alespoň pro mé ucho. Snímače alnico Slash byly tak rozdílné, že ta kytara hrála diametrálně jinak než všechny ostatní (opět však můj subjektivní pocit).
Slabe Slash snimace mela podle me Harlejka. Epi mela taky neco slabsiho, myslim RM alnico II (a ta asi nejvic utrpela starejma strunama).

Ta clean aparatura (100W+8x12) hrala fakt monstrozne. A jeste k tem Gibsonum - pekne vylezl rozdil kdyz Lich zkousel hrat nejaky komplexnejsi akordy pres OD a krkovej snimac. Na G to bylo porad citelny a srozumitelny, ostatni kytary zacaly vetsinou mlzit a rozmazavat.
Demilich píše: 5.11.2018 9:34 Příště dáme Poznej svého ____castera session? :)
Klidne, budu pripraven, akorat tentokrat musim na svem asia-shitu vymenit struny a vylestit prazce.
Demilich píše: 5.11.2018 9:34 PPS: A možná Abu nemá pravdu v bodě 1) že torst opravdu existuje. Sám zdejší pravý torst rozporoval jeho vzhled na přiložené fotografii a navíc pravý torst by podle mě donesl furan nebo kalvados, aby dostál zdejším legendám. Z toho mi tedy vyplývá, že to nejspíš byl dvojník![/size]
To je mozne, prece tam takova hvezda nepujde osobne. Nechal jsem se napalit. :D
Hraju výhradně na šrot.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ano, Harley Benton měl SD APH2 Slash s Alnico II. Ty snímače nejsou tak slabé, mají odpor kolem 8 k, ale možná mám kobylkový hodně nízko, Abu na to koukal.To by možná vysvětlovalo její odlišný, jakoby "dřevěný" zvuk, jak to myslím komentoval Demilich. A pak to Alnico II, samozřejmě. Krkový snímač byl silnější (a skutečně je o fous silnější, i když by měl být papírově slabší, měřil jsem je).
Epina měla zakázkové RM Alnico III, oproti standardním RM Alnico II mírně podvinutá.

Na ….caster session se budu těšit, nové struny už bych určitě nepodcenil! Ony ale ty celoniklové Pyramidy jsou míň brilantní už hned po instalaci. Mně to tak vyhovuje, mám rád na kytarách temnější zvuk. Možná by bylo dobré značku a typ strun na tu další akci sjednotit? Nějaký ekonomicky přijatelný kompromis?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

na ...caster session bych dotahl min pulku svych kytar, pokud teda zase nebudu hnit v praci :(
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Fořt píše: 5.11.2018 10:38 Ano, Harley Benton měl SD APH2 Slash s Alnico II. Ty snímače nejsou tak slabé, mají odpor kolem 8 k, ale možná mám kobylkový hodně nízko, Abu na to koukal.To by možná vysvětlovalo její odlišný, jakoby "dřevěný" zvuk, jak to myslím komentoval Demilich. A pak to Alnico II, samozřejmě.
Ja myslim ze to hlavne vliv tech slabsich magnetu.
A taky si nemyslim, ze by to bylo spatne. Jen ta kytara proste nehrala tak nahlas, coz jak znamo psychoakusticky bezpecne funguje slabsi=horsi, hlasitejsi=lepsi.
Hraju výhradně na šrot.
torst

Příspěvek od torst »

... zase mě tolik nedémonizujte. Ano, jsem ze všech zúčastněných nejlepší muzikant, ano, moje názory na HF jsou jediné fundované a správné, ale nechci být za modlu ani za nedotknutelný vzor. Jsem taky jen člověk. I já mám chyby, i když momentálně si žádnou nevybavím ...
... na kalvados jsem zapoměl. To jsem lempl. Jel jsem na lehko, jen s kytarama, abych zvlád ČD a MHD. Ale placatku do kapsy jsem vzít moh ! Příště ! Castro session uvidím podle termínu. Začíná mě s pozdimem zavalovat práce. Provětral bych China SX.
"coz jak znamo psychoakusticky bezpecne funguje slabsi=horsi, hlasitejsi=lepsi." Bohužel, takhle to opravdu funguje. Přitom fajnšmekři preferujou slabší snímače (a dál od strun) , díky nimž vyleze víc dřevo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
uschi
Nový uživatel

Příspěvek od uschi »

Ahoj, pokud bude další setkání, rád se zůčastním a nabízím k vyzkoušení:
Les Paul Tribute 2017 HP
Ibanez - kopie LP

Placatka je samozřejmostí)
Petr
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Kolo 2, aneb malé pokračování z kytar, pár osobních dojmů sepsáno zde.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

Dnes jsem si udělal privátní sraz. Chtěl jsem porovnat svou "novou" Vintage V100 s ostatními LP ve zkušebně, kamarádovou Epi a kolegovou origo G Studio. Hrál jsem převážně čistej zvuk, beglajty. V100 opravdu skvělá, dík kvalitním snímačům jasný, razantní zvuk. Epi vlastně totéž, ale o trochu tupější, pod dekou, což může být vina továrních snímačů. Po výměně bych čekal totéž jako V100. No a Gibson specifiskej, daleko zemitější, méně barviček ve výškách, zato pevnější středovější, možná malinko nakročeno k SG. Dříve bych odzív a ocenil ty zpívavé twangové kopie, dnes už dám přednost tomu ´prostšímu´Gibsonu.
Nejlepší na konec - moje čínská headlesska. Absolutně všechno převálcovala, ten krám je neuvěřitelnej! Jako by si od každé předchozí vzal to nejlepší. Barevná, ale ne moc, pevná, basová a hlavně značně hlasitá- Prostě nejlepší Les Paul na jakej jsem kdy hrál !! :-J Není to vlastnická nekritičnost, raději bych udělil absolutorium vymazlené Vintage, ale slyším to takto. Snad to u Cherrystone dělá ten silnej krk, protože snímače, to jsou nějaké noname srajdy z šuplíku (!). Ale dohromady je to naprostý dělo, že by i B. Marsden mlasknul !
Poslední postřeh - při silném zkreslení byly ostatní kytary mikrofonické, pískaly, headless ani ťuk !
P1080228.JPG
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Zajímavé. Takovou headless potvoru jsem nikdy v ruce nedržel. Zajímavé co píšeš.

No mimochodem nějaké srazy se v naší zkušebně už konat bohužel nemohou, protože z minulého působiště jsme se přesunuli do výrazně menší zkušebny od zkusebny.com, takže jednak by se tam skoro nikdo nevlezl, ale ani to vlastně organizačně není moc možné.
Ale kdyby někdo měl prostor, tak vůle by byla a cajky zase klidně zapůjčím :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Demilich píše: 14.10.2021 8:58 Zajímavé. Takovou headless potvoru jsem nikdy v ruce nedržel. Zajímavé co píšeš.

No mimochodem nějaké srazy se v naší zkušebně už konat bohužel nemohou, protože z minulého působiště jsme se přesunuli do výrazně menší zkušebny od zkusebny.com, takže jednak by se tam skoro nikdo nevlezl, ale ani to vlastně organizačně není moc možné.
Ale kdyby někdo měl prostor, tak vůle by byla a cajky zase klidně zapůjčím :D
Zkušebnu máme taky malou, ale teď po rekonstrukci sklepa navíc přilehlý velký luxusní prostor. Takže kdyby byl zájem a chuť cestovat do Libčic nad Vltavou (25 min z Masaryčky se zastávkami v Holešovicích a Bubenči)… Na řadě by byly straty a telata (asi spíš separé), kdysi jsme o tom diskutovali, pokud mi paměť slouží.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Což o to, já bych určitě dojel :) Nemám sice auto, takže bych nevezl nábytek, ale mexického Strata (a Tensona? :D) bych vzal a efektů mám taky kdyžtak dost, kdyby byl zájem. Stejně byla vůle testovat na jiném zesíku než mojem only-clean Carlsbro, takže tohle by mohl tentokrát zařídit někdo jiný :P
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Kdyz to bude v praze (ci rozumnem okruhu) nebo HK a okoli, tak bych dorazil, mohl bych i dovezt straty, telata, JM a Mustanga :) Jinak zkusebnu mame pomerne velkou na hlavnim nadrazi HK (dobra dostupnost vlakem), hlucet lze bez omezeni.
himself

Příspěvek od himself »

Jasně, ČD nepřehlučíš :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Ven to slyset neni, dovnitr je izolace od vlaku velmi dobra, horsi je, kdyz o dvere vedle zacne chabr cvicit na dvojslapku, nicmene nic, co by aparat neprerval :))
Demilich

Příspěvek od Demilich »

V HK jsem ještě nebyl a kdyby to hostoval legendární Kinx, jistě bych dojel! :) Ten tam musí mít tolik těch svojich věcí, to by určitě byla epická akce :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

HK je fajn, hezký město.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Můžu vzít jedině ultralevného Stagga, schválně jak vysoko se umístí při slepém testu? :-D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“