Mesa Boogie?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Ty staré řady sou opravdu dobré?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co je opravdu dobré? I nové mesy jsou dobré, jen "trochu" předražené. Jde o to, jestli se líběj tobě... Mark I a II v podstatě definovaly americký hi-gain, který se ostatní jen snaží okopírovat. Myslíš, že nejdou "opravdu dobrý"?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:Co je opravdu dobré? I nové mesy jsou dobré, jen "trochu" předražené. Jde o to, jestli se líběj tobě... Mark I a II v podstatě definovaly americký hi-gain, který se ostatní jen snaží okopírovat. Myslíš, že nejdou "opravdu dobrý"?
Ptal sem se na váš názor i na tvůj tak napiš co si o nic myslíš...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Myslím si, že jsou opravdu dobré. Mě se líbí... Jak staré, tak nové. Bohužel maj jedno velký mínus - cena. Ta je dle mýho hodně nadsazená.

Jinak ale dnes samozřejmě existuje spousta dalších firem, které dělají aparatury v podobném duchu. Většina z nich mají zvuk možná osobitější. Většina z nich jsou cenově příznivější.

Ale stejnak, nebejt Randalla Smithe, těžko říct, jestli by se našel podobný zvuk...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Gozer

Příspěvek od Gozer »

ESP LTD MHB400-BKS, Rockwell Biohazard 120w, Rockwell Vintage box ,Dunlop GCB-95
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

hustýýý... tak co kluci dem taky stavět :lol:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Gozer

Příspěvek od Gozer »

Každé šasi je stále prodrátováno ručně, zkontrolováno a při plném zapnutí několikrát proklepnuto kladivem........ :lol:
ESP LTD MHB400-BKS, Rockwell Biohazard 120w, Rockwell Vintage box ,Dunlop GCB-95
sax

Příspěvek od sax »

Taky bych přispěl názorem na Mesu.Za dobu co se věnuju hraní mě prošlo rukama hodně aparátů.Dlouhé roky jsem hrál jen na Marshall ( 800,900,Valvestate,výroční trojkanál atd) a asi před 2 rokama jsem se dostal k Mesa dual rectifier - 3 kanál.kupoval jsem ho bez bedny a měl jsem k němu bednu Marshall 4x12 360W.Po koupi Mesa bedny se zvuk rapidně změnil co do kvality.Zkoušel jsem následně různé bedny engl,randall,bogner ale mesa hraje nejlépe s mesou.Jediné co mě u mesy chybělo byl clean kanál podobné barvy jak u Marshallu.Před rokem jsem se dostal ke koupi nové Mesy roadking II EU verze.Tenhle amp mě absolutně dostal splňuje vše co od zvuku očekávám.Je pravda že mesa je v Evropě předražená,ale porovnával jsem dovezené mesy s U.S.A u nás napájené různými trafy atd ale zdá se mi že je ten zvuk nic moc oproti verzi dělané pro EU.Není pravda že mesa potichu nehraje ba naopak hi-gain je ideální i při hraní doma.Toto je jen můj názor a nikomu ho nenutím,každý aparát má své kouzlo -- VŠE JE JEN V RUKÁCH--- :twisted:
Mesa Roadking II,4x12 Traditional,T.C.G-force,PRS custom 22,PRS custom 22(modify EMG 81/85)
T.C.Studio konnekt 48,KRK VXT 6,Cubase 4,K-audio axiom 25,toontrack ez drummer+expansion pack,addiction drums.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Je pravda že Dimebag Darell hrál na tranzistor?Jinak jeho randalovský zvuk je megggaaaaa!
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Je to pravda, hi-gain je aparát, na kterém dosáhnete opravdu trvdého zvuku i se staženým koncem, což je velká výhoda - možnost trénovat na plnohodnotném zvuku, ale s rostoucí hlasitostí se zase zvuk celý poměrně dost mění, nevím, jak tomu je u novějších Mes, ale u DC-5, která je hodně agresivní, když se vytaví, zvuk nabude silnější barvy, ostřejších výšek...zdravím kolegu :twisted:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
sax

Příspěvek od sax »

to:Maples
V tom s tebou souhlasím.Ale to je problém u všech amps.Výsledný zvuk musíš tvořit na volume úrovni kterou budeš používat i pro live,zkušebna.
Já mám vychytaných 2-3 nadstavení která používám a následně upravuju dle vlastností prostoru.Nesmíme zapomenout že zvuk,odraz ozvěna atd je svině a nikdy nebude stejný zvuk na různých místech.(Zvukové rozdíly najdeš u každého amps zkoušel jsem tři stejné mesy dual 3ch postavené vedle sebe i box stejné korekce atd a každá hrála trochu jinak(ale to je vliv lamp atd. - lampy je třeba nechat změřit aby měli stejné hodnoty - výsledně tímto je možnost dosáhnout určité nuance ve zvuku ostřekší,kulatější atd)
Mesa Roadking II,4x12 Traditional,T.C.G-force,PRS custom 22,PRS custom 22(modify EMG 81/85)
T.C.Studio konnekt 48,KRK VXT 6,Cubase 4,K-audio axiom 25,toontrack ez drummer+expansion pack,addiction drums.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Maples píše:Je to pravda, hi-gain je aparát, na kterém dosáhnete opravdu trvdého zvuku i se staženým koncem, což je velká výhoda - možnost trénovat na plnohodnotném zvuku, ale s rostoucí hlasitostí se zase zvuk celý poměrně dost mění, nevím, jak tomu je u novějších Mes, ale u DC-5, která je hodně agresivní, když se vytaví, zvuk nabude silnější barvy, ostřejších výšek...zdravím kolegu :twisted:
DC-5 je ten jeho randall?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

DC-5 je Mesa/Boogie Dual Caliber 50;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

krása ksrása.... správnej aparát mí mít jen volume a presence 8) No dobře torochu semt o přehla, to bych si nezahrál (už teď když zkoušíme mám volume na 1/4)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:krása ksrása.... správnej aparát mí mít jen volume a presence 8) No dobře torochu semt o přehla, to bych si nezahrál (už teď když zkoušíme mám volume na 1/4)
To je reakce na co?
nodj

Příspěvek od nodj »

hardcore guitarist píše:Je pravda že Dimebag Darell hrál na tranzistor?Jinak jeho randalovský zvuk je megggaaaaa!
to nevim,ale určitě na tranzitor hrál,možná pořád hraje,zpěvák a kytarista ze Static-X (viz.časopis Muzikus) :P
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

později Dime tuším přešel i na lampy Krankenstein, ale fest dlouho hrál právě na trandy Randall
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Teď v sobotu jsem si zahrál na M/B Single Ratclifier a moc mě neoslovila, možná to bude tím, že ten majitel jí má asi jen půl roku a ještě si s ní moc nerozumí a neumí s ní, říkal, že ho mrzí, že si jí koupil a že by chtěl něco jinýho. Časem jí asi přijde na chuť, nebo prodá a koupí si něco jinýho. Upřímně, tohle neni hračka pro floutky a snoby, který si to koupí, protože maj prachy, umí pár powerů a chtěj machrovat s nejdražšim aparátem. Sám nejsem příznivcem Mesy, ale uznávam, že pro opravdu zvukově vyspělého muzikanta se těžko bude hledat zvukově pestřejší a kvalitnější aparát. Je to ale fakt nechutně předražený, fuj :D
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

já s tím měl zezačátku taky problém, než jsem přišel na to, jak pořádně to nastavit, a ted jsem za to moc rád.)
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

to jsem teda zvědavej, až se mi dostane nějaká ta vaše mesa do ruky, co na to budu říkat :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“