Dřevo...
Re: Dřevo...
Děkuji za držení palců.
Mahagon také není žádné pápěří a ozvučné desky se z něj,byť ne zcela běžně, dělají. Zajímaly mě spíš příklady použití třešně na konkrétních kajtrách. Nějak jsem spíše u těch "kanaďanů" narazil na ty překližky(lamináty). Hmatník bych raději udělal ze švestky(z našich dřevin). Jinak je propastný rozdíl mezi třešní ze slunné zahrady a ze stinného lesa. To dřevo prostě roste pomalu. Pěkně rovně rostlé dřevo bych na krk asi beze strachu použil. A že by byl moc těžký proti mahagonu nebo javoru to mi nějak nepřijde... Zatím si hraji s překližkami ze staré kajtry ale na ten masiv dojde. Do kamen škoda,ne? Tož tak...
Poraďte mi,prosím,pánové z čeho nejlépe udělat olubení(pásek se zářezy kolem lubů)? Asi sáhnu po smrku. Nejsem si jistý ale někde jsem četl,že z lípy...? Nebo je to šumafuk? Tož tak...
Pokud bys olubení dělal jen z pruhů bez zářezů, tak bych ti doporučil ořech. Je ohebný, nepraská, dobře se obrábí a není nijak zvlášť těžký. Jinak to prodávaj na ebay většinou z mahagonu, ale myslím, že na to poslouží v pohodě i naše dřeviny. Sáhnul bych po něčem lehkém. U lípy bych si nebyl jistý pevností a smrk by se mohl štípat. Myslím, že i olše by mohla být docela vhodná.Tengli píše:Poraďte mi,prosím,pánové z čeho nejlépe udělat olubení(pásek se zářezy kolem lubů)? Asi sáhnu po smrku. Nejsem si jistý ale někde jsem četl,že z lípy...? Nebo je to šumafuk? Tož tak...
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Ořech mám. Prubnu i se zářezy. Dík...
vynikajúco sa ohýba aj buk keď ho trochu naparíš
Neporadil by mi někdo zkušenější jak docílit takovéto povrchové úpravy?

Doporučuji dvě věci:AliRaine píše:Neporadil by mi někdo zkušenější jak docílit takovéto povrchové úpravy?
1) přesně položit otázku. Na tu tvojí se dá odpovědět: "Docílit takovéto povrchové úpravy lze stříkáním".
Na to se ale asi neptáš.
2) Jsme ve vlákně "Dřevo...". Na povrchovou úpravu se ptej tady - nastroje-f71/lakovani-kytary-t5612.html ... D%20kytary
Jinak bych si tipnul na matné nitro na mahagonu, ale nechci tu žvanit. Určitě to nevím.
No myslel sem to tak jak docílit tohodle efektu. Nějakým matný lakem?
Prosím, ještě jednou, pomalu a pořádně si přečti celý můj předchozí příspěvek. Díky.
TOHODLE efektu se dá dosáhnout stříkáním... ...nemýlím-li se.... Samozřejmě stříkáním na DŘEVO 
Jedy pod parou.... ....sorry
A to nitro(což je z té fotky poznat) si asi nestříkneš,nemluvě o tom jestli jsi pořídil ten mahagon,že ano..? EhmmMilanT píše: Jinak bych si tipnul na matné nitro na mahagonu, ale nechci tu žvanit. Určitě to nevím.
Jedy pod parou.... ....sorry
Naposledy upravil(a) MilanT dne 23.03.2013 7:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Mahagon mám, tamto téma o lakování sem pročítal tak nějak letmo. Nevím jak bych to měl nastříknout bez lakovací pistole
toš ku*va bez pištole to bude asi problém
ono v krajnom prípade by sa to dalo aj lakom v spreji, ale nitro v spreji už asi nezoženieš, pretože sa už nevyrábajú
ono v krajnom prípade by sa to dalo aj lakom v spreji, ale nitro v spreji už asi nezoženieš, pretože sa už nevyrábajú
Nejde mi o nitro spíš jen aby ta kytara měla matnou barvu dřeva podobně jako na tom SGčku
Ten odkaz jsem ti dával kvůli tomu, abys tam pokračoval se svými otázkami na povrchovou úpravu.AliRaine píše: tamto téma o lakování sem pročítal tak nějak letmo.
Fakt už nevím, jak ti to mám napsat, že toto téma se týká něčeho jiného.
Pokud chceš nitrolak ve spreji, tak si ho kup třeba tady - http://www.clou.sk/na-drevo-dreva/prost ... preji.html
A to bylo poslední OT v tomto vlákně.
Olubení z ořechu jde parádně. Dělám ho i s těmi zářezy. Ořech by mě nenapadl. Díky moc. Tož tak...J.J. píše: Pokud bys olubení dělal jen z pruhů bez zářezů, tak bych ti doporučil ořech. Je ohebný, nepraská, dobře se obrábí a není nijak zvlášť těžký. Jinak to prodávaj na ebay většinou z mahagonu, ale myslím, že na to poslouží v pohodě i naše dřeviny. Sáhnul bych po něčem lehkém. U lípy bych si nebyl jistý pevností a smrk by se mohl štípat. Myslím, že i olše by mohla být docela vhodná.
Nemáš zač. Mě by to taky nenapadlo, většinu z toho mála vědomostí, co o konstrukci a materiálech akustických kytar zatím mám, mám od Honzy Fišera. http://fiserguitars.cz/ Já z ořechu, kromě lubů, zad a olubení, aktuálně vyrábím i krk na španělu. Bude to můj první pokus o akustický nástroj, tak nechci hned "znehodnotit" nějaký nóbl materiál.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Tak se mi včera povedlo před upálením v krbu zachránit tři jasanová "polínka".
Byla to původně nějaká lavička k ohni. Mají cca 40x20x8cm. Nejhezčí jsem vyfotil. Zítra to zkusím nějak rozumně naformátovat na větší cirkulárce. Mohlo by to ve výsledku vypadat hezky,ne?
Ano, dřevo je nádherný materiál. Ale jsme v sekci Nástroje a tak jsem zvědavý, jaký hudební nástroj z toho vyrobíš.Tengli píše: Mohlo by to ve výsledku vypadat hezky,ne?
Asi plátek na hlavu ukulele+nějaké výložky. Ač je to jasan,šel by z toho asi i hmatník-délka stačí. 
-
Stovi
Mám jeden hloupější dotaz..
http://shop.sollerguitars.com/product_i ... /jl-5.html
http://shop.sollerguitars.com/product_i ... -21-l.html
vysvětliil by mi někdo rozdíl mezi "lamelou" a "dřevem" ? nevidim v tom jinej rozdíl než v rozměrech..
http://shop.sollerguitars.com/product_i ... /jl-5.html
http://shop.sollerguitars.com/product_i ... -21-l.html
vysvětliil by mi někdo rozdíl mezi "lamelou" a "dřevem" ? nevidim v tom jinej rozdíl než v rozměrech..