Souhlasim se všim co si napsal právě sem se tu s ní hodinu mazlil když mi přišla a usoudil sem že tenhle zvuk je muj jak zkreslenej tak čistej jsou perfektní P90 je nejlepší snímač co sem slyšelTonda píše:Maples píše:malinko se mě dotklo, že bych si se svýma zkušenostma vybral špatnej kus, Studio ještě z 1992 roku...diskutovat, jaká kytara hraje akusticky víc nahlas je nesmysl...
Jestli ty nebudeš trošku namyšlenej ...+ i v ročníku se může neurodit .. teda když jako nerezonuje ..
Jinak cos psal o kombinacích snímačů, zvuku nasucho atd - nemá cenu to rozebírat jedno po druhym, ale kytaru vybírám především podle zvuku nasucho, Gibson nebo Fender, musí mít krásnej bohatej zvuk, to žádný snímače nedoženou.
Hraju na tuhle kytaru hlavně čistej zvuk, a jak P90, tak BB jsou zvukově perfektní. Na celolampě "nejvintageovatější", 5E7 Bandmasteru. Čistý tóny tak krásný, že mě to pokaždý znovu překvapí..
Každej má jinej vkus a chutě, ale já po půlročním soužití s BFG žádnou jinou kytaru nepotřebuju, dostanu z ní všechny zvuky co chci a ještě víc.. Na Fendery už vůbec nehraju a asi je prodám.
Dneska bych naleštěnou kytaru s bindingem, rámečkama snímačů a velkejma značkama na hmatníku nechtěl - to jsou všechno zbytečnosti..
Gibson Les Paul BFG
Pravidla fóra
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
zřejmě už nemá cenu víc přispívat:D je vtipný, že na prvních 3 nebo 4 stránkách jsem tu kytaru hájil a ted se odněkud vynoří 3 zarytí zastánci (a vlastníci té kytary, což je důležitý fakt, který na objektivnosti nepřidá) a jsem hozen do pytle s konzervativními a namyšlenými;) tak se kluci o vašem nástroji pobavte, já už u toho vůbec být nemusím, poněvadž nejsem tolik pro, ani tolik proti, abych tu pokračoval;) 
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
-
Olin Ro(c)kyta
- Kontaktovat uživatele:
tak nevím, zda jsi někde hájil. Hod link, nějak to nemůžu najít:) To Nějakej Maples:)
tak jestli sem koukneš, tak se obhaj. Já BFG nevlastním a stejně mě uchvátila. Je to moc vyvednej kousek:) Budu o ní uvažovat, ale než se rozmyslím, tak tu už nebude, jelikož je to limitovaná serie:) Teda aspon to píše Gibson:)
tak jestli sem koukneš, tak se obhaj. Já BFG nevlastním a stejně mě uchvátila. Je to moc vyvednej kousek:) Budu o ní uvažovat, ale než se rozmyslím, tak tu už nebude, jelikož je to limitovaná serie:) Teda aspon to píše Gibson:)
Gibson LP Standard 1996, Ibanez LP Custom 1976, Epiphone LP Special 1998, Benton Harley elektroakustika, Kustom Quad 100W hlava, Kustom Quad box zkosený, foot switch stage line, Rozdall hlava, box hand made with Celestion 200W 15 palců:), Park made by Marshall 10W Kombo, Behringer Blue Devil, Marshall Shred Master, Dood Metal maniac, Samson Wireless, Shure, Phonic
Stojím za Maplesem! Ta kytara není za ty peníze vůbec špatná, ale nedělejte z toho božstvo. Pro mně jsou obecně Gibsony humpolácký kytary(čti "jako by je vyráběl dřevorubec"). Měl jsem v rukou Supreme i Custom a to bylo o něcem jiném, ale "běžná" Studia mě teda hodně zklamala. Nevadí mi LP tvar, třeba esp ec je pro mně kytara jak ušitá, ale Gibsouny do cca 60-70 nic moc. Kolikrát jsem viděl dost pofidérní otvory na snímače a další nedokonalosti(např. u toho BFG nebo Special).
Tím nechci hanit značku jako celek, ale psíš upozornit na to, že cena není jen o materiálu a součástkách, ale i o puntičkářství kytarářů, kteří na těch kytarách dělají.
Edit: Kecy na Maplese si můžete nechat od cesty. Málokdo tady na fóru toho ví o Gibsonech tolik co on.
Tím nechci hanit značku jako celek, ale psíš upozornit na to, že cena není jen o materiálu a součástkách, ale i o puntičkářství kytarářů, kteří na těch kytarách dělají.
Edit: Kecy na Maplese si můžete nechat od cesty. Málokdo tady na fóru toho ví o Gibsonech tolik co on.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
konečně jsem našel to téma..tady to je.) ale vážně si nemyslím, že bych se v Gibsonech moc vyznal, to fakt ne...jen řikám spíš, jak to cítím (samozřejmě se bavím o věcech, se kterejma mám zkušenosti)
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... hlight=bfg
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... hlight=bfg
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10