Ladění oktáv
Pravidla fóra
Re: Ladění oktáv
Já myslím, že spíš závisí na postavení hvězd.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.

Něco málo na tom možná bude. Ale nevím, proto to radši dávám sem, aby se vyjádřili zkušenější.
Naposledy upravil(a) Nessino dne 22.09.2010 21:59, celkem upraveno 2 x.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ano, takhle podobně to vypadá u mnoha nástrojů a sad ale rozhodně né vždy a rozhodně ne přesně takhle.Můžete to potvrdit
Messino: Doporučuji alespoň částečné počítačové základy.
Naposledy upravil(a) Atkins dne 22.09.2010 21:48, celkem upraveno 1 x.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jsem právě čekal že ty kameny budou na kobylce každý úplně jinde jelikož jsem ladil oktávy poprvé.
Už se mi nad tím nechtělo přemýšlet
Messino: Doporučuji alespoň částečné počítačové základy.
Už se mi nad tím nechtělo přemýšlet
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nejde o oktávy ale o ten Tvůj odkaz
Tvoje plocha je nám ostatním tak nějak na <>
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
opraveno
Naposledy upravil(a) Nessino dne 22.09.2010 22:00, celkem upraveno 1 x.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No jo, kompenzovaný nulák-zámek, vůbec to nemusí být špatné ale ještě není určená cena a levné to nebude.
Ne, tady jde o to, že v tom bude nějaká souvislost s těmi kameny jak mi vyšly.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No ano, je to fyzika ale já jsem v tomto ohledu ignorant (určitě bych se v tom vysvětlování zamotal) - raději se spoléhám na svůj sluch a zkušenosti ale počkej až tohle vlákno objeví Worro, on už nám to vysvětlí, možná i se vzorečky...
Já právě zkušeností zatím moc nemám a ten sluch není o moc lepší
Jenom prostě když jsem naladil ty oktávy a podíval se na ty kameny tak mi to nedalo se nezeptat. Jsem celkem zvědavý na Jeho postřehy 
-
Teorge
Na stránkách earvany mají cenu uvedenou už nějaký ten měsíc. 95 USDAtkins píše:No jo, kompenzovaný nulák-zámek, vůbec to nemusí být špatné ale ještě není určená cena a levné to nebude.
EDIT: taky jsem o tom zámku uvažoval, ale už jsem do té kytary na upgrady dal tolik peněz, že jsem mohl místo ní mít nějakou super starší kytaru...
-
woro90-1
Bohužel nevysvětlí, jen dodá že nejde úplně o přímky, ale že to tak vypadá téměř vždy. Ostatně proto se dělají jen dva tvary hrany wraparound kobylky - jeden pro hladké a jeden pro ovinuté géčko. Jsem přesvědčen, že hybridní sada na takové kobylce nebude úplně ladit, ale nejsem si tím jistý - každopádně mám podezření že se ty sady strun tak dělají záměrně.Atkins píše:No ano, je to fyzika ale já jsem v tomto ohledu ignorant (určitě bych se v tom vysvětlování zamotal) - raději se spoléhám na svůj sluch a zkušenosti ale počkej až tohle vlákno objeví Worro, on už nám to vysvětlí, možná i se vzorečky...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Určitě se takhle nedělají záměrně. Ale čekal jsem od Tebe více, nějakou úvahu či přednášku - jindy tady spisuješ - o deskách, ořechách, tremolech a teď tak málo? Zkus něco vypotit, ať se mám s kým hádat.

-
woro90-1
Sorry, nějak se mi nechce se zase učit fyziku, kterou jsem zapomněl po maturitě, a trávit večery rozepisováním toho, jak ty struny fugují a zjišťováním, která vlastnost v tomto hraje zásadní roli... Taky bych rád diskutoval o něčem, kde se dá k něčemu dohrabat, ale tady bych se pro to musel po večerech učit dynamiku tažených prvků se zanedbatelnou tuhostí v ohybu, což je přesně to, kvůli čemu jsem nešel na stavárnu
Ale možná k tomu někdy dojde, docela by mě zajmalo jak to je.
Jsem na stavárně tak Vám to tu možná časem napíšu... pokud se k tomu vůbec dopracuju 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, mám dotaz ... Doladil sem oktávy, šlo to fajn, jenže ... Tlustý E sem naladil až když sem dotáhnul kámen skoro až ke konci, takže těch 5 vedle mám jakž takž v řadě a tohle je tak o půl centimetru posunutý. A je to naladěný jen když se struny tak lehce dotýkám aby to znělo, ale když jí přimáčknu úplně tak už bych neměl kam utáhnout ... Právě že na všech kytarách to jde jakoby z kopce od tenké k tlusté ty kameny, ale tenhle zlom co se mi stal vážně nechápu ... Nebo to je normální?
-
woro90-1
Dělá to i s novými strunami? Blbě vyvážená (omačkaná či orezlá) struna tohle dělá.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Néé struny jsou úplně nový, poprvé jsem to natáhnul...woro90-1 píše:Dělá to i s novými strunami? Blbě vyvážená (omačkaná či orezlá) struna tohle dělá.
-
woro90-1
A s minulými strunami to fungovalo normálně? Kdyby s tím byl jo problém, stav se, něco s tím vymyslíme. Kdyžtak si na to Kamahl zahraje a nebudeš ten kámen potřebovat 
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
dnes jsem si krasne naladil oktavy, kytara je po serizeni by me, a je jak vymenena, dohmat, struny, baterka, oktavy ladi krasne i na 24 prazci.. no radost drhnout
jen snimaci asi budu muset dat niz